Rainer Vassiljev.Foto: Alar Truu
Võrkpall
21. mai 2017, 22:01

Vollekoondise abitreener pärast kaotust Venemaale: peame nende vastu oma võrkpalliideega mängima

Eesti võrkpallikoondise abitreener Rainer Vassiljev tõdes pärast kaotust Venemaale, et kogu nädalavahetus oli siiski väga rõõmustav. 

"Olgem realistid - vaatame, kus need mehed igapäevaselt mängivad ja kuhu Venemaa klubid jõuavad Meistrite liigas. Loomulikult on see teine level, aga saame siit mängus omad järeldused teha," sõnas Vassiljev pärast 0:3 kaotust idanaabritele

"Selge on, et Venemaa vastu ei saa mängida nii nagu Venemaa mängib. Peame nende vastu oma võrkpalliideega mängima. Kohati tahtsime nendega liiga sarnaselt mängida. Sellise mänguga on Venemaad väga keeruline võita." 

Kohtumised Hispaania vastu süstisid abitreeneri sõnul meeskonda palju positiivsust. "Kõige rohkem rõõmustas teine mäng, kus need mehed, kes seal kaasa tegid, olid ülikorrektsed neile esitatud nõudmiste osas," sõnas Vassiljev. Tuletame meelde, et ses mängus said puhkust Robert Täht, Andri Aganits, Ardo Kreek ja Kert Toobal. 

Ta lisab: "Ega meil ka täna kindlasti häbeneda polnud, eriti sellega koosseisuga, kes meil täna väljakul oli." 2:3 kaotatud kohtumises jooksis väljakul täielikult teine ešelon, kuivõrd kolm tundi hiljem tuli mängida Venemaaga.

"Igati okei. Saime mängukoormust jaotada, nägime positiivseid asju väljakul. Siin faasis võidud kaasa saada, on igati positiivne," võttis Vassiljev kontrollmängude perioodi kokku. "Arvan, et nädalaga pärast Portugalist tulekut, on mängijate koostöö märgtavalt parem ja näitame tunduvalt kvaliteetsemat võrkpalli."

Tuleval nädala ootab ees kodune MM-valikturniir. "Oleme tõusvalt läinud ja usun, et turniiri käigus ka ikkagi klappi oma mängijate vahel veel paremaks saada," rääkis treener tulevastest kohtumistes.

"Turniir on pikk ja mänge palju. Viit kohtumist kellelgi järjest mängida on keeruline, sellepärast ka erinevaid koosseise katsetasime. Hea on näha, et ka teisi mehi saab usaldada."

Alates kolmapäevast tuleb minna Rumeenia, Kosovo, Montenergo, Unagri ja lõpetuseks pühapäeval Venemaaga. 2018. aasta finaalturniirile viib esikoht, turniiri teise koha omanikul on võimalik pääset püüda sel suvel. 

Vassiljev ei salga, et kahe parema hulka tulek on eesmärk, kuid lubadusi andma ei hakka. "Pole mõtet mõelda sellele, kus me enne Venemaa mängu tahaksime olla. Turniiri on pikk ja stsenaariumeid võid erinevaid tulla. Hakkame ükshaaval minema."