Nicky HaydenFoto: Toru Hanai
Auto-Moto uudised
23. mai 2017, 17:17

MotoGP maailmameistriks tulnud motolegend suri traagilise õnnetuse tagajärjel

2006. aastal mootorrataste ringrajasõidu mainekaima sarja ehk MotoGP maailmameistriks tulnud ameeriklane Nicky Hayden suri liiklusõnnetuse tagajärjel. 

35aastane ameeriklane tegi eelmisel nädala kolmapäeval Itaalias Rimini lähedal jalgrattaga trenni, kui talle sõitis auto otsa. Motoäss toimetati Cesena Bufalini haiglasse, kus tal tuvastati aju- ja rinnapiirkonna trauma ning viidi kunstlikusse koomasse. Haydenit hoiti intensiivravis ning püsis veel elus ligi nädal aega, kuid suri esmaspäeva pärastlõunal. 

Hayden veetis suurema osa karjäärist MotoGP sarjas, kuid mullu suundus Superbike'i. Sel hooajal hoidis ta nelja etapi järel kümnendat kohta, viimaseks võistluseks jäi 14. mai võidusõit Itaalias legendaarsel Imola ringrajal.

Ameeriklane sai endale hüüdnimeks "Kentucky Kid", sest oli pärit Kentucky osariigist. 2006. aastal üllatas ta kõiki, kui krooniti MotoGP tšempioniks, lõpetades viie-aastase Valentino Rossi valitsemisaja. 

Nicky venna Tommy sõnutsi on perel palju suurepäraseid ja õnnelikke mälestusi surnud motosportlasest. "Ta unistas sellest karjäärist juba väikse lapsena ning ta jõudis isegi enda valitud spordi tippu. Kõik oleme väga uhked selle üle. Igatseme teda kohutavalt palju." 

Nicky õde Kathleen kirjutas Twitterisse: "Ma ei kaotanud ainult oma suure venna, aga ka parima sõbra."