Nädala TOP
26. mai 2017, 18:26

TOP 5 | Kevadpuhastus Keskerakonnas (10)

Olgu põhjuseks liiga lobe suuvärk või korruptsioonikahtlustus – Jüri Ratas on sel nädalal pidanud näitama, et skandaalidele peab järgnema erakondlase ametist lahkumine. Prügiäriga seotud korruptsioonikuritegudes kahtlustatava Arvo Sarapuu otsust lahkuda poliitikast saab ainult tervitada. Kuid raskeim on alles ees, sest tühjad kohad tuleb täita väärikate asendajatega. Paraku on elu näidanud, et just kõrgem amet paljastab tihti põhjuse, miks on seni pikalt varupingil istutud. Keskerakonna kevadpuhastus ei pruugi veel läbi olla.

Korbi vaidlus iseendaga

Pärast seda, kui nüüdseks endise ministri Mihhail Korbi aus arvamus Eesti liikmelisusest NATOs avalikuks sai ja Korb oli sunnitud selgitama, et tegelikult ta nii ei mõelnud, oleks võinud arvata, et kui keskerakondlane ei suutnud õppida teiste vigadest kahekeelse ja -meelse valimiskampaaniaga, siis suudab enda omadest. Ometi – samal õhtul, kui tuli jätta ministriamet, jõudis Korb venekeelsele meediale teatada, et Haapsalus veteranide ees ei öelnud ta midagi ebaõiget. Ent vana tõde – kes on kõigi sõber, ei ole kellegi sõber – kehtib ka poliitikas.

Mida ütles Trump?

NATO tippkohtumisel ei saanud suuremat tähelepanu see, mida USA president Donald Trump ütles, vaid mida ütlemata jättis – märkimisväärne on, et USA liidri kõnes polnud juttu 5. artiklist. Kuid üllatusi tasub oodata riigijuhtide eravestlustestki – lähiminevik on näidanud, et Donald Trump pole kitsi jagama isegi ülisalajast julgeolekuinformatsiooni, ja mitte ainult liitlastega.

Eesistujad jäävad kuivale?

Küsija suu pihta ei lööda, teab riigikantselei: otsitakse sponsorit, kes toetaks Eesti Euroopa Liidu eesistumist 100 000 pudeli veega. Ühtlasi tähendab see, et kui riik sellist tootjat ei leia, kes tasu asemel lepib hea sõna ja tasuta reklaamiga, jäävad eesistujad kuivale. Seda muidugi juhul, kui kõrvale heita hullumeelne mõte, et Eesti puhas kraanivesi võiks juua kõlvata Euroopa liidritelegi.

Kihutamisele pidurit!

Kui kihutava kaherattalise peatamiseks pole käepärast võtta politseibussi, kõlbab ka käekott, nägime ühe joobes mopeedijuhi peatamise videost. Ent millest on tekkinud olukord, et hoolimatuid kihutajaid on politsei ja kodanike otsustavast sekkumisest hoolimata märgata aina rohkem?