Ivo Linna laulis Anti Kammiste saatel Eesti-Rumeenia kohtumise eel Eesti rahvushümni. Foto: Robert Roots
Võrkpall
24. mai 2017, 21:24

Robert Täht: loomulikult, kui Ivo Linna isiklikult hümni laulab, siis lööb ärevuse sisse

Eesti võrkpallikoondise nurgaründaja Robert Täht tõdes pärast 3:1 võitu Rumeenia üle, et selline kahe meeskonna vahe suures plaanis olema peakski.

"Teise geimi lõpus kadus oma servil initsiatiiv ära. Servid läksid võrku ja need "banaanid" olid vastastele liiga lihtne saak. Ebakindlus kandus edasi kolmandasse geimi," rääkis Täht, miks üks geim ära anti. "Kui neljandas geimis hakkasime jälle julgelt oma servi panime, siis olid nad hädas. See oli mängu võti." 

See, et avageimis Rumeeniale vaid 15 silma anti, polnud nurgamehe sõnutsi liialt üllatav. "Arvan, et oleme ikkagi tugevam võistkond kui Rumeenia. Kui teeme omad asjad korrektselt, siis mäng võikski olla nii, et mitte päris 15 punkti, aga alla 20 võiksime nad hoida."

Mullu sügisel jäädi aga samale meeskonnale 1:3 alla. Mis oli napi kaheksa kuuga muutunud? "Vaatasime neid mänge," meenutas Täht kahte mullu peetud kohtumist. "Olime lohakad ja ebakorrektsed. Polnud õiget võistkonna tunnet. Praegu oleme kindlasti paremas seisus kui siis. Võib-olla just vaimselt, mitte niivõrd muus. Kodus mängida on ka teine tera kui Rumeenias."

Uuenenud Kalevi spordihall paistab meeskonna ühele liidrile sobivat. "Mõnus, publik on lähedal," sõnas ta. "Ühe palli oleks võib-olla saanud ära tuua, kui keegi poleks nukke ette pannud. Ehk oleks saanud kuidagi selle mängu jätta, aga pead ei anna. Loodame, et olulistel momentidel seda ei juhtu."

Samuti polnud 23aastasel Tähel kodupubliku ees liialt pingeid. "Mul läks pinge maha pärast esimest punkti. Eks kui hümni laulma hakatakse, laulad ise kaasa ja Ivo Linna ka isiklikult... Rahvas ja terve meeskond, loomulikult tekitab see erilise tunde ja lööb ärevuse sisse. Aga pärast esimest punkti kadus see kähku."

Kui Rumeenia vaadati üle lausa kolmel korral, siis järgmistest vastastest pilti ees pole. "Teiste võistkondadega ongi plaan turniiri käigus vaadata, mis olukorras nad on. Kosovo on täitsa tundmatu suurus. Eeldan, et nad on selle grupi punane latern." 

Juba homme ongi Eesti vastaseks Kosovo. Kalevi spordihallis peetav kohtumine algab kell 18.