Foto: Juhan Haravee
Krimi
22. mai 2017, 12:49

Noored pidulised peksid katki kempsupoti ja uputasid ajaloolise maja alumise korruse korterid (27)

Täna hommikul kella 10-11 vahel sai päästeamet väljakutse Tallinna Narva mnt 32 ajaloolisse puitmajja. 

“Sain hommikul kõne ühelt mulle kuuluvas korteris elavalt vanadaamilt, kes ütles, et midagi kummalist on toimumas,” kirjeldab olukorda kahe esimese korruse värskelt renoveeritud korteri omanik inglane Eugene. “Päästjatega oli väga raske ühendust saada, sest kui sinna helistasin, ei saadud aru, kust ma helistan ja kuhu oleks abi vaja. Küsiti, kas põleb, mina jälle seletasin, et laest voolab vett alla.”

Kella 11 paiku oli maja juures juba kaks tuletõrjeautot, kiirabi ja kohale jõudis ka politsei. Nagu selgus päästjate komandoülema jutust, olid maja ülemisel korrusel elavad noored öösel pidu pannud ja mingil hetkel oma viha või rõõmu süütu kempsupoti peale välja valanud. Pärast seda keeranud poisid magama ja võõrustaja lahkunud hommikul seoses pakiliste tööülesannetega, jättes sõbrad luku taha. Eugene’i sõnul tuli ülemise korruse uks maha lõhkuda, et peojärgses unes suikuvate noorte ja nende ohvriks langenud purunenud kempsukeraamikani pääseda. Ootamatult äratatud pidutsejatel tuli Eugene sõnul ka vererõhku mõõta, sest oli tekkinud kahtlus, et nad ei piirdunud mitte ainult alkoholiga.

“Värskelt remonditud üürikorterid vajavad nüüd jälle töömeeste kätt, veekahjustused on üsna tõsised,” kurdab inglane. Teadmine, et talle kuuluvad kaks korterit on kindlustatud, ei tõsta oluliselt mehe tuju. Päästjad keelavad kõrvalistel isikutel (ajakirjanikul) oma silmaga veenduda, kui tõsiselt süütu klosetipott pidutsenud noortelt vatti sai. “Keegi ei tohi majja siseneda, kuni asja uuritakse,” teatab ametimees rõhutatud viisakusega. “Pole tähtis, kes te olete, isegi omanikul pole praegu siia asja.”

Loodetavasti pole siiski tegu noorte tallinlaste kättemaksuga inglasest korteriomanikule – Brexiti eest!