Tanel Kangert 2017. aasta Giro d'Italial.Foto: Astana Pro Team
Jalgrattasport
21. mai 2017, 19:33

Miks Tanel Kangert Giro d'Italial nii jõhkralt kukkus? (4)

Giro d'Italial üldarvestuses seitsmendat kohta hoidnud jalgrattur Tanel Kangert kukkus täna sõidetud 15. etapi etapi lõpuosas nii valusalt, et murdis küünarluu. Käesolev Itaalia velotuur on Astana profi jaoks seega läbi.

Endine profirattur Rene Mandri selgitas Õhtulehele, miks Kangertil nii õnnetult minna võis.

"Eks Tanel oskab seda kõige paremini hinnata, aga tundus, et ringteelt väljasõit oli väga ebaharilik. Ohutussaar on tavaliselt ühes osas, aga seekord oli kahes tükis. Pealegi polnud see täitsa otse, vaid pisut keeras. Seal vahel oli vaba ruum, kust oli võimalik ka läbi saada. Tanel oli pundis nii rumala koha peal, et ta ei näinud seda," rääkis Mandri.

Video Kangerti kukkumisest:

"Tanelist vasakul pool olijad keerasid ilusti vasakule ära, aga temast paremal pool olnud Katjuša-Alpecini rattur lõikas kahe saare vahelt läbi. Selle tõttu ei saanud Tanel aru, et see takistus seal vahepeal oli ja arvas, et igalt poolt saab läbi. Sel hetkel, kui ta teist saart nägi, polnud tal enam kahjuks midagi teha. Tal poleks olnud võimalust enam paremale poole välja keerata. Puhas ebaõnn. Tegemist oli väga rumala kokkusattumusega," lisas Mandri.

Kangert oli kukkumise hetkel peagrupi sabas, kuigi tavaliselt püüavad üldarvestuses kõrgel kohal asuvad ratturid püsida võimalikult heal positsioonil, et riske hajutada. "Tegelikult ei tohiks nii kaugel olla. Positsioon peaks olema hoopis parem. Tanel on pigem rahulikuma stiiliga ja ta polegi sellega silma paistnud, et ta kogu aeg heal positsioonil oleks," spekuleeris ta.

Mandri uskus, et Astana liidrina sõitnud Kangertil tuleb karjääri jooksul veelgi võimalusi suurtuuridel head tulemust teha. Esialgu tuleb teha siiski märkimisväärne võistluspaus. Ideaalis võiks ta ratta seljas tagasi olla juba kolme nädala pärast, aga võib minna ka kauem.