Eesti uudised

Kaitseväe keskpolügooni lähistel elava jahimehe mõõt sai täis, kui õppustel osalenud ajateenijad kihutasid läbi ta koduhoovi, kus mängis lapselaps

 

Ajateenijaid jälitades hoiatuslasu teinud talunik: olen patrioot, aga ka sõdur, kes oma peret kaitseb! (300)

LISA KOMMENTAAR

3. august 2018, 19:52
presidendi lapsi tuleb laiaks sõita , teised ilma ei muuda, siis jääb euroraha järgi.
Hooliv.29. mai 2017, 21:29
Sina Õ oled vast esimene, kes talumatsilt põgeneb abi otsima, kui linnasid pommitama hakatakse. Kolige aga jah kõik linnadesse, seal saab vaenlane teie hävitamisel paari pommiga hakkama.
Õppuste plaan „Isamaa eest“29. mai 2017, 09:56
Järgmisel õppusel „madistavad“ militaristid ja maaomanikud omavahel. Talumatsid ostke enesekaitseks T-34-i .
Tiit29. mai 2017, 13:23
venelased juhtuksid metsas olema siis see rambokene ootaks kannatamatult eesti sodurite tulekut.
Jep29. mai 2017, 07:26
Selge, et tegemist on katusega tegelasega, kellel ei tohiks relvaluba, rääkimata relvast olemas olla. Polnud ju esimne kord "kaitsta" ja loodetavasti oli eelmine kord viimane, kus asi kinni mätsiti.
Mõrvarid, piinajad,maniakid, sotsiopaadid ja psühhopaadid ikka veel vabaduses. 28. mai 2017, 22:12
Politseis on psühhopaat kenasti esile tõstetud, mütologiseeritud ja keda kindlasti ei tohi häirida. Piinamine on lihtsalt väär. Ja mitte ainult väär, vaid ka kuritegu. Seda ei tohiks kunagi kasutada.
Nende hulgas on näiteks pikaajaline magamatus, et inimene segadusse ajada ning muuta olemine väga ebamugavaks.
MATS28. mai 2017, 16:09
Need kes iga vihahoo peale kergel käel kohe relva haaravad ja teda närvi ajanule muudkui järgi kihutavad, et tollele "õpetust anda" ja paugutada. Vabandust, nendele sellidele ei tohi relvaluba tegelikult üldse andagi. Või kui see on juba eksikombel antud, siis ära võtta. Relv eeldab head enesevalitsemist, ebastabiilse närvisüsteemiga inimese kätes võib sellest väga palju pahandust tulla. meie ei ela siiski enam XIX sajandi kauboide Metsikus Läänes!
P.S.Minul isikkikult on loaga käsitulirelv juba peaaegu veerand sajandit taskus. meie riigi taasiseseisvumisest saati. Algul oli ametirelv. Hiljem soetasin isikliku. Aga ma võin kätt südamele pannes kinnitada, et ma ei ole seda mitte kordagi inimese vastu tarvitanud. Lasknud olen vaid vastavates lasketiirudes. Kõik ette tulnud konfliktid ja kriitilised situatsioonid olen ma suutnud senini ilma relvaga vehkimata ära klaarida. Paugutamisest rääkimata. Tulirelv on siiski tõsiste ja ennast kontrolliate külmavereliste meeste, mitte närvipundarde jagu.
Liikur liikus ouealal, kuhu kolonn kadus?28. mai 2017, 15:26
Kirjutatakse, aga pihta ei saa. Kas see liikur oli eksinud talumehe eramaale, harjutuspaik oli peaaegu samas? See tegu oli ilmselt esmakordne, Hea et lapselaps uudistama ei kippunud ja kes oleks osanud teda keelata oma kodutanumal liikumast?! Hirmuga (oman kaasosalisna kogemusi) meenutan aastatagust onnetust lapsega ja oleksin samuti hoiatuslasuks valmis!!! Mida kuradit kommenteerite, vanaisa tegi ahastuses hoiatuslasu ja paljud kommijad juba "madalstardis". Olge ikka!
to 15:2628. mai 2017, 16:26
Siin oli lugeda, et tegu oli ikka tema maad läbiva külateega, mida naabrid suurele teele jõudmiseks kasutavad. Ja kas teel keelumärki ees oli? Kui mitte, siis võib seda ju igaüks kasutada. Muuseas, elumaja hoov võiks olla ikka taraga piiratud ja väravaga. Meie talus küll oli. See on vajalik eriti veel siis, kui peres on ka väikesi lapsi.
Kirjutad et: Vanaisa tegi ahastuses hoiatuslasu? No mida ta siis enam hoiatas, kui sõjaväelaste sõidumasin juba läinud oli ja mingit ohtu lapsele või kellelegi teisele pereliikmele enam kujutada enam ei saanud? Oht, kui seda üldse oligi, oli seega siis juba läbi! Lõppenud! Ja see "ahastus" oli kohe nii suur, et ta lausa pidi neile järg kihutama ning paugutama hakkama? See nüüd küll enam enesekaitse või hädaseisund olla ei saanud. Pigem ikka hoopiski nii suur viha ja soov "neile näidata" ja "õpetust anda". Oma viha välja valada. Kui "ahastus" ikka mõnel mehel kupli sedavõrd viltu ajab, et inimene enam aru ei saa, mida teeb, siis on tulirelv lmselt vist vale mehe käes. Relvakandja peab teadma täpselt, mida teeb ning mida tohib teha.
Oled seega kindlustatud mehike, elasid oma taraga talus, no mis nii viga, kas relv oli alati taskus.28. mai 2017, 21:15
Relvakandja kontrollis ennast, aga meie kaitsad mitte - lagastasid korduvalt, hiljem klaariti asju. Talumees kannatas ja muudkui kannatas, aga kaua selline olukord pidi kestma. Omal kodumaal ei peaks kaitsjaid kartma. Seekord anti endast teada hoiatuslasuga, mees oli sunnitud pisut radikaalsemalt tegutsema, korduvad ahistamised, lapsed,... mis toimub?
MATS to 21:1528. mai 2017, 23:58
Ei maksa kadestada. Mingit imet siin polnud.
Tara ei peagi hirmkallis kivimüür või võrktara olema. Seda võib ehitada igaüks, kes ei karda, et tööga käed küljest ära kukuvad. Minu vanaisa talus oli see aed üsna lihtne, odav ning kirju välimusega. Puupostid. latid. Ja aialipid igat sorti. Lauajuppe, puupinde j.n.e. Külakohas käib küll. Poolteisemeetrine. Koer üle ei hüppa. Linnas oleks teine asi. Siis peab muidugi tip-top ning korras olema. Eeskirjad j.n.e.
Mis puutub relva, siis selle luba saab iga mees taotleda. Eeltingimused, et oleks kohtulikult karistamata. (ka süstemaatilised, korduvad haldusõigusrikkumised võivad saatuslikuks saada). Siis ei tohi olla joodik või narkomaan. Peab olema piisavalt terve. Ka psüühiliselt. Läbima vastava meditsiinilise komisjoni. Siis tuleb politsei juures läbida vastav kursus. Teha ära nii teoreetiline (relvaseadus, seadusandlus, relva ehitus käsitlus, ohutustehnika j.n.e.) ning praktilise laskmise eksam. Lihtne ju! Kui inimene on õppimisvõimeline ning on tahtmist.
siis relva muretsemisest. Ei peagi hirmkallist Iisraeli püstolit (Iisraeli omad on kõige parema kvaliteediga). Aga näiteks Hispaania, Saksa, Tšehhi või mõne muu maa omad on odavamad ning relvapoodidest ka märksa paremini kättesaadavad) Hiina rämps on kõige odavam, kuid kaua vastu ei pea. Aga 200-300 lasku kindlasti. Kuid enesekaitseks muretsetuna peaks selleski piisama. Iga päev ju ei pauguta. Ning ei peagi uhiuut ostma. Osta võib ka komisjonimüügist, juba tarvitatut. Mina näiteks ostsin. Oli vist kusagil veidi alla 1500 krooni. Seega praeguses hinnas alla 100 euro.
Alati taskus pole mõtet tassida, kui huvi tunned. Seega võib sinustki "kindlustatud mehike" saada, pole keerulist midagi. Kui on tahtmist.
Ei tea28. mai 2017, 11:33
Huvitav, mida meie esivanemad, taluperemehed, sellisest asjast aastal 1930 arvanud oleks...
! 28. mai 2017, 16:29
Meie esivanemad olid ise patrioodid. Pea iga taluperemees oli ka ise kaitseliitlane ja võttis aktiivselt selle sõjalistest õppustest osa. Autosid oli siis muidugi vähevõitu. Liikumine käis ikka kas hobuvankriga, ratsa , jalgrattaga või kondiauruga.
uu 28. mai 2017, 07:36
MINU MAA, MINU OMA, MINU LAPS NUKUGA MINU MAAL!!!
! Kui oled nii kange püssimees ja sinusuguseid on palju, siis poleks Eestis üldse kaitseväge vaja. Milleks teha riiklikke kulutusi kaitseväele, kui meie oma maal elavad püssimehed, kes kõik on esimese rohelise mehikese ilmumisel valmis võitlusse tormama OMA MAALAPI EEST.
