Harry Kane.Foto: Lee Smith
Jalgpall
22. mai 2017, 11:21

STATISTIKAPOMM | Kes oli tänavu jalgpalli Euroopa tippliigade parim väravakütt?

Üheskoos Eestisse jõudnud sooja ilmaga on jalgpalli Euroopa tippliigad hooaja lõpetanud või lõpetamas. Ent kes olid/on Vana Maailma viie tugevaima liiga parimad väravakütid tänavu?

Inglismaa

Ehkki Premier League'i meistriks krooniti Londoni Chelsea, osutus liiga parimaks väravakütiks teist aastat järjest Tottenham Hotspuri kesktormaja Harry Kane. Kui mullu lõi 23aastane inglane 25 väravat, siis tänavu sai ta kirja 29 tabamust.

Kane'ile järgnesid Romelu Lukaku (25 väravat, Everton), Alexis Sanchez (24, Londoni Arsenal), Sergio Agüero (20, Manchester City) ning Diego Costa (20, Chelsea).

Harry Kane. Foto: Lee Smith

Hispaania

Madridi Real võis küll liigatiitli võita, aga La Liga parimad väravakütid tulevad FC Barcelonast. Lionel Messi sai enda nimele 37, Luis Suarez 29 tabamust.

Lõuna-Ameerika duole järgnesid Reali ja Portugali koondise superstaar Cristiano Ronaldo (25), väravaküttide arvestuses parim hispaanlane Iago Aspas (19, Celta Vigo) ja Aritz Aduriz (16, Bilbao Athletic).

Saksamaa

Bundesliga parima väravaküti krooni nimel heitlesid pikalt Dortmundi Borussia Pierre-Emerick Aubameyang ning Müncheni Bayerni Robert Lewandowski. Lõpuks tõmbas pikema õlekõrre Aubameyang, kes lõi 31 väravat.

Robert Lewandowski. Foto: JOHN MACDOUGALL

Lewandowski sai kirja ühe tabamuse vähem. Gaboni ja Poola passiga meestele järgnesid Anthony Modeste (25, Köln), parim sakslane Timo Werner (21, RB Leipzig) ja Mario Gomez (16, Wolfsburg).

Prantsusmaa

Ligue 1 parimaks väravakütiks tõusis 35 tabamusega Pariisi Saint-Germaini äss Edinson Cavani. Heas hoos oli ka Lyoni Olympique'i Alexandre Lacazette, kes sai jala või pea valgeks 28 korral.

Cavani ja Lacazette'i järel teenis "pronksi" tiitli võitnud Monaco kesktormaja Radamel Falcao (21). Kolumbialasele järgnesid Marseille Olympique'i Bafetimbi Gomis (20), 15 väravat said kirja neli meest: Mario Balotelli (Nice), Kylian Mbappe (Monaco), Florian Thauvin (Marseille) ja Ivan Santini (Caen).

Edinson Cavani. Foto: FRANCK FIFE

Itaalia

Serie A on Vana Maailma tippliigadest ainus, mis pole veel ametlikult läbi. Küll on selgunud meister (Torino Juventus), eurosarjadesse pääsejad ning kaks esiliigasse langevat võistkonda ehk liiga on sama hästi kui läbi.

Väravaküttide pingerida troonib Eesti koondistki kollitanud Bosnia ja Hertsegoviina passiga Edin Džeko. AS Roma ründaja on löönud 28 väravat ning edestab Napoli Dries Mertensit ühe tabamusega.

Duole järgnevad itaallane Andrea Belotti (25, Torino) ning argentiinlased Gonzalo Higuain (24, Juventus) ja Mauro Icardi (24, Inter). Seria A viimased kohtumised peetakse täna ning tuleval nädalavahetusel.

Edin Džeko. Foto: Luca Bruno