city24 piltFoto: city24
City24 Kinnisvarauudised
22. mai 2017, 14:13

Colliers: Balti kaubanduskeskuste vakantsusmäär oli väikseim Tallinnas (1)

Kaubanduspinnad

Riias jäid peamistes kaubanduskeskustes rendihinnad kuus 30-55 euroni ruutmeetri kohta, Tallinnas olid need vahemikus 23-48 eurot ja Vilniuses 25-48 eurot.

Eesti jaekaubandusturul oli esimene kvartal üsnagi aktiivne, avati kaks ehituspoodi. Espak avas oma keskuse laienduse ja Bauhaus oma teise Tallinna kaubamaja. Esimese kvartali lõpus avati ka Lasnamäe tervisemaja, kus paiknevad erinevad tervise-ettevõtted ja Konsumi toidupood ning Myfitnessi spordiklubi.

2017. aasta on mitmetes kaubanduskeskustes suund eelkõige olemasoleva müügipinna kvaliteedi parandamise poole. Keskused on alustanud nii uuendustöödega kui rentnike väljavahetamisega.

Riias oli jaekaubandusturg esimeses kvartalis stabiilne. Damme kaubanduskeskust laiendati ja alustati Akropole kaubamaja ehitustöödega. Samuti algab ehitus Origo ja Alfa kaubanduskeskustes ning uue Ikea poe ehitus. Esimeses kvartalis avati ka teine Sports Directi poodi ja sisustuspood Siena Home Domina kaubanduskeskuse hiljuti rekonstrueeritud osas.

Rendihinnad Riias ei muutunud, kuid vakants vähenes 2,7 protsendile.

Vilniuse jaekaubandusturul oli esimene kvartal rahulik. Samas jätkusid Ikea poe laiendustööd ja Depo ehituspoe ehitustööd. Turul olid aktiivseimad toidukaupade müüjad, kuna konkurents selles segmendis on tugev.

Vakantsuse määr oli madal ja jääb selliseks ilmselt kogu aastaks. Rendihinnad tõusid kõrge nõudluse tõttu keskmiselt kvartaliga 3 protsenti.

Allikas: BNS

Foto: Scanpix