city24 piltFoto: city24
City24 Kinnisvarauudised
24. mai 2017, 12:43

Tartu soovib müüa Lidlile huvi pakkuva kinnistu (9)

Linnavalitsus soovib volikogult nõusolekut Mõisavahe tänav 75 kinnistu võõrandamiseks. Krundi pindala on 1,12 hektarit, selgub Tartu linnavalitsuse korraldusest.

Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven ütles teisipäeval Tartu Postimehele, et krunti planeeritakse üldplaneeringu kohaselt ärimaaks, kuhu võib ehitada kauplusi, bensiinijaamu ja teenindusettevõtteid ning Lidl on küll krundi vastu huvi tundnud, kuid ühtegi kokkulepet sõlmitud ei ole.

Krundi kasutamise sihtotstarve on elamumaa ning krundil asuvad laoplats ja ajutised ehitised. Kehtiva Tartu linna üldplaneeringu kohaselt on ala juhtfunktsioon teenindusettevõtete maa.

Kinnistu võõrandatakse enampakkumisel vastavalt selle turuväärtusele. Kinnistu müügil kavandab linnavalitsus seada tähtaegse hoonestamiskohustuse kuni kolm aastat.

Ahven ütles Tartu Postimehele, et hinda ei ole veel kalkuleeritud, kuid eeldada võiks hinnataset 30–50 eurot ruutmeetrilt, mis võiks 10 000 ruutmeetri puhul tähendada 300 000 – 500 000 eurot.

Varasemalt on Lidli kontserni kuuluv MMS Property Solutions Tallinnas detailplaneeringu tellinud Lasnamäele Raadiku 11, mille planeeringuala suurus oli kokku 12 599 ruutmeetrit.

Aprillis kirjutas Põhjarannik, et Lidli esindaja OÜ MMS Property Solution ostis 21. veebruaril Narvas Tallinna maantee 7 krundi ja pöördus seejärel Narva linnavalitsuse poole projekteerimistingimuste väljastamiseks. Kuueteist aasta vanuse detailplaneeringu järgi võib sinna rajada kahe- kuni neljakorruselise kaubandushoone. Lisaks peab ettevõte korraldama arhitektuurikonkursi.

Samuti kirjutas Tartu Postimees märtsis, et MMS Property Solutions otsis kinnistuid ka Tartus. MMS Property Solutions pöördus veebruaris Tartu linnavalitsuse poole küsimusega, kas linn peaks lähitulevikus perspektiivikaks Anne 44 asuva krundi võõrandamist. Krundil asub tuntud Anne saun ning piirkonna sotsiaalosakond. Linna vastuskirjas seisab, et kinnistu müük pole plaanis.

Allikas: BNS