Nii lollil rahval pole oma maad vaja. Need oma maad, mis püsivad kehkenpükside püssi najal, tuleb teha rendimaaks, et riigil oleks võimalik valitseda ja kaitsta kõiki riigi elanikke mitte ainult OMA MAAGA KODANIKKE. OMA TEEB LOLLIKS.
to uu28. mai 2017, 16:32
Selline kange vanamees punaarmee pihta juba paugutada ei julge, sest et neil pole rauas mitte paukpadrunid. Pigem püüab ta oma nahka päästa, pakkudes neile soola-leiba. Ka kandilisi teeklaase ning vodkapudelit. Vahest ka hapukurki peale haugata. Ja ongi talu ning pere päästetud!
hullg27. mai 2017, 22:51
maaomanik on eramaad siis ei tohi ilma maaomaniku lubakusimada maaomanik ajas voorad oma eramaalt minema voorad lohkusid maaomaniku istutatut metsas puit tegitasid kahju maaomanik kaitses omavara peret
?28. mai 2017, 16:33
Kas kõrgemas parteikoolis on eesti keele grammatika õpetus tõesti nii madalal tasemel?
relvaluba ära27. mai 2017, 20:27
relva küll sellisel hullul olla ei tohi
üle millise õue27. mai 2017, 21:56
Üle millise õue nad tormasid või sõitsid? Sõitsid mööda avalikult kasutatavat teed, mis on paraku kinnistu sisse mõõdetud. See ei muuda aga mitte kuidagi teed õueks.
Õige mees27. mai 2017, 21:38
Temal just peabki olema! Sellised mehed on need kes võitlevad ka Eesti maa eest!
?27. mai 2017, 22:36
Õige mees või? See kes kõmmutab omad poisid maha, et Puutini mehikestel kergem sisse tulla oleks. Selline võitleb sisuliselt ju hoopiski Kremli eest.
! 28. mai 2017, 16:40
Putini mehi kostitab selline pigem soola, leiva ja vodkaga. Ning pakub veel hapukurki peale hammustamiseks. Nende pihta paugutada ei tohi, sest neil pole mitte paukparunid vaid lahinglaskemoon rauas.
JUSS27. mai 2017, 16:13
See on trollide ja putinoidide suur võit. Mingist vahkvihas vanamehest on maalitud vaat et rahvuskangelase portree. Tema hädavaled on puhtaimaks tõeks ülendatud. Ja hüsteeriaga on õnnestunud kaasa haarata suure hulga korralikke ning muidu patiootilisi inimesigi.
Sentinel27. mai 2017, 16:54
Kas patioodid on need, kes verandal grill-liha nosides õlut libistavad? Või jäi rohkem kirjamärke vahele sõnast "patriidiootilised"? Kuid tegelikult, ajalugu on näidanud, et siis, kui asi on tõsine, laskemoon otsas, sõjast kõrini, valitsus alla andnud ja vaenlane kannul, roomatakse selle kirutud talumehe juurde nosimist ja erariideid nuruma. Ja ajalool on kombeks korduda.
!!!27. mai 2017, 17:55
Kõige suuemad patrioodid on tegelikult need, kes mitte liha ei grilli, vaid õppustele kutsud reservistid, kes seal metsas ringi sibavad. Ja ohvitseride-allohvitseride käske täidavad. Vahel ka nõmedaid. Kuid sõjaväes on käsud teatavasti täitmiseks, mitte arutlemiseks.
On ka selliseid "patrioote" kes end õppustelt kõrvale viilivad ning endile igasugu arstitõendeid smugeldavad. Kardan, et neist pole kodumaa kaitsjaid ka sõja ajal. Pigem kiikavad nad mobilisatsioonikutse saades hoopiski laeva või lennukit, millega kaugemale, ohutumasse läände putkata.
jussikene27. mai 2017, 17:24
sinu nimi seljuhul on jobunoid.Palgaline pealegi kes kilab siin tellimustööd.
Sentinel27. mai 2017, 17:35
Ei, jussikene-ussikene, minu nimi on "One who kicks ass and takes names". Ilma kila ja tellimuseta.
to jussikene27. mai 2017, 17:56
Kas sulle makstakse rublades?
Lumememm27. mai 2017, 15:57
Millegipärast pole siin Kaitseväe kommentaari?
Seega arvan mina,
et kui keegi tungib su õuele ja ohustab su peret, siis tulebki tina anda...
lumememmele27. mai 2017, 16:19
Koduõues küll, kuid mitte ei tea kus avaliku tee peal. Kui nood jeebimehed olid juba kaugele sõitnud, siis ei olnud ju enam mingit reaalset ohtu, mille puhul võiks hädakaitset rakendada. See oli pigem vahkvihas vanamehe kättemaksuretk. Kihutada meestele järgi, ähvardada ning hakkas koguni püssi paugutama. Kunagi tehti relvaloa andmisel vist suur viga. Ilmselt oli tervisekontrolli komisjonis psühhiaatri kontroll formaalne. Poolhulludele ei tohiks relvi lubada. Liialt ettearvamatud.
Lumememm27. mai 2017, 16:32
Seepärast ma loeksingi hea meelega ka Kaitseväe kommentaari:
1) Kas need autod sõitsid üle õue, kus laps kiige juures nukuga mängis?
2) Või need sõitsid 300 meetrit eemal avalikul teel?
Lumememmele27. mai 2017, 18:05
Siin kisavad täna rohkem emotsioonidesse uppunud hüsteerikud. Arvan, et kaitsevägi avaldab oma seisukoha alles pärast seda, kui on asjaolusid kontrollinud ja ka teise pool seletused kirja pannud. Seni teame me vaid sensatsioonimaia ajakirjanduse poolt üles puhutud vanamehe seisukohti ning selgitusi. Kuid kes julgeb kinnitada, et need tõesti ka 100% tõele vastavad? Kas ei püü ta äkki mitte oma olukorda oma jutuga kergendada? Sest selline juba oma kodust kaugel tagaajamine ning relvakasutus nüüd küll hädakatseseisundi. alla enam ei mahu. Pigem juba "õpetuse andmine" või omakohus. Kättemaks. Kui lõpeb otsene oht temale või ta perele. siis lõpeb ka hädakaitseseisund..
Lumememm27. mai 2017, 18:44
Jah, aga:
1) kui ühel pool on "hüsteerikud"
2) teisel pool kaitsevägi
kes
avaldab oma seisukoha alles pärast seda, kui on asjaolusid kontrollinud
(ehk siis, kui on oma advokaatidega kaitsestrateegia kokku leppinud)
siis millegipärast olen mina hetkel selle vanamehe poolt.
Ka igaüheõiguse kohaselt:
" Liikumine ei ole lubatud põldudel, istandikes ja mesilas ning maakodu vahetus läheduses"
Kui nad seda siiski tegid ja peremehele see ei meeldinud...
Aga mis ma siin ikka vaidlen, lähen hoopis tomateid istutama, sest täna ööseks ei lubanud enam öökülma :)
lumememmele27. mai 2017, 20:49
Mis ohtu seati see pere?
kilu27. mai 2017, 14:45
Jätke see mees rahule! Ei ronita laamendama teise koju. Punkt! Kui kogemata satud, lahkud esimese märguande peale, mitte ei avata oma kodu kaitsmise eest kriminaalasja. Mina oleks sama teinud kui see mees.
kilule27. mai 2017, 15:47
kriminaalai avatakse mitte kodu kaitsmise vaid tulirelva ebaseadusliku kasutamise kohta. Ta ei paugutanud mitte koduõuel vaid järgnes neile teed mööda kaugele oma õuest välja (seega ei olnud siis enam mitte mingit ohtu tema perele, puudus alus hädakaitseks) Ähvardas ja hakkas tulirelvast paugutama. Sellisele pooletoobisele ei tohi üldse relvaluba anda. Ilmselt võetakse see talt nüüd ära.
sinule27. mai 2017, 16:24
Sigatsejatele tulebki järgi minna kui kohe kätte ei saanud ja selgeks teha, et nad on üle piiri läinud. Koduomaniku jutu järgi ei teinud ta midagi valesti.
Nii et elagu omakohus?27. mai 2017, 18:08
Et ta ei teinud midagi valesti? Järelikult siis peabki relva haarama, taga ajama ning paugutama. nii öelda "enesekaitseks"? Kas sa ise ka aru saad, millist jobasa räägid?
Jumal27. mai 2017, 20:51
hoidku. Need ju meie oma poisikesed, kes sõjamänge peavad mängima. Mehel sõitis katus ära ja kogu lugu. Igavene ülbik!
to sinule27. mai 2017, 22:45
Ja mis kinnitab, et see vana jutt on tõesti täielik ja puhas tõde? Mitte täielik või kas või osaline vassimine? Teise poole juttu me ju veel ei teagi. Praegu teame vaid seda, mida sensatsioonidele maias ja subjektiivne meedia pasu(a)ndab. Kahjuks on ka varem korduvalt ette tulnud, kus põrutav meediauudis mõne aja pärast kokku variseb.
kodanik27. mai 2017, 14:37
Suurem osa KL liikmetest on lummehelbekeste põlvkonnast . Nendelt ei saagi loota, et taluhoovist läbi rallides vaataksid, kas lapsi ette ei jää. Arvutiekraanil alustad lihtsalt uut mängu kui eelmises mängus viltu läheb.
! 27. mai 2017, 15:48
See jutt on pigem vanamehe hädavale. Et nüüd pärast rumalust end puhtalt välja keerutada.
