Tennisetreener Silver Karjus.Foto: Mati Hiis
Tennis
18. mai 2017, 14:57

Silver Karjus: Anett on leidnud treeneri, kes aitab tema potentsiaali tulemuseks realiseerida

Kaia Kanepi endine treener, Eesti eelmise naiste esireketi omal ajal mõõnast välja aidanud Silver Karjus jälgib nüüd tähelepanelikult Anett Kontaveiti käekäiku ning peab tänavuse edu juures oluliseks treener Glenn Schaapi rolli.

"Olen oodanud Anetti avanemist. Pean selles väga suureks treeneri rolli. Glenn Schaap sobib Anettile kui rusikas silmaauku ja on suunanud tehtavat tööd positiivses suunas," kommenteeris Karjus Õhtulehele.

"Oli ammu selge, et Anett on andekas. Eelmisel aastal leidis ta treeneri, kes on aidanud potentsiaali tulemuseks realiseerida. Füüsis on muutunud paremaks, Anett muutunud enesekindlamaks. Ta tunneb väljakul end kindlalt nagu Kalevipoeg, dikteerib mängude käiku. See ei tähenda, et ta hakkab nüüdsest kõiki mänge võitma, kuid suures plaanis saab praegu rahul olla - Anetti mäng on juba täitsa tipptennise moodi.

Häid treenereid on maailmas palju, kuid kaugeltki igaüks ei sobi igale mängijale. Iseloomud, maailmavaade peavad klappima. Lisaks on küsimus, kas treener suudab mängijat aidata just vajalikus suunas, kas leitakse ühine keel.

Schaap on Anetti jaoks jackpot. Ta on rangem inimene, kes suutnud Anetti suunata sinna, kuhu vaja. Ta on nõudlik, teab, mida tahab, on motiveeritud. Ja ta tahab kõike seda ka mängijalt. Schaap ei tee turistidega tegemist, ta on varasemalt töötanud mitme tippmängijaga. Ta teeb hoolealusele asjad hästi selgeks ja kui sa oled tark mängija, siis suudad õppida.

Praegune Rooma turniir pole Anetti jaoks veel sugugi läbi, ta on võimeline kõigiga mängima. Kui asjad samamoodi edasi lähevad, ei näe ma põhjust, miks ei peaks Anett kuuluma suve lõpus USA lahtistel 32 asetatud mängija hulka."