Jose Mourinho Euroopa liiga karikaga.Foto: Andrew Couldridge
Jalgpall
25. mai 2017, 11:12

Sõnameister Mourinho: jalgpallis on palju luuletajaid, aga nemad tiitleid ei võida (1)

Manchester Unitedi eile hilisõhtul jalgpalli Euroopa liiga tšempioniks tüürinud Jose Mourinho kaitses valitud taktikat, kus finaalivastasel Amsterdami Ajaxil lasti mängu domineerida ja ise vajuti kaitsesse.

Ajax valdas palli 69 protsenti mänguajast ja tegi Unitedi väravale 17 pealelööki. Sellest hoolimata läks väravaraamidesse vaid kolm üritust ja lõpuks jäi Ajaxil skoor avamata. Kohtumise 2:0 võitnud United tegi seitse pealelööki, millest raamidesse läks neli.

"Jalgpallis on palju luuletajaid, aga luuletajad ei võida kuigi palju tiitleid. Ma olen pragmaatiline mees. Teadsime, kus oleme Ajaxist paremad ja kasutasime nende nõrkused ära," rääkis Mourinho The Independenti vahendusel.

Euroopa liiga võiduga tagas United pääsu ka Meistrite liigase, kust sel hooajal eemale jäädi. "Klubil on võidetud nüüd kõik tiitlid, mis maailmas võimalik. Eelistasin Meistrite liiga koha kindlustada just tänu Euroopa liiga triumfile, sest see on ägedam kui Inglismaa kõrgliigas tulla neljandaks, kolmandaks või teiseks," selgitas portugallane. 

United piirdus Premier League'is lõppenud hooajal kuuenda kohaga.