27. mai 2017, 14:18
see kaitsevägi ja riigi kaitsmine on tore asi, aga igal asjal on kusagil piir. On ju olemas kõiksugu harjutusväljakud ja polügonid, miks neid ei kasutata? Teeb ikka tigedaks küll, kui ma olen oma kinnistule või raielangile istutanud uue metsa ja seda aastaid hooldanud, mis pole sugugi kerge ega odav lõbu, tulevad mingid tattnokad oma soomukite ja muude sõjamasinatega ja sõidavad kogu minu töö ja vaeva maatasa. Ok, võibolla midagi taastatakse, aga järgmine aasta jälle sama lugu- kaua võib? Selline olukord tekitaks endal ka hoiatuslaske hakata tegema. Ja teie, kes te elate kusagil Lasnamäe paneelelamus, ärge hakake siin targutama, mölisema ega miinuseid laduma, kui teil pole asjast täit ettekujutust ega aimu, milliseid probleeme sellised õppused endast kujutavad.
to /27. mai 2017, 15:53
Polügoonid ja harjutusväljakud erastati omal ajal suure hurraaga eraisikutele.
Kui kellelegi õppuste käigus kahju tekitataksegi, siis on tal seaduslik õigus nõuda kahjude hüvitamist riigi poolt.
Kui Eesti kaitsevägi on sinu arust vaid ",tattnokad", kellele sina siis loodad? Kas Putini rohelistele mehikestele ning Pihkva dessantlastele või?
Muide, "",mülisema ei kuulu korraliku lastetoaga inimese sõnavarasse. eksikon on ilmekas harituse ning IQ näitaja.
Oled samuti mundrikandja, lisaks ka tagasihoidliku IQ tasemega, tahad olla haritud, eks ole kui soovid.28. mai 2017, 22:22
Tahate tasandad oma jamasid, rahuajal polegi probleemi, sest liigute kus iganes. Heidutad oma kommentaaris Putini roheliste mehikestega ja Pihkva poistega. Kas oled hirmul veel talumehe soolaga laetud hoiatuslasust? Tuleb siiski muretseda, sest kui praegu/rahuajal ei suudeta korda tagada, siis kaoses teiegi peale lootmine oleks mis?! NB! Loe veelkord Uustalu kirjutist.
27. mai 2017, 14:06
närvihaige taat, videos oli näha, see on see tüüp kes kividega teid blokeerib. ja paugutab püssi kui vähegi saab. Kahju hüvitamiseks püssi lasta küll poleks vaja olnu ´ma usun.
Kl27. mai 2017, 13:47
Eramaa on Eramaa! Kas kaitsevael polugoone vahe on?
to KI27. mai 2017, 15:56
Veneaegsed suure polügoonid erastati. Praegu ei saa Eestis polügoonijäänustel enam suurtükkigi lasta - kukub eramaale! Isegi suurtükilaske õppusi on käidud Soomes korraldamas. Enne seda kui NATO väeüksused Eestisse tulid. Praegu Soomee enam ei julge lubada, väriseb Putini ees.
Issanda loomaaed27. mai 2017, 13:18
Ah et helikopterid lendavad üle tema maa ja viis kuusetaime, õudus . See 54 aastane peaks hästi mäletama oma NA ajast mis oleks taolise tüübiga juhtunud kui õppuste ajal oleks keegi vanamees karabiiniga sõdurite suunas jooksnud. Igatahes relvaluba see mees oma viletsa närvisüsteemi tõttu ei tohiks omada.
kle loomaaed27. mai 2017, 13:34
valgusta siis rahvast kus nõukaajal sellist palagani meil peeti?Minul küll ei tule sellist asja ette vaatamata sellele et Jossi ajal sündinud olen.
Seal kus õppusi tehti27. mai 2017, 15:52
Palagan on sinu peas, kõik armeed teevad väliõppusi, olen mingi neid kaasa teinud vene sõjaväes 3a jooksul. Küsimus ei olnud üldse kas tohib sõita või kust luba küsida, sõjavägi tegi kõike mis vaja , muidugi maa oli riigi ja vili kolhoosi- ja keegi ei piiksunud, ei saanudki , kust teadis Jura mis väeosad manööverdasid ja kui juhuslikult teadis siis oli ta juba väga kahtlane tüüp. Aga vahiteenistus, stoi kto idöt , stoi streljat budu, stoi ruki vverhh.
putinoidile27. mai 2017, 16:00
vene ajal olid relvajõudude käes tohutud polügoonid ning keelutsoonid. Pool Kõrvemaad oli näiteks polügooniks. Väikesaared pommitamise objektideks. eraisikutele täielikult suletud. Muuseas, üks pommitamise ala oli isegi keset Hiiumaad. Ja ka saaremaa Kaurjärv oli üks pommitamise objekte.
kle saast27. mai 2017, 17:23
sinu nimi on seljuhul jobunoid.
to 17:2327. mai 2017, 18:11
Mina pean saastaks pigem Putini hääletorusid, viiendat kolonni.
väike mina27. mai 2017, 13:05
Nagu suurte ja tugevate asjadest aru saan, käib praegu õppus, minu kaitseks. Niipea kui keegi julgeb iitsatada, hakatakse teda pidama nõuka-meelseks. Jaa, hirm venelaste ees on suur. Väga suur.
! 27. mai 2017, 16:02
Näe, ei taipa nad, et vanna hea Suur Vend toob ainult jõukust ja õnne meie õuele. Kirjaoskust ning kultuuri. Kahju!
Kas kaitseväe esi paksultsialon juba harjased mahaaetud27. mai 2017, 12:10
Mis esivanamutttalle ölgadele toppis KORD MAJJA EESTIRIIGIS
Pensionàr27. mai 2017, 12:06
Aastal 1944 tuli vene sodur tallu hobust noudma. Peremees nàitas hobuse sodurile kàtte, vottis siis kirve ja làks jàrele.Veerand tunni pàrast tuli peremees ja hoikas:"Tydruk, kus labidas on?" ... Hobune soi vàljal edasi. Ja keegi venelane ei tundnud huvi, kuhu kyll kaaslane jài.
kle saast27. mai 2017, 13:24
vana siis ise oled jutumees?Pole isegi eesti klaviatuuri välja teeninud.ODAV!!!
to kle saast27. mai 2017, 14:18
Seda juhtus ka mujal, et sa teaksid. Sood vaikivad.
Pensionàr27. mai 2017, 14:32
Tydruku rollis oli minu àmm
Horros27. mai 2017, 11:54
Naeruväärne on see arvamus, et "käsitleb avaliku korra rasket rikkumist". Sõitke seenele.
.
Uued okupandid koos kollaboratsionistidega lihtsalt sõidavad hoolimatult inimeśtest üle ja siis kiidetagu veel seda takka.
.
Vene okupatsiooniohvitseridel oli tunduvalt enam ohvitserlikust, kuigi alluvad olid samasugused jopskid.
Lool on lihtne moraal 27. mai 2017, 11:39
*endiriik Eestiga ei tohi asju ajada.
Minema Ainult. 27. mai 2017, 11:36
Aga asi selge Eestis polegi enam võimalik elada. Linnades ja peamagistraalidel märatseb sm.Botik ja ülejäänud riigis hävitab kõik sm.Ultra Felt Marsal Keebike. Minema ainult.
?27. mai 2017, 16:06
Kas Putini paradiisi või? Head teed.
Urmas27. mai 2017, 11:26
Jumal tänatud, et automaadist valangut rinda ei saanud.
patrioot27. mai 2017, 10:53
Päiksetõusust loojanguni võib eramaal teha mida tahad...
majahoovil grillida või driffida,kui territoorium pole aiaga piiratud....
keegi mölisma tuleb siis on tegu putnoidiga.
joss27. mai 2017, 10:59
kus sa elad,ma tulen lagastan natuke su aiakest....hommikust ohtuni!
KYSTASI--UDA27. mai 2017, 12:03
??27. mai 2017, 13:12
Päikesetõusust loojanguni võid viibida eramaal, kuid pead arvestama, et oled siiski külaline. Kindlasti ei saa eramaal omavolitseda.
lõunaeestlane27. mai 2017, 13:32
Võid viibida küll, kuid kui maaomanik tuleb ja ütleb sulle, et ta ei soovi sind siin grillimas ja tshillimas näha, siis kohustab seadus sissetungija koheselt lahkuma.
! 27. mai 2017, 16:26
Poolik tõde. Ega ikka ei saagi. Ütled küll, aga need saadavad su pikalt. Kui võõras seal otseselt mingit sigadust ei tee. Ei raiu ega laasta, ei riku tuleohutuseeskirju. Siis kehitab politseigi peremehe abipalve peale vaid õlgu. Või on Lõuna Eestis teised seadused?
Urmas27. mai 2017, 20:27
Kuidas saab Eestimaal olla mingi maa eramaa??? Eestimaa on ju kõigi meie eestlaste maa! Kui keegi tolgus mõtleb, et tal mingi eramaa, siis sõja puhul kaitsku oma eramaad!!! Ma ei läheks iialgi sõdima ja oma verd valama kellegi eramaa eest!!! Eestimaa on ju meie eestlaste maa, mitte mõne uusrikka eramaa!
Sõja 27. mai 2017, 20:54
ajal oleks see kange mees püksi teinud mitte paugutanud..
