Tallinna ajalugu tutvustav retk Jaak Juskega.Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
26. mai 2017, 10:05

Pelgulinna päevadel toob rõõmu retrobussisõit ja Juske ajaloomatk

Nädalavahetusel toimuvatel Pelgulinna päevadel on kavas laat, kontsert, töötoad, ajaloomatkad ja hoovikohvikud.

Pelgulinna päevade soojenduseks on 27. mail kell 11.15 Rohu ja Saue tänava nurgalt hoogu võttev ajaloomatk Jaak Juskega.

Järgneb keskpäeval mööblimaja eest algav meeleolukas avarongkäik läbi asumi ja peo avamine Ristiku põhikooli hoovis (Ristiku 69). Seal on kuni kella 19 kontsert, laat ja erinevad töötoad. Kontserdi peaesinejaks on Ivo Linna koos Antti Kammistega, lavale astub ka tänavune Rakett 69 võitja Karl Vilhelm Valter.

Samal ajal saab mööda Pelgulinna sõita retrobussiga, käia Peeteli kiriku tornis (Preesi 5), külastada filmiarhiivi (Ristiku 84), vaadata Positiivi galeriis (Roo 21a) Silvia Pärmanni fotosid Pelgulinnast ning osaleda Kolde puiesteel pinksiturniiril.

28. mail avavad aga kella 11-16 vahel oma hoovid üle kümne Pelgulinna maja. Hoovikohvikute päev annab kõigile huvilistele võimaluse tutvuda vana eeslinna kaunite tagahoovidega.

Pelgulinna päevi korraldab tänavu oma 25. sünnipäeva tähistav Tallinna vanim asumiühing Pelgulinna Selts.

Seltsi eestvedaja Pille-Maris Arro sõnul on asumipäevade eesmärk teha pelgulinskeid omavahel paremini tuttavaks ning tutvustada külalistele Pelgulinna ja selle põnevat ajalugu. "Tallinn on ju ikkagi linnake Pelgulinna kõrval," rõhutas Arro.

Lähem info:
http://pelgulinnaselts.ee/
https://www.facebook.com/events/1731510276875980/