Madridi Real krooniti Hispaania meistriks. Foto: Daniel Tejedor
Jalgpall
21. mai 2017, 22:48

GALERII | Imeline Zidane tõi tiitli taas Realile, Ronaldo jätkab hullu seeriat

Madridi Reali jalgpalliklubi krooniti esimest korda pärast 2012. aastat taas Hispaania meistriks. Viimases voorus võideti 2:0 Malagat, Barcelona alistas küll 4:2 Eibari, kuid tiitel läks seekord ikkagi Madridi. 

Realile tõid võidu Cristiano Ronaldo ja Karim Benzema väravad. Esimese jaoks oli tegemist hooaja 25. tabamusega, mis tähendab, et temast sai teine jalgpallur Hispaania liiga ajaloos, kes suutnud 25 või enam väravat lüüa kaheksal hooajal järjest. Varem on sama saavutusega hakkama saanud vaid Lionel Messi.

44aastase peatreeneri Zinedine Zidane’i jaoks oli tegemist treenerikarjääri esimese meistritiitliga. Eelmise aasta jaanuaris Reali juhendajaks määratud Zidane võitis kohe avahooajal Meistrite liiga, kuid liiga lõpetati teisena.

Ka jalgpallurina tuli Zidane korra Hispaania tšempioniks, aasta oli siis 2003 ning prantslane kandis loomulikult Reali särki. 

Esimest korda klubi ajaloos suutis Real ühe hooaja jooksul vähemalt ühe värava lüüa kõigis 38 matšis. Kokku löödi 106 väravat, oma puurist korjati välja41 palli. 93 punkti andis Barcelona ees kolmepunktise edu. Kolmandaks jäi Madridi Atletico, kes jäi linnarivaalist maha juba 15 punktiga.

Meistrite liigasse pääses veel Sevilla, Euroopa liigas mängivad järgmisel aastal Villareal ja Real Sociedad.