Angelique Kerber oli Anett Kontaveiti vastu selgelt raskustes.Foto: AP / Scanpix
Tennis
17. mai 2017, 18:20

Maailma esireket Kerber: kõik teavad, et ma pole liivaväljakute spetsialist (5)

Rooma tenniseturniiril Anett Kontaveiti rongi alla jäänud ning selgelt 4:6, 0:6 kaotanud maailma esireket Angelique Kerber ei hakanud muid vabandusi otsima, vaid teatas pressikonverentsil, et ta lihtsalt ei oska liival mängida.

Eelmisel aastal kolme suurturniiri (Austraalia, Wimbledon, USA) finaali jõudnud ja neist kaks tükki (Austraalia, USA) võitnud Kerber pole tänavu samasugust minekut näidanud. Eelmisel nädalal loobus ta Madridis Eugenie Bouchardi vastu seisul 3:6, 0:5 üldse edasi mängimast ja võis kahtlustada vigastust, kuid sellele võimalusele ei vihjanud ta täna kuidagi.

"Kõik teavad, et ma pole liivaväljakute spetsialist," vahendas WTA koduleht Kerberi sõnu. "Ma ei mänginud ka eelmisel aastal liival hästi. Muidu oli mul suurepärane aasta, kuid nendel mõnel nädalal ma ei mänginud hästi."

Täna tegi Kerber Kontaveiti vastu kõigest 7 punktilööki 22 lihtvea juures. "Arvan, et vajan enesekindluse taastamiseks üht head mängu ning seejärel näha, et asjad töötavad. Töötan kõvasti, harjutan kõvasti ja püüan eriti liival oma liikuvust parandada. Ma ei tunne sel väljakukattel end hästi."

Võib märkida, et mullu Kerber näiteks võitis kodumaal Stuttgartis sisetingimustes peetava liivaturniiri, kuid pidi seejärel järjest Madridis, Roomas ja Prantsusmaa lahtistel pakkima esimese mängu järel reketid. Ent pärast seda jõudis ta lisaks kahele Suure slämmi turniirile finaali ka hooajalõpu WTA meistrivõistlustel ning need koos teiste tulemustega ongi tõstnud sakslanna maailma esireketiks.