Alar Varrak.Foto: Martin Ahven
Korvpall
18. mai 2017, 22:06

Alar Varrak pärast nappi võitu Rapla üle: nad mängivad väga maksimumi lähedal, mis neil võtta on

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak jagas pärast rasket kolmanda finaalmängu võitu Rapla üle eelkõige kiitust vastastele, kuid leidis enda hoolealuste mängustki positiivset. 

"Kõigepealt kiidaks Raplat eelkõige sellepärast, et nad olid ilma pallita olukordades meist gramm võrra agressiivsemad," sõnas Varrak pärast kohtumist. "See, kuidas nad jooksid kiiresse, laua eest võitlesid, tagasi jooksid, lahtiste pallide eest võitlesid... Kui sa mängid nõksa tugevama vastu, siis see on väga oluline omadus. See oli kindlasti Rapla edu võti."

Ta lisab: "Väga maksimumi lähedaselt mängivad, mis neil võtta on. Võib-olla Kuusmaa arvab, et see pole nii aga...."

Vaatamata kõikuvale mängule, jäi Cramo loots enda poiste esitusega kokkuvõttes rahule. "Olgugi, et meil mäng ei sujunud ja Rapla oli rohkem kui 10ga ees, siis jäime endale kindlaks. Ei hakanud paanitsema," sõnas ta.

"Tegime rahulikult omi asju edasi. Vaikselt tulime järgi ja saime lõpus viiega ettegi. Suutsime jääda rahulikuks, erinevalt eelmisest mängust, kus kolmandal veerandajal paras jant oli ja läksime endast välja. Täna suutsime jääda rahulikuks ja hakanud kiirustades kolmeseid panema või midagi sellist.

Arvan, et lõpuolukorras lahendasime kaitses päris hästi, nad ei saanud vabalt viskele. Teisest küljest saime ise suhteliselt normaalsed visked. Olime lõpus kindlamad."

Miks asjad üldse nii nugadele läksid? "Rapla oli väga hästi mänguks valmis ja taktikaliselt tegid ühe asjaga meile 20 punkti. Peame sellega järgmises mängus kindlasti arvestama," jäi Varrak salapäraseks. 

Mängu kangelase, 27 punkti toonud, Branko Mirkovic tekitas peatreeneris, vaatamata resultatiivsusele, vastakaid tundeid. "Ärge Mirkovici ka nüüd üle kiitke," manitses ta. "Viskas küll sisse, aga vahepeal olin täitsa pahane ta peale - pall jäi väga kauaks tema kätte kinni. Need olukorrad me ka eksisime.

Pani küll paar tükki sisse, aga võib-olla oleks me enne juba 10ga ees olnud. See on nagu mustlase püss - ei tea kummast otsas pauk tuleb. Aga üldjoontes on ta ikkagi otsustavatel minutitel ära pannud."

Varrak kinnitab, et kindel plaan on seeria esmaspäeval ära lõpetada.