Saklaste võidupiduFoto: MONIKA SKOLIMOWSKA
Jäähoki
17. mai 2017, 00:20

VIDEOD | Jäähoki MM: VÄGA VALUS! Läti kaotas Saksamaale karistusvisetega ega pääsenud veerandfinaali (1)

Lätlaste jäähoki MM lõppes valusalt, kui alagrupiturniiri viimases mängus kaotati bullititega ega pääsetud veerandfinaali. 

Läti kohtus Saksamaaga ning enne kohtumist oli selge, et matši võitja läheb kaheksa parema seas vastamisi B-alagrupi võitja Kanadaga.

Saksamaa-Läti kohtumises avaperioodil väravaid ei näinud, kuid teisel läks MMi üks korraldajamaa kohtumist David Wolfi ja Dennis Seidenbergi väravatest 2:0 juhtima. Perioodi lõpus suutis siiski Gunars Skvorcovs vahe minimaalseks mängida. 

Kolmandal perioodil Janis Sprukts viigistas ning Andris Dzerinsi tabamus neli minutit enne lõppu viis Läti isegi juhtima. Lõunanaabrid ei suutnud siiski edu hoida, sest sakslaste viigivärava lõi 33 sekundit enne lõppu Felix Schutz. 

3:3 viigiga lõppes ka normaalaeg ning kohtumine läks lisaajale, kus koondised väravaid visata ei suutnud. See tähendas, et veerandfinalisti otsustasid bullitid. 

Bullitid algasid viie järjestikuse ebaõnnestumisega kuni sakslaste kolmas karistusvisete sooritaja Frederik Tiffels suutis Läti väravavahi Elvis Merzlikinsi üle mängida ning Saksamaa veerandfinaali saata. Lätlastele jäi aga suur valu, sest pääs kaheksa hulka oli ülimalt lähedal. 

B-alagrupi viimases kohtumises läksid vastamisi Kanada ja Soome. Mõlemad meeskonnad olid juba kindlustanud pääsme kaheksa parema hulgas ning kohtumine suurt tähtsust ei omanud. 

Kanada sai suure 5:2 (3:1, 1:1, 1:0) võidu. Kaks korda skooris Mitch Marner, korra Colton Parayko, Brayden Point ja Matt Duchene. Soomlaste väravad viskasid Jani Lajunen ja Atte Ohtamaa. 

Lõplik tabeliseis:

Ühtlasi selgusid ka veerandfinaalpaarid:

USA - Soome
Venemaa - Tšehhi
Šveits - Rootsi
Kanada - Saksamaa

Veerandfinaalid mängitakse neljapäeval.