Ardo Kreek rünnakul. Foto: Robin Roots
Võrkpall
24. mai 2017, 21:55

Ardo Kreek pooltühjast Kalevi spordihallist: nädala sees anname andeks, et saal oli veel natukene tühi (2)

Eesti võrkpallikoondise temporündaja Ardo Kreek tõdes pärast 3:1 võitu Rumeenia üle, et oleks võinud ühe geimiga vähem hakkama saada. 

"Hea algus ja olime tegelikult terve mängu neist üle," tõi Kreek välja võidu võtme. Tõrvatilk meepotis oli aga kolmas geim.

"Jäime ootama ja vaatama, kas nad ikka tahavad võita seda ja tundub, et tahtsid," sõnas koondise raudvara sarkastiliselt. "Täitsa oma lohakus, jäime ootama liiga palju midagi. Lasime jala sirgu ja olime lohakad. Kindlasti saame natuke peapesu selle eest."

Ta lisas: "Aga homme juba uus mäng, ega kaua põdeda pole. Muidugi oleks võinud ühe geimi vähem mängida. See oleks kõigi kehadele väga hea olnud."

Avageimis lasti Rumeenial saada vaid 15 punkti. Kas nõnda lihtne algus oli üllatav? "Natuke ikka," tõdes Kreek. "Aga alguses toimis meil serv väga hästi, saime lihtsaid palle tagasi ja need lõime kõik ära. Pärast seda tegime servil õudselt palju vigu - teine, kolmas oli täitsa hullumaja."

Tõsi on - teises geimis andis Eesti Rumeeniale oma servivigadega kaheksa, kolmandas viis punkti. Esimese ja neljanda geimi vastavad näitajad oli neli. 

Lisaks Rumeenial ja Montenegrole näeb Kreek kolmanda kandidaadina võitluses teisele kohale Ungarit. "Neil on korralikud mängumehed. Vaatame, kuidas nad minema saavad. Pole nende mängu veel vaadanud."

Ametliku protokolli järgi käis tänast kohtumist vaatamas 750 inimest, silma järgi hinnates oli saal veidi rohkem kui pooltäis. Kalevi spordihalli mahutavus on koos lisatribüüniga ligi 2000. "Nädala sees, anname andeks, et saal oli veel natuke tühi. Loodetavasti nädalavahetusel, alates reedest, nii palju tühje kohti enam pole," kommenteeris Kreek mõnevõrra leiget huvi.