Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
24. mai 2017, 15:50

Kolm seisundit, mil riskid ingverit süües tervisega (4)

Erinevate toitainete ja ühenditerikas ingver on maailmas üks tervislikumaks peetud taimi, mis aitab paljude tõbede korral, soodustab seedimist ja aitab keha mürkidest puhastada. Ometi on vähemalt kolm seisundit, mil ingveri tarvitamine võib kasu asemel kaasa tuua tõsiseid hädasid.

Millistel puhkudel peaks näpud ingverist eemal hoidma, toob välja The Healthy Food.

· Rasedus. Ingver sisaldab lihaseid ja seedetrakti lõõgastavaid aineid. See tähendab, et raseduse ajal ingveri tarvitamine võib põhjustada enneaegse sünnituse. Seepärast soovitatakse ingverist hoiduda raseduse viimasel trimestril. Samuti takistab ingver imendumast rasvlahustavaid vitamiine ja rauda. Raseduse alguses võib ingverit väga väikestes kogustes siiski tarbida, näiteks iivelduse leevendamiseks, kuid siiski oleks mõistlik arstiga nõu pidada.

· Alakaalulisus. Ingveris on rohkelt kiudaineid, mis soodustavad seedeensüümide teket ja suurendavad kehas happelisuse taset. Samuti kiirendab ingver rasvade põletamist ja vähendab söögiisu. Sestap – kui oled alakaaluline või madala kehamassiindeksiga, oleks parem ingverit oma tervise huvides mitte tarbida.

· Hemofiilia. Ingver on tuntud vereringe ja verevoolu stimuleerija ning seetõttu on temast kasu näiteks diabeeti, rasvtõbe või Raynaud´ tõbe põdejail. Kuid neil, kes põevad näiteks hemofiiliat, võib ingveri tarvitamine olla surmav – ingver võib teiste ravimite toimet häirida ning liigne veritsus võibki saatuslikuks saada.