Aivar Kuusmaa. Foto: Martin Ahven
Korvpall
18. mai 2017, 22:27

Aivar Kuusmaa pärast nappi allajäämist: kunagi ei tohi kaotusega rahul olla, aga kiidan ikkagi oma mehi hea võitluse eest

Rapla peatreener Aivar Kuusmaa tunnistas pärast kolmanda finaalmängu kaotust, et 0:3st on raske välja tulla, kuid liialt pettunud siiski pole. 

"Mõlemal meeskonnal oli mängu algus rabe. Meile arusaadav - täismaja, vastutust mängu ees. Miks Kalev/Cramo väristas? Seda ma ei tea," arutles Kuusmaa kohtumise alguse üle.

"Aga saime minema ja seisul 26:17 ei realiseerinud ise väga lihtsaid asju ära. Kokkuvõtteks olid märksõnadeks pallikaotused ja vastaste enesekindel tegutsemine mängu lõpus - mida meil polnud. See ongi see niinimetatud karastus, mida nad seal suures liigas saavad," võttis ta mängu kokku. 

Otsustavad hetked võtab Kuusmaa kokku nii: "Kui lõpp on punkt-punktis, siis see on mingil määral loterii. Kui viskas visked sisse, võid võita. Paned mööda ja lased kohe kiirest ära panna.... See ongi kogemus, et kontrollida pärast viset, kus kaitseliin on."

Üldises plaanis on endine kolmestekahur hoolealuste üle uhke. "Arvan, et kunagi ei tohi rahul olla, kui sa kaotad mängu. Aga ikkagi kiidan hea võitluse eest oma mehi. Esmaspäeval läheme viimasele lahingule."

Tänast kaotust Kuusmaa üle ei dramatiseeri. Finaali jõudmine ja kogu sellega kaasneva on juba omaette kõva saavutus. "Pole see midagi nii valus," võttis treener õhtu kokku.  

"Meil oli päris kõva fiiling ja me juba teame, et kui esmaspäeval siia saali tuleme, ega see siis väiksem pole. Meid toetatakse edasi ja mehed on selg vastu seina - nüüd pole kuhugi taganeda. Aga väga raske on 0:3st välja tulla, tänane mäng oli võtmetähtsusega."