Lahkunud kirjanik ja kunstnik Tiit Sepa küll võitles viinakuradiga, kuid hoidis lõpuni välja oma loovat vaimu ja armastust oma laste vastu. Foto: Alar Madisson
Eesti uudised
23. mai 2017, 17:41

Kohalikud arvavad, et muidu tublile mehele sai saatuslikuks lõpetamata sigaret. 

Mis sai tulekahjus hukkunud kirjanik Tiit Sepale saatuslikuks?

Ööl vastu esmaspäeva Raplamaal oma kodus vingu kätte surnud kirjanik Tiit Sepa läheduses elanud kirjeldavad lahkunut tohutult andeka mehena, kes elu lõpuni võitles viinakuradiga. 

Sepa naabrimehe sõnul elasid kirjanik, tema poeg ning vaheti ka noorem poeg naabri rahu austades. ’’Ta oli selline vaba eluga,’’ kirjeldab mees. ''Vahepeal ajas habet, siis jälle ei ajanud.’’ Tema sõnul oli Sepal raskusi toimetulekuga. ’’Minu teada on neil isegi elekter välja lülitatud,’’ kahtlustab naaber.

Foto: Naabrimees kahtlustab, et kirjaniku kodus on elekter välja lülitatud. (Alar Madisson)

Tema sõnul hakkas varem armastusega hooldatud aed koguma rohtu, kui kirjaniku ema möödunud aastal suri ning isa hooldekodusse kolis. Raha kogumiseks võttis Tiit sageli oma maalingud käevangusse ning jalutas nendega ukselt uksele. ''Tal oli ikka väga ilusaid pilte,'' tõdeb naaber. Täna kaunistavad Sepa kunstitööd arvukaid Märjamaa majapidamisi. Naabri arvates sai tulekahju alguse magama suikunud mehe lõpetamata sigaretist.

Pudeliraha kogumiseks müüs kunstnik kohalikele lõviosas loodusest maalitud pilte. Foto: Tiina Kõrtsini

Naabruskonnas elav naine viibis tulekahju ajal koduakna juures. ’’Kardina vahelt paistis tohutu tuledemäng,’’ meenutab ta. ’’Arvasin, et toimub eriti vinge disko. Siis ma vaatasin, et tulesid on kuidagi palju.’’ Möödunud minutitega seisid maja ees kaks tuletõrjeautot, politsei ja kiirabi. Ka tema usub, et unise peaga süüdetud koni sai mehele saatuslikuks. 

Päevi tuulutatud maja ukse vahelt on endiselt tunda lõkkehõngu. Foto: Tiina Kõrtsini

Alevis liikunud juttude põhjal teab naine lahkunust rääkida rohkem head kui halba. ’’Nooruses oli ta hea välimusega romantik. Pikk, kõrge lauba ja sirge ninaga,'' ütles naine.

Kolme erineva naisega sai Sepa kokku kuus last. ''Ta armastas oma lapsi tohutult,'' meenutab kohalik.