Mirjana Lucic-Baroni Rooma turniirl.Foto: ANDREAS SOLARO
Tennis
17. mai 2017, 20:17

Kontaveidi homne vastane elas üle kirjeldamatult jubeda lapsepõlve (1)

Täna naiste tennise maailma esireketi Angelique Kerberi alistanud Anett Kontaveit kohtub maineka Rooma turniiri kaheksandikfinaalis homme 35-aastase horvaatlanna Mirjana Lucic-Baroniga (WTA 22.), kes kes sai eile loobumisvõidu Maria Šarapova üle.

Sel aastal Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel poolfinaali jõudnud Lucic-Baroni tuli 1998. aastal Austraalias paarismängus kõigest 15-aastaselt koos Martina Hingisega paarismängu tšempioniks, aga pärast seda hakkas tema karjäär allamäge veerema. Stabiilselt hakkas ta tipptennises kaasa lööma alles 2007. aastal.

Lucic-Baroni karjääri mõjutas olulisel määral isa Marinko, kahjuks mitte positiivselt. 35-aastane tennisist on tunnistanud, et isa peksis teda esimest korda, kui ta oli viie ja poole aastane. "Kaotasin endast umbes viis aastat vanemale tüdrukule. Isa lõi mu nina verele, olin šokis," meenutas ta.

Naise sõnul peksis endisest olümpiatasemel kümnevõistlejast isa teda enamasti saapaga pea- ja seljapiirkonda. "Mõnikord valutas mu pea nii tugevasti, et ma ei suutnud nädal aega juukseid harjata."

Mirjana Lucic-Baroni jagamas autogramme pärast 2017. aasta Austraalia lahtistel meistrivõistlustel nelja parema sekka jõudmist. Foto: ISSEI KATO

Baroni mäletab selgelt, kuidas 14aastasena tagus isa teda saapaga ligi tund aega. "Kaotsin Milanos mängitud turniiri poolfinaalis. Koju jõudes tiris isa mu vanni ning peksis mind 40 minutit järjest. Pärast andis ta raha ning ütles: kao välja ja mine osta jäätist." Tennisisti sõnul ei julgenud keegi vägivalda peatada, sest Marinko oli Horvaatias mõjuvõimas mees.

1998. aasta suvel jõudis vägivaldne suhe haripunkti. Enne Wimbledoni Suure slämmi turniiri ähvardas Marinko tappa Mirjana ema.

Tütre-papa vahelised probleemid olid tennisemaailmas avalik saladus ning Horvaatia tenniselegendi Goran Ivaniševici sõnul nääkles Marinko Mirjanaga tulemusest hoolimata ning rikkus tüdruku elu.

Pikem lugu Mirjana Lucic-Baronist ilmus 25. jaanuari Õhtulehes.