ManU väravavaht Sergio Romero.Foto: Andrew Couldridge
Jalgpall
24. mai 2017, 23:51

STATISTIKAPOMM | Nooruse uljus ja imeline varuväravavaht, Ajax - ManU 0:2 (1)

Jalgpalli Euroopa liiga finaalis oli Manchester United 2:0 üle Amsterdami Ajaxist. Stockholmis toimunud finaalis tegid skoori Paul Pogba ja Henrikh Mkhitaryan. Õhtuleht vaatab mängule tagasi statistikapommi abil. 

22 aastat ja 282 päeva oli Ajaxi algkoosseisu keskmine vanus. Kunagi varem pole Euroopa karikasarjade finaalis mänginud nii noor koosseis.

17 aastat ja 285 päeva noor oli Ajaxi mängumees Matthijs de Ligt. Temast sai kõigi aegade noorim jalgpallur, kes osalenud eurosarja finaalis.

19 aastat ja 205 päeva vana mehena jooksis väljakule Marcus Rashford. Pärast 1980. aastat ja Gary Millsi sai Rashfordist noorim inglane, kes eurosarja finaalis mänginud.

19 järjestikuses mängus ei suutnud Paul Pogba ManU eest võrku sahistada. Nüüd on ta värava löönud kahes viimases matšis.

11 mängu järjest püsis United Euroopa liigas võitmatuna (8 võitu ja 3 viiki), endale lasti neis mängudes lüüa vaid neli väravat.

0 mängu kaotas Manchester United tänavu, kui nende väravat kaitses Sergio Romero. Kokku pidas mees 18 matši, millest 14 võideti, neli viigistati. 12 korral hoidis endine Ragnar Klavani klubikaaslane oma värava puutumatuna, kokku löödi talle terve hooaja jooksul vaid kuus väravat. Selline mees on Manchester Unitedi varuväravavaht.

4 korda on Jose Mourinho jõudnud eurosarja finaali ning alati on tal õnnestunud võita (3:2 võit Celticu üle (Porto), 3:0 võit Monaco üle (Porto) ja 2:0 võit Bayerni üle (Inter).

5 klubi on suutnud võita kõik kolm Euroopa jalgpalli suurimat karikat, Manchester United on üks neist.

14 korda on Mourinho juhendanud klubi erinevates karikafinaalides. Võitnud on ta 12 karikat ehk võiduprotsent on 85,7.