Üks teine Urmas to !27. mai 2017, 22:58
Kui sulle ikka öeldakse, et sa viibid eramaal ehk minu õues, siis pead oma kodinad kokku pakkima ja otsima teise koha(näiteks riigimeta), seda ka ilma, et eelnevalt oleksid sigadusi teinud. Kui ma tulen sinu maja, oletame, et tarastamata või kortermaja, hoovi/ette grillima, siis kuidas suhtud sellesse? Vaevalt, et tuled soovima jõudu, edu, tervist ja pikka iga.
vaatleja27. mai 2017, 10:50
Omal ajal mõõdeti ka üldkasutatavad teed kinnistute koosseisu, nii ka käesoleval juhul. Seetõttu peabki tüüp teed oma õueks. Huvitav, kas ta talvel ka ajab teed lahti ja suvel hooldab seda. Või tõkestab naabrite tee, nagu ka juhtunud on? Ja kopterid ei arvestanud tema puhkepausiga ning julgesid üle tema territooriumi lennata! Milline häbematus! Ja masinad rikkusid 20 tema kuusetaime! Mõned võililled said ka ehk hukka. Paljukiidetud "vena ajal" oleks see mees ilmselt karjalaudas sõnnikut lükanud ja harinud oma 0,15 hektarilist põldu, mille sõjavägi oleks igal ajal võinud rahumeeli ära nullida, mingit piiksumist arvestamata. Antud isikul tuleks aga juhiluba ja relvaload kiiremas korras ära võtta. Muidu võib juhtuda, et asub ka liilkuses relvaga sõiduõigust nõudma.
IRL27. mai 2017, 11:54
Elamisluba hoopis ära võtta ja anda mõnele vene patrioodile..Volf Volfovitz Zhirinowsckile elamiseks!...sinna tallu mahuks palju tõelisi isamaalasi,keda ei kotiks kuusetaimed ega eramaa.
IRL sa vaevalt oled27. mai 2017, 16:08
Nemad sellist demagoogiat ja idi.otismi ei pasunda .
Püss27. mai 2017, 10:36
Kui suur tal see taluhoov siis on? Peab kogu oma põllu-ja metsamaas hooviks :) inetu käitumine küll, ex siis reaalses olukorras sõjavägi teab, et selle Talu kaitseks ei tasu välja astuda, et pärast kuuseked katki!
mõõdanik27. mai 2017, 15:52
Kõik möödub , kõik kordub ? Reaalne olukord ? Kus aerud ,vaja paat kähku vette lükata!
vanamehel27. mai 2017, 10:32
oli õigus lasta, advokaat teeb asjad puust ja punaseks ,et kaitses neid kurja kiskja eest. Sõdur POISID võinuks vähemalt hoo maha võtta kui kellegi elamust läbi sõidavad aga keegi milleskti sellest ei rääkinud. Saan aru Nato on tore aga keegi ei valmistu talveks, sõda tuleb ikka enne talve keegi suvel ei tule kuna gaasi pole siis mõttet kinni panna. Iga strateeg teab et riik laguneb kui infrastruktuur langeb, Narva elektrijaam õhku ja Tallinnas Vene lipp, lihtne aga miks kes viitsib Eesti pensionäre oma suurele riigile?
?27. mai 2017, 10:25
Mees loeb end patrioodiks? huvitav, millise riigi? sest EW kaitsevõime tugevdamise moodi see küll välja ei näe. Pigem võiks oodata medalit ida poolt. Eduka takistamise eest.
bai27. mai 2017, 10:16
jahimehed ise veel hullemad ,eraomandit ei tunnista jahil üldse ,olgugi ,et jaht keelatud mu maal trügivad ikka sinna .on mind alati sihtinud püssiga kui võimalus on .kas varjatud ähvardus?
kunksMOOR27. mai 2017, 09:59
Aga nüüd Sa saad täiega, sest kujutad Eesti kaitseväele meeletut ohtu! Ükski Sinu argument ei päde ja asjaajamise käigus toonitatakse pidevalt, et 25+5 paistab.Minu südamlik kaastunne!
kuuseistik27. mai 2017, 09:57
Ju oli taat õppustel kõrvaltegelane - ootamatu rünne vaenuliku võõrväe poolt :) Murtud kuuse istik ja lapselapsest ülesõid - võõrväe sissisõda.. A` kaas see "koduhoovist" läbikulgev tee mitte avalik tee pole?
Jätke27. mai 2017, 09:34
ometigi see jama, keegi ei tule meile kallale. Vaadake natukenegi vene meediat. Seal ütlevad kõik vähegi adekvaatsed inimesed, et balti aadress ei ole mingi teema.
?27. mai 2017, 10:27
Adekvaatsed inimesed Moskvast või? Krimmis arvati mõne aasta eest just täpselt samaoodi.
hahhaha27. mai 2017, 10:52
"vene meedia adekvaatsed inimesed",,,miski selles väljendis ei klapi :D
Arvo Sagur27. mai 2017, 09:27
Ivo vangi, kust sa mees võtad lambist ja kaitsed oma kodu, ameeriklased ka meil siis abiks ja mõtle ometi, mis nad sinust arvavad. Kes sulle üldse andis loa oma kodu ja peret kaitsta, sellist NATO direktiivi pole olemas. Kui auväärsed mööda sõidavad, tõmba oma traktoriga kraavi ja võta müts peas.
!!!27. mai 2017, 10:32
"Kaitses"oma kodu avalikul, üldkasutataval teel. maja lähedalt läbisõitnuid tükk maad taga ajades. Sõimates. ähvardades ja nende suunas laetud relvagasihtides ning tulistades. Ehtsa laskemoonaga muuseas.
Kui soovitakse privaatsust ja majas on väikesed lapsed, kas polnuks siis mõttekam see taraga piirata ja värav kah ette panna? Suletud värava maha sõitmine oleks muidugi juba ränk õigusrikkumine.
???27. mai 2017, 10:33
"Kaitses"oma kodu avalikul, üldkasutataval teel. maja lähedalt läbisõitnuid tükk maad taga ajades. Ähvadades ja nende suunas laetud relvaga sihtides ning tulistades. Ehtsa laskemoonaga muuseas.
Kui soovitakse privaatsust ja majas on väikesed lapsed, kas polnuks siis mõttekam see taraga piirata ja värav kah ette panna? Suletud värava maha sõitmine oleks muidugi juba ränk õigusrikkumine.
ehh27. mai 2017, 09:19
aastal 195827. mai 2017, 09:16
mängisid venelased sõda meie kodu ümber,tankid sõitsid otse kõigest üle,paugutasid kahureid,sõdurid jooksid kaasa hüüdsid hurraa ja täristasid automaate,roomikute tekitatud roopad olid aastakümned hiljem näha.
kui vana27. mai 2017, 10:50
nokuke siis oli et kõike teab?Ilavoolus vast nagu palgalistel kutsehaiguseks.
???27. mai 2017, 11:29
Kas vanisa jutustus? Et sa ise seda täpselt mäletaksid, peaksid 70 ringis olema.
Liisbeth27. mai 2017, 09:07
Murelikuks teeb hoopis fakt, et 1. Kaitseväkke on sattunud isikuid, kelle eelnev taustakontroll puudulik olnud, tegutsevad seal rahulikult, omamata aimu eetikareeglitest jm, lastetuba olematu...
2. Paljudel noortel puudub üldse kaitsetahe
!!!27. mai 2017, 09:55
Võetakse lihtsalt neid, keda on saada. Aga kui meie kutsealuste madal intellekt sulle muret teeb, eks sa astu siis ise kaitseväkke, vabatahtlikult. Nasi ju vabatahtlikena võetakse.
onkel27. mai 2017, 09:55
Füüsiliselt kölblikke kaitseväeteenistuseks on ca 30% noortest, kui lisad veel taustakontrolli, siis polegi kedagi vötta.
Oli vanal27. mai 2017, 09:06
Täielikult õigus. Igasugused ilalõuad kes pole sõjaväes aega teeninud olgu
hiiuvana27. mai 2017, 09:00
Eestimaal ei ole kodu sinu kindlus.
?27. mai 2017, 09:19
Kas oskad nimetada, kus ta seda on? Krimmis? Donetskis? Abhasias? Või Süürias?
to ?27. mai 2017, 09:57
Kas need on maamunal ainukesed riigid ja Abhaasias tõenäoliselt laseb peremees su oma hoovis maha ja elab rahulikult edasi, keegi ei hakka uurimagi.
Arne27. mai 2017, 08:58
Ei ole sõjavägi mingi erand, et võib eramaal lõhkuda ja laamendada. Õige mees ! Kui nüüd enda kodu kaitsmise eest süüdi tunnistatakse, siis on küll selge kui sõltumatu meil kohtuvõim on ja kuidas seda riiki nimetada.
???27. mai 2017, 09:22
Nii et õige mees võib mööda avalikku teed talle ebameeldivaid isikuid taga ajada, räusata, neid ähvardada ning nende suunas kuulipüssist tulistada? Kusuures viimastel on vaid paukpadrunid. Hädakaitse on vaid ründe tõrjumine, mitte jälitamine ning kättemaks.
27. mai 2017, 08:50
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
???27. mai 2017, 09:26
Nii et seepärast seadkem pigem valmis soola ja leiva, punalipukese.Ja mis eriti oluline, kandilise teklaasid ning kõhukad vodkapudelid? Et on ohutum. Milleks siis üldse see laulev revolutsioon oli? Selleks mina nüüd küll Balti ketis i seisnud.
