LeBron James viskas läinud ööl 38 punkti.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
18. mai 2017, 10:57

LeBron James tüürib NBAd vääramatult Clevelandi ja Golden State'i finaali poole

NBA Läänekonverentsi finaal algas juba mõne päeva eest ja Golden State juhib teatavasti San Antonio vastu 2:0. Idas ei taha Cleveland Cavaliers oma Lääne kolleegiga - ehk suursoosikuga - võrreldes sammugi maha jääda ning alistas avamängus Boston Celticsi võõrsil 117:104.

Kui LeBron James mängis Bostonis oma esimest play-off-mängu, oli praegune Celticsi rookie Jaylen Brown kõigest 11-aastane. Brad Stevens oli just lõpetamas oma esimest peatreenerihooaega (ülikoolis, mitte Bostonis), Tyronn Lue mängis Atlanta Hawksi eest. See kõik juhtus üheksa aastat tagasi, ühesõnaga on James mänginud juba tükk aega Bostonis suuri mänge. Ta on olnud TD Gardeni valitseja ja oli seda ka läinud ööl.

James kogus 42 minutiga 38 punkti, 9 lauapalli ja 7 korvisöötu, jätmata võõrustajatele võimalust. Tema tuules lisas Kevin Love 32 ja Tristan Thompson 20 punkti ehk kolme peale kokku tulistati 90 - kõigest 14 silma vähem kui võõrustajad terve meeskonnaga. Juba poolajaks juhtis Cavs 61:39.

Celticsil jõudis kuus mängijat kahekohalise arvu punktideni (resultatiivsematena Jae Crowderilt ja Avery Bradleylt 21 silma), kuid kaotusest see ei päästnud. Seeria teine mäng peetakse ööl vastu laupäeva.