Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
26. mai 2017, 14:33

WC-KULTUUR? Läti ülemkohus ei luba hooletut valitsust enam kempsu (3)

Läti ülemkohtul tekkis valitsuse kantseleiga tualettide pärast erimeelsused ning nad piirasid neile juurdepääsu Riia kesklinnas asuvas hoones, mida nad valitsusega jagavad.

Nimelt ei olnud ülemkohtu töötajad rahul viisiga, mil valitsuse kantselei seni ühiskasutuses olnud kahe tualeti korrashoiu eest hoolitseb, selgub Läti eratelekanali Latvijas Neatkarīgā Televīzija uudisest.

Lisaks selgub, et kempsude uksed suleti kolm nädalat tagasi kantselei külalistele ja nüüd ka ministritele. Uksed avanevad nüüd vaid eriliste kiibikaartidega, mis valitsusel puuduvad.

Valitsuse kantselei pressiosakonna juht Linda Jākobsone märkis, et need kaks wc-d on selles hoone tiivas, mis kuulub juriidiliselt ülemkohtule. "Millegipärast nad pidasid nende sulgemist vajalikuks."

Ülemkohtu esindaja Rasma Zvejniece lisab, et tualettide kontrollsüsteem läks maksma 385 eurot. Lisaks märgitakse, et WC-d lubataks kasutada kui valitsus palkab koristaja, kes iga 30 minuti tagant looks seal korda.

Läti valitsus siiski ei heida meelt, sest hoones on ka teisi käimlaid, kuigi nad asuvad märkimisväärselt kaugemal kui need, mille kasutamist kohus neile tõkestas.