Monica Niculescu.Foto: AFP
Tennis
26. mai 2017, 14:19

Kes on Kontaveidiga French Openil madistav Monica Niculescu ja kuidas ta mängib?

Äsja tehti teatavaks tennise Prantsusmaa lahtiste avaringi paarid. Eestlanna Anett Kontaveit (WTA 52.) kohtub Monica Niculescuga (WTA 53.). Millise mängijaga rumeenlanna näol tegemist on?

29aastase Niculescu parim edetabelikoht pärineb 2012. aasta veebruarist, kui ta oli maailma 28. reket. Prantsusmaa lahtistel on Niculescu varem parimal korral jõudnud teise ringi, näiteks Wimbledoni ja US Openi Suure slämmi turniiridel on tal läinud selgelt paremini: seal on Niculescu jõudnud maksimaalselt neljandasse ringi.

Karjääri jooksul pea neli miljonit USA dollarit auhinnaraha võitnud paremakäeline Niculescu on alates tänavust esimest Suure slämmi turniiri Austraalias olnud väga kehvas vormis: ta on võitnud kõigest ühe kohtumise, kui alistas Indian Wellsi kõrgetasemelise turniiri avaringis kaasmaalanna Sorana Cirstea.

Hooaeg algas Niculescule heledamates toonides. Austraalia lahtiste ühel soojendusturniiril Hobartis jõudis ta finaali, kus tuli tunnistada Elise Mertensi (toona WTA 127.) paremust. Küll alistas Niculescu teel finaali näiteks endise esireketi Jelena Jankovici (WTA 54.) ja Lesia Tsurenko (WTA 61.).

Tenniseekspertide arvates on Niculescu mängustiil unikaalne, sest tema ees- ja tagantkäsi pole väga jõulised. Ta kasutab väga palju lõigatud lööki ehk lööki, mis liugleb aeglaselt vastase poole ning põrkab madalale. Ehkki erinevad treenerid on üritanud seda lööki Niculescu arsenalist eemaldada, pole rumeenlanna nende nõu kuulda võtnud.

"Mängin teistega võrreldes väga erinevalt, ma ei lase vastastel rütmi sisse saada," on Niculescu öelnud. "Mulle ei meeldinud alguses lõigatud lööki mängida, aga umbes üheksa-aastaselt muutsin oma stiili. Vastased lõid nii tugevasti, mul polnud treenerit ning mängisin nii nagu jumal juhatas. Tundsin ennast lõigatud löökidega mugavalt."

Lõigatud löögi mängimine tähendab, et Niculescu ei lase mängul kiireks minna ning vastastel on teda raske rünnata, kuna rumeenlanna lõigatud löögid ei põrka kõrgele.