Ilmselt on tegu sellise targa kommenteerijaga, kes tol ajal alles projektis oli.
27. mai 2017, 09:28
Eesti ründamiseks ei vaja Venemaa 3000 lennukit.
Piir anna liha!27. mai 2017, 08:43
Sisuliselt said kaks sarnast kokku ja asusid arveid klaarima....
kaks sarnast või?27. mai 2017, 10:00
Väike vahe siiski on. Üks oli sinna kaitsejõududesse ning kordamisõppustele kutsutud vastu tema tahtmist. Karistuse ähvardusel Ta täitis oma pagunitea ülemuste käske. ja tal olid vaid paukpadrunid.
Teine tegutses omal initsiatiivil, eraomandi-instinktist kannustatuna ja ründas käsutäitjat. Ajas tükk maad taga, sõimas, ähvardas ja laskis tema suunas ehtsa laskemoonaga. Vintraudsest tulirelvas (jahikarabiinist)
õig27. mai 2017, 13:14
ta oleks pidanud xanaxi topleannuse sisse võtma, tagtuppa voodi alla pugema ja issameiet lugema. Naised, las need sekeldavad lastega ja koduloomadega.
onkel27. mai 2017, 08:37
Moskval polegi vaja mingit propagandat teha - totakad ülemused politseis ja kaitseväes teevad selle töö ise ära.
27. mai 2017, 08:32
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
to /27. mai 2017, 09:28
mõned on jälle tublid putinoidid või trollid. Eks leidub igasugseid.
Natole27. mai 2017, 08:29
ja ta palgasõduritele ei tohi vastu hakata ega oma peret kaitsta, siis ei kõlba sa isegi ministriks!
! 27. mai 2017, 10:02
Seosetu ja väda hajuv mõte. Mõni ei kõlba isegi närvikliiniku patsiendikski.
naine27. mai 2017, 08:25
Mida siin arutada kuidas oleks võinud või kuidas ei oleks võinud minna??? Fakt on see, et on rahuaeg ja mitte keegi ei tule rahuajal minu maa peale sõda mängima ja rahu rikkuma. On selge? Sõjaväe võiks üldse ära kaotada, tänapäeval ei sõdita enam mees mehe vastu ja ei ole võimalik ka oma maad rinnaga kaitsta. Sellest võiks ka juba ükskord aru saada! Hea, et väike laps närvivapustust ei saanud.
noojah27. mai 2017, 08:40
Täna on rahuaeg aga homme võin olla "Krimm"
eii no muidugi ... ei ole ikka ükski õppus sealkandis ,27. mai 2017, 08:53
ise omatahtsi tulnud sinu maadele , need on ju kõik ,,hearaha,, eest endil lubatud ,või siis et kuskil peavad ju õppusi läbiviima ,et osata m e i d kaitsta ,kui vaja ...ja on arvata ,et küll need ,,läbisõitjad ,, ka oleks ikka näinud takistusi teel ,ei nad nüüd niiii lollid ja pimedad ka ole ... ikka tuuakse kohe lapsed ja loomad esile ,siis asi ,,tugevama ,, mõjuga .
???27. mai 2017, 09:33
Kaotada sõjavägi? kas žensina ootab siis ehk rohelisi mehikesi? Uut Krimmi?
ja muidugi27. mai 2017, 10:58
Kaotame sõjaväe ja valmistume surema. Tubli, ideegeneraator, ..mine küsi lapselt ega ta närvivapustust ei saa nii lolli isa omades.
küsimus nais-strateegile27. mai 2017, 11:33
Kas hakkame sõjaväge välja õpetama alles siis, kui sõda juba käes on?
naine27. mai 2017, 15:50
Sõjaväe väljaõppeid ei korraldata eramaa ja -metsa, -põllu peal. Kui sõda juba käes on, siis on niikuinii hilja juba, sõjaväelased ei jõua püssinigi, kallis inimene! Millises sajandis sina elad?
noojah27. mai 2017, 08:25
Ilmselgelt on see "lastelastest ülesõitmise" jutt taadi elav fantaasia. Sellisele labiilse närvisüsteemiga tegelaselt tuleks relvaluba igaveseks ära võtta. Ajateenijad on meie endi pojad, eesti poisid kes täidavad nendele riigi poolt pandud kohust. Jõudu ja jaksu poistele. Taat aga on arvata selle maa kunagi kolhoosilt susserdanud/erastanud. Kui punased läksid..
täpne kirjeldus27. mai 2017, 08:32
to 08:3227. mai 2017, 10:06
Ja sina ise nägid seda pealt või?
Kui tee maja eest läbi läheb,siis ma sõdurpoistel erilist pattu ei näe. Tenei asi, kui õu olnuks taraga piiraud ja värav suletud, vahest isegi lukutatud. Ning need oleksid selle maha sõitnud nig sedasi õue tunginud.
kuhu jäi minu kom . ,ahhhh , mis unistad ,et midagi oli valesti ja lubamatu ,kähku avalda !!!!27. mai 2017, 09:37
need eramaadel ,,sõdimised ,, on kõik neile kinnimakstud ja ilma loata ei sõida seal keegi ,kõik on kooskõlastatud ja ilmselt ka ,,kinnimakstud,, ja päiksetõusust ,päikseliijanguni ,jalutan palju soovin sinu maadel , ei tasu lapsi ja loomi kaasata oma jutusse ...ei aita .
bns27. mai 2017, 12:05
Sellisel hullul tuleb relvaluba ära võtta .
reima27. mai 2017, 08:22
hea et meil Süüria ei ole , hull Laar hävitas niigi maaelu -rööviti-varastati nagu feodaal ajal hullunud talupojad
to reima27. mai 2017, 08:30
Rohud nüüd ruttu sisse.
---27. mai 2017, 08:04
pikk rahuaeg mõjub inuimesele halvasti. Teeb ülbeks , "meheks" iga viimase kui ühe , kes pole kokku puutunud ohtudega, vägivallaga, keda on tema riik suutnud kaitsta seni, sest sõda pole veel tulnud.
Loe kommentaare ja näed, need on meeste kirjutatud "mehelike" arusaamadega. Kas suudad siis veel mehikesi meesteks pidada?
Kahju küll, et rahu-aeg niimoodi meestele mõjub, et kaitseväe õppustest halvustavalt kirjutada ja rääkida , kaitseväelasi halvustada. Nendeni ei ole jõudnud arusaamine meie hullust naabrist või peavadki nad meie suurt naabrit rahutoojaks.
On meestel ikka mingi aru olemas? Või ei ole need, kes siin kommenteerivad mehed? Mingid hädapätakad, kes kõlbavad vaid eesti tüdrukutele ja naistele mingiks ajaks kooselajana?
eit27. mai 2017, 10:51
eramaa on eramaa , pole mõtet rumakat juttu ajada . kui tõesti sõjaks läheb oleme natole vaatamata kahuriliha . eestlased ise ei saa aru , mida tähendab eravaldus , sama on nende sõduritega , kes võõras metsas rallitasid . olen 73 aastat ilmas töllerdanud ga usu ilukõnesid . harjutage igaüks süda oma üues ...
Horros27. mai 2017, 11:40
Puhta segane.
.
Need kollaboratsionistid koos ameeriklastga pole mingi kaitsevägi.
...27. mai 2017, 07:41
ahastus tuleb peale, kui lugeda kommidest kuidas suhtuvad ossid eesti kaitseväkke. kas soovitakse koduhoovi hoopis punaseid rohelisi mehikesi? uskuge..siis oleks kuul ammu selle püssi ivo peas olnud ja maja maani maha põletatud. tainale oleks hädasti tarvis paari aastat betoonkambris mõtlemiseks.
27. mai 2017, 07:19
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
mõtlik27. mai 2017, 07:52
Artiklist saab aga lugeda :"Kevadiste õppuste käigus sõideti päeva jooksul siin-seal maha mõni tema maadel asuv noor puu ning õhtul kihutati Jeepidega läbi tema koduhoov"i.
Tegelikult paneb see külamehest säga ju pada. Õppustel võik sisegi majast läbi sõita, sest raske õppustel ,kerge sõjas.
mõttetu27. mai 2017, 08:04
reaalse neli päeva kestva sõja puhuks , venitati õppused mõtetult pikaks.
tablett27. mai 2017, 08:28
Mina võta nüüd oma igapäevane tablett klaasi veega ära
Miks ei kommenteeri ülemused27. mai 2017, 06:50
ometi olid nad seal ja on ajadega vägagi kursis. Esialgseid kommentaare oleks pidanud ikkagi jagama .
Si vis pacem, para bellum27. mai 2017, 08:25
Las koerad haukuda ,see ei muuda karavani liikumissuunda.
27. mai 2017, 10:02
ju neil siis polnud midagi öelda.
27. mai 2017, 06:31
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Sa27. mai 2017, 06:55
Proovi siiski omasugustega oma pe pu mänge mängida.
to 06;3127. mai 2017, 11:37
Kahtlemata. ja sellest ihunuhtlusestki oleks veel vähe. Nemad, nurjatud valmistuvad puutini mehi "" vanemaid vendi" tõrjuma, kui need meid ükskord vabastama tulevad! Kui nad meile jõukust, kultuuri ning kirjaoskust tahavad tuua!
baltijaama redu27. mai 2017, 05:48
hulludel ei tohiks relvaluba ollagi!
