Alar Varrak koos korvpalliliidu presidendi Jaak Salumetsaga.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
22. mai 2017, 21:51

Alar Varrak: kritiseerijad tehku parem meeskond kui Kalev/Cramol (4)

Kalev/Cramo peatreenerina Eesti meistriliiga neljanda kuldmedali võitnud Alar Varrak ütles õnnestunud finaalseeria järel, et teda valdavad kummalised tunded. Rapla alistati mängudega 4:0, aga finaali eel olid meeskonnal pinged peal.

"Meie kaotushirm oli ülisuur, aga võimalik võidurõõm sellega võrreldes üliväike. Midagi polnud teha, meil oli kohustus meistriks tulla. Oleme juba aastaid tõestanud, et Kalev/Cramo on Eesti parim klubi. Kes tahavad meid kritiseerida, võiksid teha parema meeskonna," lausus ta.

Varraku sõnul oli seeria võtmehetk kolmas mäng, mille Kalev/Cramo võitis Raplas 77:74. "See oli meile äratuskellaks, et peame paremini tegutsema hakkama. Tõime õnneks individuaalse meisterlikusega kastanud tulest välja. (Rapla peatreener) Aivar Kuusmaa kavaldas teises ja kolmandas mängus, seekord kavaldasime meie." Täna oli tulemuseks juba 91:62 edu.

Kalevlaste loots lisas, et just kolmandas mängus suutis Rapla neile kõige kõvemini vastu hakata. "Rapla tegi väga kõva seeria ja kolmas kohtumine oli tõeline lahing. Kuigi teises mängus jäi ka vahe ainult kolm punkti, olen endiselt veendunud, et Rapla ei tulnud seal ise meile järgi, vaid neid toodi järgi. Vaatasin isegi videost olukorrad järgi, nii oli," viitas ta kohtunike tegevusele.

Finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks (MVP) valitud Branko Mirkovici kohta oli Varrakul oma teooria. "Rapla taktika tegi Mirkovici MVP-ks. Nad ei jätnud meile muid variante - Mirkovic ja Sten Sokk lihtsalt pidid viskama. Mõlemad suutsidki võimalused ära kasutada," sõnas ta.