Repliik

Küsimus | Kas oodata on omavalitsuste massilist sundliitmist? (8)

LISA KOMMENTAAR

T.Mets24. mai 2017, 16:20
Sundliitmine on üks riikliku demokraatia näitajatest
Milleks24. mai 2017, 11:31
oli üldse vaja sundliitmist? Omavalitsusüksusteks oleksid võinud saada maakonnad. Juhtimine toimuks maakonna tasandil. Maakondades võiksid vallad olla, aga maakonna tasemel otsustatakse, milleks ja kui palju juhtimiseks raha kulutatakse.Et maakonnad saaksid toimida tõhusalt, peaks oluliselt suurem osa maksudest minema maakondade käsutusse. Praegu, kui Toompeal tehakse nn. maksureformi, siis see, mida nimetatakse reformiks, ei ole mitte mingil määral kooskõlas haldusreformi põhimõtetega. Maksud üle Eesti kogutakse riigi kaukasse ja kõige targemad otsustavad kellele, milleks ja kui palju raha jagada. Õigemini, peaks olema võimalik maakondadel kehtestada oma makse. Riigi tasemel on maksukoormus juba selline, et kohalikel maksudel pole enam ruumi. Miks ei võiks majutusasutuste käibemaks minna kohalikku piirkonda, või alkoholiaktsiisid piiriäärsete piirkondade majanduse elushoidmisekss?
hh24. mai 2017, 07:31
on vaja kõigepealt suurtes valdades diplomiga isikutest teha palju j megapalka saavaid ametnikke. Ja näha ette ,et need ametnikud saavad pärast nelja aastat töötamist sama palju pensioni kui riigikogulaste puhul - praegu 2600 €. Eks siis vaata, palju ametnikke veel juurde palgata vaja inimestest tühjaks jooksnud maa-aladel. Ei saada tühjeneva laguneva maaga hakkama väikestes valdades, suurtes tuleb palju diplomiga vegeteerijaid juurde.
Ei saagi veel ühineda, vallameeste palkasid tuleb kohe kolmekordistada, et saaks koondamise raha ikka kuhjaga. Millal asiis aega veel tööga tegelda, kui seda üldse osatakase. Küll Tallinn päästab.
piiks ja puuks23. mai 2017, 15:18
huvitav,kas mind peetakse siis parteigenosseks või vallabroileriks! Ma ei ole kuidagi seotud selle mainitud valla ühinemisega. Kas särasilmad tõesti arvavad,et sundliitmise tagajärjel väheneb ametnike hulk?? Lihtsameelsed lollikesed, vaja on ainult kindlustada suurte erakondade võim üle Eesti!
piiks ja puuks23. mai 2017, 13:36
juhtus nii,et üks Eestimaa vald ei soovinud liituda oma naabritega,solvus,et tulevane vallakeskus ei tulnud nende territooriumile. Küsitlus selles vallas näitas,et soovitakse ühineda hoopis teise maakonna valdadega,aga meie tark valitsus ei kiitnud seda heaks ja ees ootab sundliitmine. Aga meil ju demokraatia ja rahva hääl on ülim-kuidas siis saab valitsus SUNDIDA rahvast tegutsema vastu rahva tahet!! Hullem kui vabatahtlikult vastu tahtmist kolhoosiga ühinemine!!
Mart23. mai 2017, 14:15
Rasva õginud vallaametnikud siin kommenteerimas?
23. mai 2017, 14:49
kui muidu ei saa, siis tulebki vallad sundliita. ja seejuures otse loomulikult ka üleliigne personal koondada. riik ei saa ju makse lõputult tõsta, järelikult - tuleb vähendada kulusid.
to mart23. mai 2017, 15:14
Ei pigem hoopiski trollid ja parteigenossed.