Foto: Liis Vaksmann
Krimi
26. mai 2017, 16:05

Politsei hoiatab: järjekordset skeemitajad otsivad parklates omale ohvreid (51)

Lääne-Harju politseijaoskond teavitab oma Facebooki lehel, kuidas tähelepanelikud linnakodanikud on politsei poole pöördunud infoga, et Mustamäel kaubanduskeskuste parklates on liikvel võõramaalsed, kes üritavad inimesi petta.

Politseile teadaoleva petuskeemi kohaselt üritatakse olematu parklas aset leidnud avariiga seoses inimestelt raha välja petta ja petuskeemis ei tegutseta üksinda.

Kuidas petuskeem läbi viiakse? Kõigepealt juhitakse autoomanike tähelepanu karjumisega kõrvale ning selle "katte" all püütakse toime panna mõni muu väärtegu ning kannatajaks jääb süütu inimene.

Politseile teadaolevalt liiguvad skeemitajad erinevate autodega (tumesinine vanemat tüüpi universaalkerega Renault ja musta värvi Volkswageni mikrobuss) ning kõnelevad vene keeles.

Politsei palub eelkirjeldatud tegevust märgates panna võimalusel kirja nende sõidukite registreerimisnumbrid ning anda nähtust teada hädaabinumbril 112.

Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava tõi välja, et iga kevad aktiviseeruvad sageli välisriikidest pärit petturid, kes asuvad kaubanduskeskuste parklates tegutsema. "Eks nad mõtlevad aina uusi skeeme välja," nentis Aava.

"Antud stsenaariumist rääkides on tegemist seni üksikute juhtumite pinnalt tõusetunud ennetusliku teavitusega. Politseis registreeritud juhtumid - mida on seni küll õnneks üksikuid -, ei ole päädinud menetlustega tänu inimeste enda tähelepanelikkusele ning meelekindlusele," ütles Aava ja tõi välja, kuidas üks petturite skeem võiks välja näha.

"Inimene tuleb poest, hakkab minema autosse ning kõrvale pargitud sõidukist hüppab välja inimene ja hakkab väitma, et tema auto on rihitud. Tähelepanu kõrvale juhtimisega võidakse varastada rahakott, mobiiltelefon, midagi sõidukist või poekotist. Võidakse nõuda ka sularaha väidetava värvikahjustuse katteks," rääkis Aava nendides, et on võimalik, et on ka juhtumeid, kus on makstud kohapeal sularaha. "Ent meile nendest juhtumitest teatatud ei ole."