Södaangivatel kaitseliitlastel ja americaplakkujatel27. mai 2017, 06:33
Kuu27. mai 2017, 05:38
Mis mõttes KarS 263 paragrahv kui KorS mõistes avalikuks kohaks nimetatakse määratlemata isikute ringile kasutamiseks mõeldud maa-ala? Kas taluhoovis võivadki suvalised isikud viibida?
loomulikult27. mai 2017, 08:02
Kui hoov ei ole taraga piiratud ja sinlistatud vastava märgiga , siis on avalikuks kasutuseks lubatud.
Kuu27. mai 2017, 08:33
Kui lugeda KarS kommenteeritud väljaannet, seal on ilusti selgitatud, et peab olema aru saada, et tegemist on eramaaga. Tara ei ole kohustuslik, sildid ka. Seal oli eramu ja hoov ning sellest peaks ka keskmisele inimesele piisama, et aru saada, et tegemist ei ole avaliku kohaga. Kõige kehvemal juhul saaks seda juhtumit KarS 120 järgi käsitleda , mitte 263 järgi :) Seda muidugi juhul, kui kõik oli nii nagu artiklis kirjas ja see kõik toimus maja juures, mitte 300 m eemal :)
kuu pealt kukkunule27. mai 2017, 11:43
kui ma oma auoga maanteid pidi sõidan, siis on sageli isegi magistraalid ääres eramaju. Vahel isegi vähem kui kümmekonna meetri kaugusel. Ja nüüd, tänu sinu targale selgitusele on minusugusel taipamatulgi selge pilt. See maantee on eramaa! Ja mina seal sõita ei tohi. Muidu võin täie tõe ja õigusega kuuli saada.
to kuu27. mai 2017, 11:45
Minu teada võib seadus järgi igaüks eramaal vabalt liikuda päikesetõusust päikeseloojanguni. Juhul, kui see ei ole tarastatud või keelumärkidega märgistatud.
Kuule27. mai 2017, 11:52
Kui i ole kohustuslik, siis ei saa ka pahandada, et teised sinu kujutletava õue-aiamaa täpseid piire ei tea. Sel juhul pole siis põhjust ka püssi paugutada. Majast kaugel eemal, tee peal muideks.
Kui tahad et asi siililegi selge oleks, ehita tara ümber maja. Võõra värava maha sõitmine ja jõuga võõrasse hoovi tungimine oleks juba tõesti tõsine õigusrikkumine.
päiksetõusust päikseloojanguni ,ei loe mingid keelumärgid !27. mai 2017, 12:41
lähen metsa seeni korjama või sh... ei tohi mind keelata ,kui ei lähe just autodega möllama ...
Urmas27. mai 2017, 22:37
Korv käevangus seente otsimine ja sõjamasinatega läbi hoovi sõitmine on täiesti erinevsd tegevused!
päiksetõusust ,päikseloojanguni ,27. mai 2017, 08:59
võib i g a s u g u s t e l eramaadel viibida ,pane või püssimees valvama , votnii ...kle jahimees kus , kuss .
Kuu27. mai 2017, 09:43
Päris nii see siiski ei ole, lugege hoolikamalt :) kasutage loogikat v tulen teie terrassile päikest võtma :D
jutt on metsast marjul, seenil käimisest 27. mai 2017, 10:51
ja põllul jaluamisest ,kui ei hakka seal kopaga kaevama ,ega autoga teelt kõrvale sõitma ja see on niii .
võibolla27. mai 2017, 11:02
teed kodul ja eramaal vahet?
! 27. mai 2017, 11:53
absurdne, demagoogiline näide.
:D :D kas ,,sõda,, peeti kodu õuel või ( see oli ju ,,jahimees,, kes koduvärava taga vehkis ,laetud püssiga 27. mai 2017, 12:45
hoopis eramaal ja ühiskasutataval teel , mis targutad !
???27. mai 2017, 11:48
Kas taluhoov ei võiks siiski araga piiritletud olla. Seda eriti siis, kui peres on väikesed lapsed. Olen ise ka maalt. Meil sai pidevalt tara lapitud ning väravad korras hoitud. Kui on tara, ei teki ka arusaamatust, kus on õue-aiamaa ning kus mitte.
majja ei tohi astuda i g a võõras sisse ,27. mai 2017, 12:47
Valvel.27. mai 2017, 04:48
Kui sõda siis olgu täismõõtmetes. Kõigile relvad ja igaüks võitlema WABADUSE eest.
juba vanasti nõuti27. mai 2017, 08:03
Seks massidesse ja vintpüss vabamüügile !
saad sa siis aru27. mai 2017, 01:07
ma saan,see oli ikka jube mis jube tol õhtul,kogu Kadrina valla piires polnud vast ainsatki kõrvalist teed,kus ei liikunud sõjamasinad ja sõjardid,hirmuäratav seik.Ei tea kas kohalikke külaelanikke oli sellest ka teavitatud?Aga mina puhkusel viibija ja olude sunnil sel teel mitmeid kordi liikuv olin küll hirmul nii mitmelgi hetkel,kui külavalelisel kitsal teel tankiga vastamisi sõitma pidin.pöörata polnud kuhugi ja kui ma kraavi poleks tõmmanud oleks ta must üle sõitnud.Ja edasi külasse sõitnud nägin rahvast oma koduaedades.Nii kurb oli seda olukorda näha.
Eva Loskit27. mai 2017, 00:25
Diskrimineeritakse ealise tunnuse alusel.56 aastane inimene pole kellegi vanamees,vaid nii meditsiini
lises kui sotsiaalmajanduslikus mõttes (maksumaksja) lihtsalt mees.Antud tegevuse oleks ju saanud omanikuga kooskõlastada.Tegelikult oli selline tegutsemine ikka ebaseaduslik. Pole ju vääramatut jõudu sõjalise kallaletungi näol.Kui laps oleks ikka hukkunud...Inimese meelepaha oli põhjendatud.
Evale27. mai 2017, 02:52
Kunagi 90-ndatel kui vanade Vene polügioonide maad ära erastati, siis küll kirjutati, just nagu sõlmitaks maaomanikega lepingud tulevaste õppuste puhuks. Ei tea kas jäeti siiski sõlmimata? Või on maaomanikud kunagised tingimused juba ammu ära unustanud?
kle sina ,vaata oma ebaseaduslikke hämaraid tegusid ,27. mai 2017, 09:05
sinu poole pöörduda preili ,kuna ,sul meest pole , või see 56 aastane ongi sinu hoolealuseks saanud ,sa ju vananenud vaadetega endine ravija
Õppused tuleb korraldada muul ajal kui maikuus27. mai 2017, 00:25
Igal aastal on kusagil maanurgas põrgu. Lahingulärm kõrvulukustav, ängistav hullus nädalaks. Linnud põgenevad, pesitsemine kindlasti häiritud. Miks peab see jama toimuma MAIKUUS ? Mai peaks olema ainus täiesti vastuvõetamatu aeg, arvestades meie loodust ja kultuuri. Pole ju vältimatu olukord, rahu ajal saab ja peab inimestega ja loodusega arvestama - ka sõjaliste õppuste planeerimisel. See näitaks lugupidamist oma rahva vastu.
!!!27. mai 2017, 01:56
Ei sobi ka märts, aprill ega juuni j.n.e. Ikka leidub mõjuvaid põhjusi. Selge, korraldame õppused iga aasta 13-ndal või 14-ndal kuul või???
sõduri sõber27. mai 2017, 11:05
Oled korrakski mõelnud ajateenijate peale? ilmselt mitte...linnukeste peale küll...aga suvel on ajateenijal metsas parem,,,,ja linnud sind kahjuks sõja korral ei aita...
Olev27. mai 2017, 00:04
Hea,et maja alles jääti-sest kui oleks seda püssiga kaitsma hakanud,istuks juba trellidetaga !
???27. mai 2017, 01:57
Kas siis armee majja kah sisse tungis? Mina i juhtunud sellest lugema. Kahju!
Sander26. mai 2017, 23:57
Peab olema ikka avar fantaasia kujutamaks, et venelased tulevad 21 sajandil, koned kaelas, Eestit vallutama! Neil tuleb endi rakettide laskekaugus nii maha kruvida kui annab, et need meid puutumata meist üle ei lenda. Need suurte laste murumängud ei tohiks osutuda hullemaks kui vallutajate tegevus. Kuhu jääb põhiseaduslik õigus, kus eraomandus on püha ja puutumatu.
Vanasõna27. mai 2017, 02:00
Kes minevikku ei mäleta, see elab tulevikuta1
Aga kui minevikust pole midagi lugenud, siis kas Krimmi annekteerimisest pole midagi kuulnud? Või oled kremli meediast ja ajuloputusest toituv putinoid äkitsi?
