ÕNNELIKUD: Ajibola ja Adoboye Taiwo kahe lapsega oma vastsündinud kuuest.Foto: Facebook
Maailm
27. mai 2017, 04:00

Peres sündisid kuuikud, 17 aastat oli paar püüdnud last saada (12)

Lääne-Nigeeriast pärit Ajibola ja Adeboye Taiwo üritasid üle 17 aasta last saada. Lõpuks nende unelm täitus päris üllataval moel – Virginia ülikooli kliinikumis Ühendriikide Richmondis sündisid neil kuuikud.

Esimesel ultraheliülevaatusel olid arstid märganud neli loodet, kuid teisel ülevaatusel saadi aimu, et oodata on koguni kuut last, kirjutab haigla koduleht – kolme poissi ja kolme tüdrukut. Naisele tuli teha keisrilõige ja lapsed aidati ilmale enneaegselt, vaid 30. rasedusnädalal.

Nad viidi kohe intensiivravipalatisse. Kliiniku kinnitusel aitas sünnitajat 40 meedikut, kes olid seda harjutanud juba paar kuud, sest kunagi varem polnud nad kuuikuid ilmale aidanud.

ÕNNELIKUD: Ajibola ja Adoboye Taiwo kahe lapsega oma vastsündinud kuuest. Foto: Facebook

Washington Post kirjutab, et kui 2015. aastal sündis Ühendriikides neli miljonit last, siis vaid 24 korral tuli ühtaegu ilmale neli või rohkem beebit.

"Ma loodan, et ka mu väikseim kuuest äsjasündinud lapsest kasvab ja saab kunagi mulle öelda – mäletad, milline ma olin? Aga vaata mind nüüd!" ütles ajakirjanikele õnnelik ema Ajibola Taiwo.

Ta pääses kliinikust koju neljapäeval, 18. mail, kuid käib koos abikaasaga iga päev lastel intensiivpalatis külas. "Meile öeldi, et hoolimata enneagsest ilmaletulekust tunnevad nad end üllatavalt hästi," ütles Ajibola.