Foto: Aldo Luud
Krimi
24. mai 2017, 15:22

Bensiinikaifis poiss pandi kogemata põlema (21)

Kaifi saamiseks koos mängukaaslastega Pärnu rannas bensiini sisse hinganud poiss läks põlema. Õnnetuse tõi kaela mänguhoosse kaasatud tulemasin, mis süütas bensiinipritsmeid saanud dressipluusi. 

Enne traagilist juhtumit polnud ohvri emal aimugi poja sellisest vaba aja veetmise viisist ning ta loodab, et poeg on juhtunust õppust võtnud ja teeb bensiini nuusutamisega lõpparve. "Kuigi tal on silmad terved, ta liigub ise ja saab üksi kodus hakkama, on ees pikk tervenemisprotsess," räägib juhtunust Pärnu Postimehele väga ehmunud poisi ema.

Hullemast päästis juhuslik mööduja, kes kutsus kiirabi, mis viis poisi otse Tallinna haiglasse, kus tema näol ja kätel tuvastati kolmanda astme põletushaavad.

Lääne prefektuuri vanempressiesindaja Maria Gonjak ütleb Õhtulehele, et juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlus, mis selgitab täpsed asjaolud.

Ta lisab, et praegu pole politsei hinnangul bensiini nuusutamine või toksikomaania Pärnus ja Pärnumaal probleemiks. "Mõned aastad tagasi sai politsei teateid, et noorte seas levib välgumihkligaasi sissehingamine, kuid ka see ohtlik tegevus vaibunud ja sellekohaseid teateid pole politseile viimastel aastatel Pärnumaal laekunud," selgitab Gonjak.

Toksikomaania. Foto: TAIRO LUTTER

Küsimusele, kas tegu oli lastega, vastab Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold jaatavalt. "Jah, vastab tõele, et juhtunuga on seotud neli alaealist poissi, kõik on nooremad kui 14 aastat," ütleb ta Õhtulehele.

Reinhold lisab, et prokuratuur hoiab juhtunul silma peal, kuid kuna kriminaalmenetlus on alles pooleli, siis hetkel ei ole võimalik sellest täpsemalt rääkida.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais täpsustab Õhtulehele, et kui väljahingatava bensiiniauru läheduses on lahtise tule allikas nagu tulemasin, siis ei saa õnnetust välistada. Ta lisab, et nende praktikas säärane juhtum puudub.