Ehh27. mai 2017, 06:58
Krimm, Gruusia jne. võeti kõik raketitega ära+ Kui sõjandusest ei jaga pole mõtet siin oma lo llust reklaamida.
tõsi27. mai 2017, 08:07
Krimmis käisid ju ägedad lahingud ja mitu päeva tehti sissejuhatuseks rakettidega ettevalmistavaid lööke
Sandra27. mai 2017, 12:46
Need "murumängud" osutuvad sõja korral uskumatult tähtsateks mängudeks,,,aga noh,,arvutimängudes selline infff puudub,,no aga küll saad "suureks poisiks " ka kunagi :)
Päris huvitav sõda26. mai 2017, 23:51
mida meie poisikesed harjutavad. Metsas kaevikuid kaevates ja üksteist paukpadrunitega paugutades. Tänapäeva sõjad toimuvad hoopis teisel tasandil. Trump korra näitas seda. Tuleb lennukikandja 150 lennukiga ja enne seda veel pommitajad õhust. Eestile piisab viiest pommide emast ja pole enam ka maad kuhu kaevikuid kaevata. Aga lihtrahvale piisab sellest, et õigustada KAITSEKULUSID.
Matemaatikaülesann v b klassile27. mai 2017, 02:06
Profaanilik jut ja demagoogiat. üks "pommide ema" teeb lagedaks vaid mõned hektarid maad. kui palju oleks neid vaja 45000 ruutkilomeetri jaoks? arvestades, et ruutkilomeetris on 100 hektarit?
Kui mõnekümnest lennukist piisaks, miks siis Süürias asjad paigast ei nihku? K´Maasse kaevunult ei ole ka 100 meetri augusel plahvatav rake pomm eluohtlik. Ilma maaväeta maid ei võeta ega vallutata.
Urmas 27. mai 2017, 22:17
Olgu, nõus, et tänapäeva sõjad toimuvad teisel tasandil, aga kas peale rakettide laskmist hakkavad läbi guugli purukspommitatud maad haldama?
PAUK26. mai 2017, 23:47
Üks tuttav rääkis, et kui talunik oli kaheraudse välja võtnud olid pooled sõdurid püksid täis teinud.
Sander27. mai 2017, 00:00
" kui talunik oli kaheraudse välja võtnud"- ah jahimeestel on kaheraudsed karabiinid???
???27. mai 2017, 02:09
Kas see tuttav rääkis sulle Moskva raadiost või? Muuseas, loe artiklit parmini. Mitte kaheraudse vaid jahikarabiini! Aga ilmselt oled elline tubakast "spetsialist", kes kaheraudsel siledate raudadega haavlipüssil ning salvega ning vintraudsel jahikarabiinil vahet ei tee.
"Ajateenijateenijaid"26. mai 2017, 23:19
?+?+?+?+?
Kes need veel on?
Saan aru, et on Reede õhtu ja vaja juba väiksed napsud, aga...
vastan tingimustele26. mai 2017, 23:18
Oletame, et on päris sõda. Idapoolne riik ründab, EV kaitsevägi tahaks kaitsta aga ei saa, kuna kaitsmist tuleb teostada väljaspool polugoni eramaadel. Kooskõlastusi eraomanikelt ei jõua võtta, sest sõda algab ootamatult. Müni ei annaks ka. Kas putja saab haavlipüssi mehe näol nagu väikese eelise? Lihtsalt küsin Lihtsalt selline uitmõte tuli.
erx26. mai 2017, 23:30
No päris sõjal ja mängul on ikka suur vahe!
Aleksander Suvorovi õpetus27. mai 2017, 02:11
Raske õppusel - kerge lahingus!
noooo Sass ,kas tõesti niii :D 27. mai 2017, 09:30
..27. mai 2017, 01:10
Päris sõjas korjab normaalne riik lapsed naised kokku eesliinilt, no mis me räägime meil on ju normaalne et põgenikud on valdavalt tatnokkad keda kruisitakse euroopa.
to ,,27. mai 2017, 02:14
Sul on kaasaegsest sõjast küll väga ähmane ettekujutus. Vahest elad veel vana Rooma jajas? Kus mitukümmend päeva enne pealetungi visati üle piiri vaenlase territooriumile verre kastetud oda, hoiatuseks.
mh26. mai 2017, 23:09
Paraku kaitses antud "härra" oma kodu avalikul teel sõitnud kaitseväelaste eest mida ta mingil kummalisel põhjusel oma koduhooviks peab. Loodetavasti jääb ilma nii relvadest kui ka loast neid omada (ei olevat ka esimene kord inimeste nina all relvaga vehkida) kuna antud juhtum ei kvalifitseeru hädakaitseks niikuinii , sõideti siis läbi koduhoovi või mitte.
võibolla26. mai 2017, 23:42
võtaks ka eramaa käest ja natsionaliseeriks istutatud metsad?...
hädakaitseks ei kvalifitseeru ka kaitseväe õppused,,,,niiet lubadest tuleb mõlemad jätta ilma,ning panna nurka.
???27. mai 2017, 02:18
Hädakaitse tähendab ründe tõrjumist, mitte mööda avalikku teed tükk mad taga ajamist ning paugutamist. Muuseasl kes, millise relvaga ja kuidas teda või tema pereliikmeid siis "ründas"? Tee endale ikkpõhomõisted selgeks, kulla troll.
Urmas27. mai 2017, 22:10
Miks nimetatakse roolijoodikuid mõrtsukateks ja nende poolt juhitavaid autosid mõrvarelvadeks, mida isegi seaduslikult konfiskeeritakse? Kas kaine peaga autoroolis olevaid kaitseväelased erinevad millegi poolest roolijoodikutest kui nad kihutavad läbi erahoovi, kus mängivad lapsed? Rõhutan veelkord, tegu oli õppustega, kus võiks austada mingeidki kokkulepitud reegleid, mitte reaalse sõjaolukorraga!
n.7726. mai 2017, 22:58
Täitsa huvitav "sõda-torm"? Olen NA-s 3a. Aegviidu-polikonil "sõda" pidanud aga mööda küla pole kunagi lastud "jooksutada".Sõjapidamisel" olen ise valvanud,et keegi sellesse rajooni ei tuleks.Padruneid ei olnud küll meil kaasas tassida,tühjad automaadid olid kaasas.Kui s.-objekti valvasime oli 90 padrunit kaasas 3X30,üks "sarv" automaadi küljes,kaitseriivis.Mööda küla ei lastud ültse kolada.(aasta 1965)
!!!27. mai 2017, 02:21
kahjuks otsustasid poliitikud omal ajal polügoonid erastada sest miin lendaks eramaale, nii eet seal enam miinipildujastki lasta ei aa - nii väikesed teised. Kuigi kunagi kirjutati, et tulevaste maaomanikega lepitakse kokku, et vahetevahel toimuvad territooriumil ka õppused. Kuid ilmselt on peremehed selle piirangu juba ära unustanud.
Urmas27. mai 2017, 22:03
Kuule,!!!, Unusta ära oma erastamise jutt! Ka nn esimese EV ajal olid polügoonid olemas ja ei usu, et EV võttis need kelleltki vägisi. Või tegelikult mõisnikelt vist ikka võttis kõik ära, aga EV jagas selle oma kodanike vahel ära, kuid jättis polügooni alused maad riigi omandusse. Tuli Vene valitsus ja polnud enam mingit eramaad peale 0,6ha-i ümber eramaja, muidugi juhul kui see alles jäeti ega pandud partorgi kohustuslikuks kostiliseks..
Urmasele28. mai 2017, 10:14
Paljud eestiaegsed polügoonid on nüüd ammu maaomanikele välja jagatud, erastatud. Näiteks suvelaager Värskas või polügoon Alutagusel, Kurtna järvistu ümber. Viimase suurus oli kümnetes ruutkilomeetrites. Ja ega seal Värskagi palju väiksem polnud. Praegu, uues taastatud vabariigi aegu neid igatahes enam pole! Näiteid võiks leida teisigi.
n.7727. mai 2017, 09:47
Lisaks veel,naine töötas EKV-s 15a. ja palju "sigadusi" on "sõjasaladusega"kaitstud.Algul oli põhiline kaader N-armeest,järeltäiendusega läänest.Pole mõtet neid "saladusi"avaldada,seal on ültse testsugune "elu"?
vastan tingimustele26. mai 2017, 22:54
mulle meeldiks, kui see uudis läheks rahvusvaheliise ja vene uudistesse, Kõiks saaks naerda. Eestlane ongi grotesk.
!!!27. mai 2017, 02:23
Kui Venemaal läheks keegi külaonu manöövrite ajal võidukat sõjaväge takistama ja oma püssi paugutama. löödaks kõige paremal juhul tal püssikabaga esihambad kurku. Halvimal juhul lausa kasti.
n.7727. mai 2017, 15:19
Ära puhu P...,sull vist ongi 3(kolm!!!) hammast suhu jäänud?Teeninud ka 62-65a.Eestis,niisugusest oleks suur pahandus tulnud peastaabist.(roheline"-salaga)
Scaramanga26. mai 2017, 22:36
1. raskete masinatega eramaal, kuusenoorendikus.
2. erametsast omaniku palve peale ära ei minda.
3. kümneliikmelin grupp tatsab läbi majahoovi.
4. nelikümnene grupp hoovis.
5. dziibid erametsas.
6. dziibid kärutavad hoolimatult lapase mängualalt läbi.
Kõik see trall leidis aset eramaal ? Selline riigi pohhuism eraomandi vastu on omane totalitaarsetele riikidele. Vedas et mingit sõjaväepeldikuid või prügimäge talle metsa ei jäetud.
Üldiselt on artikkel kõike muud kui erapoolik, täielik lugeja mõjutamine:
1. Äkilise loomuga MEES ja sõduriPOISID.
2. Karabiiniga kauboi.
3. Ivo on konfliktne inimene. //Ühe anonüümse inimese andmetel :)
4. Tsiisas mis külajutt: "ma kuulsin , et ükskord ta tulistas kuuselatvadesse, aga vist oli väga ohtlik sest väikseid oksi lendas". No tõesti, milleks selline heietamine ?
Kas intsidendis osalenud dziibijuhtide ja sõjaväePOISTE kohta küsiti samuti nende tuttavatelt ja naabritelt infot ? Äkki seal oli ka keegi vererõhu probleemidega või midagi ?
Ja lõpetuseks:
"Talu ette vurasid politsei- ja sõjaväemasinad." - mida need sõjaväemasinad sinna vurasid ? Neil pole mingeid volitusi avaliku korra rikkumise uurimiseks ? Või oli keegi ülemus äkilise loomuga ja sõideti sõjaväemasinateka hoovi "sõnumi mõjusamaks esitamiseks" ?
Lõpp ikka väga patroniseeriv: "Ivo teisipäev venis pikaks."
Et eraomandi puutumatuse üle ei ole isegi mõtet riigiga vaielda.
Ajakirjanik on ise kuskilt kaitseliidust või osaleb õppustel ?
Totalitaarne riik.
! 26. mai 2017, 22:58
Kahjuks suurõppuste puhul paratamatus. Sest 90-ndatel erastati ju omaaegsed hiiglaslikud Vene sõjaväe polügoonialad suuremas osas eraisikutele ära. Enam pole omaaegsete polügoonidel niigi palju oma maad,et saaks suurtükist lasta - satuks eramaale! Ju meie mõned tollased poliitikud ei näinud ette ei Venemaa poolset uut ohtu ega NATO-sse astumuist. Omad vitsad. Nüüd tuleb riigil tekitatud kahjud maaomanikele lihtalt 100% ulatuses hüvitada.
Urmas27. mai 2017, 21:50
Kulla !! Kas sul seda kommentaari kirjutades ei tulnud mõttesse, et kuidas need hiiglaslikud Vene sõjaväe polügoonid tekkisid? Tolleaegsed eraomanikud tegid Vene valitusele notariaalse kinkelepingu?
kaitseliitlane26. mai 2017, 23:04
Vanamehele oli vaja näidata, mida sõdurid teevad kui keegi nende suunas paugutab.
Siis oleks tal see eluks ajaks MEELDE jäänud!
dfg26. mai 2017, 23:17
ehhee, tongipüssidega sõdurid.
on27. mai 2017, 01:34
ühel vanamehel meeles kuidas kaitseliitlane plagas tema eest ja pärast relvaloast ka ilma jäi- ära ässita midagi, tuleb sulle endale külge.
?27. mai 2017, 02:26
Kas sulle oleks siis vanamehe la.ip rohkem meeldinud või? Sest kuikeegi sinu suunas püssi laseb, on igaühel õigus hädakaitseks vastu põrutada, isegi sõdurpoisil. Tema õnn, et paukpadrunid.
on27. mai 2017, 01:31
selline olnud algusest peale ja kasulik kellelegi ikka, et saavad suuri mehi mängida nagu ka 96. aastal kui üks kaitseliitlane pani mulle tuki külje peale ja käskis valgustatud osalt pimedusse minna aga võta näpust, jäi teine ilma relvast ja pärast ka relvaloast nagu konstaablilt kuulsin...muidugi kui diskol ka veel paugutad, siis muud loota polegi, et seadused on kõikidele.oma maad ja oma peret ja oma rahvast tuleb kaitsta, mitte rahvast üle sõita militarismiga.
to on27. mai 2017, 02:29
Antud juhul jääb relvaloast ilma ilmselt see talumees. Ega relv, ammugi veel vintraudne karabiin ole vehkimiseks, poosetamiseks, ähvardamiseks ning inimese suunas paugutamiseks.
tsiviilisik27. mai 2017, 12:52
Hmm,,minu koduhoovist on läbi jooksnud kaitseliidu õppusel osalenud poisid, kummalisel kombel ei tulnud mulle mõttessegi nende peale kurjaks saada. Võibolla on asi selles , et mul on prioriteedid paigas.
JUSS26. mai 2017, 22:27
Vanamees tublisti pakub üle. Tsiteerin:
aga ka sõdur, kes oma peret kaitseb!
Ei ole mitte! Vastavalt sõjaõiguse konventsioonidele peab sõdur ka ametlikult kuuluma relvajõudude koosseisu, tal peab olema munder, eraldusmärgid ning ka vastav dolument või pilet. Lahingutegevuse tsoonis relvastatud ning omal algatusel relvi kasutavad ilma dokumntdi, eraldusmärkide ning mundrita eraisikud loetakse kas ban.dii.tideks või mar.odöörideks. Ja 100 aasta eest kuulusid sellised kohapeal likv.iderimisele vastavalt sõjaaja seadustele. Hiljem lisandus loetelusse ka partisani mõiste. Keda loetakse nüüd samuti võitlejaks. Selle ratifitseerimisega oli probleeme. Teise maailmasõja ajal luges enamik Euroopa riike partisane samuti võitlejateks. Kolmas Reich aga mitte ning lähtus vaid vanast XIX saj. formuleeringutest. Seetõttu nad tabatud partisane sõjavangideks ei lugenud vaid hukkasid need kohapeal nagu sõjaolukorras tabatud ba.ndi.idid.
tohmu26. mai 2017, 22:35
Sinu seletuse järgi olid metsavennad kas bandiidid või marodöörid. Või olid nad hoopis partisanid? Segane värk.
tohmule26. mai 2017, 22:46
Ongi segane värk! Oleneb enamasti sellest, et kelle vaatevinklist. Näiteks vene valitsus luges neid meie metsavendi ban.diit.ideks ja kohtles ka vastavalt. Et kes sai kohe kuuli, kes saadeti 10-25 aastaks Siberisse laagritööle.
Samas aga oma sõjaaegseid diversioonigruppe pidasid venelased täieõiguslikeks võitlejateks. Näiteks ka erariides ja välja õpetatult sakslaste tagalass saadetud Zoja Kosmodemjanskajat, kellel oli eriülesanne süüdata ja põletada maha kohalike elanike, kolhoosnike elamud, et sakslased ei saaks seal külmavarju ega ulualust (väljas oli 40 kraadi pakast) vaid peaksid lageda taeva all elama. Muuseas, ta tabasid ja andsid saksa välisadarmeerijale üle just omad, kohalikud kolhoosnikud, kes ei tahtnud üldsegi keset talve koos oma lastega lageda taeva alla jääda.
sõdur26. mai 2017, 23:06
Vanamees oli vaja panna SEINA äärde püssitorude ette.... Huvitav oleks olnud vaadata, kui "julge" siis oleks ta olnud....?
on27. mai 2017, 01:37
meil ikka lollid sõdurid, vaata ja imesta kuhupoole liigume...
Urmas27. mai 2017, 21:44
Tere tulemast tänapäeva! Juss, praegune EV ei sõdi hetkel mitte kellegiga ja see oli õppus, mitte reaalne sõjaolukord, kus kehtivad hoopis teised reeglid või reegleid polegi.
Õige vend26. mai 2017, 22:22
Väga õige käitumine! Oma kodu ja peret tulebki kaitsta!
on27. mai 2017, 01:41
seadused kõikidele täitmiseks kuni sõda pole, selline maradööritsemine talumaadel pole rahuajale kohane, kaitseliitlane vaatab ka ikka mis ta teeb, ei ässita teisi lolle, sõdurimängud jäägu polügoonile, mitte talumaadele kus sirgumas uus põlvkond.
kus selle venna kodu asub? 27. mai 2017, 00:14
üksikul saarel? naljanumber. temal titt tahab magada, kui sõda käib. ja kui venelased ei tule hoovi peale püssidega, nagu märkis keegi geenius sander, äkki viskavad pommi? äkki riivab jeepi? äkki kuusekesed lendavad vastu taevast? tited magavad edasi?
!!!27. mai 2017, 02:35
Venelaste vastu on tol vapral kodukaitsjal ´ilmselt palju mõjusam relv. Sool leib ning kandilised telaasid. Ning suur pudel külmarohtu. Ja kodu jääbki terveks!
?27. mai 2017, 02:33
Ja milles see eluohtlik rünne siis seisnes, palun täpsusta? Kas "".kaitsmise" all mõtled tükk maad oma koduõuest augemal tagaajamist mööda avalikku teed ńing paugutamist?
bns26. mai 2017, 22:10
Kelle eest see poolearuline vana siis oma peret kaitses? sellisele vanale tuleks ruudulist päikest mõni aeg näidata. Kas siis hakkab ka relvaga ähvardama kui mendid läbi tema talumaa lähevad? relv tuleb ära võtta ennem kui kellegi täis peaga maha laseb.
jah26. mai 2017, 22:07
Ajateenijateenijad ikka koristasid kodus, ajateenijad ise jooksid eramaal ringi.
naine siit26. mai 2017, 22:06
No õppused ei peaks küll läbima võõraste isiskute koduhoobve ja eramaid pidi, ilma eeleneva kokkuleppeta. Inimesi pole hoiatataud ja siin ei saa õigustada et kui tuleb sõda jne....Kui tuleb, siis on teine olukord aga õppus ei ole sõda , et haavata inimeste tundeid ja joosta püssidega seal kus soovitakse.
pole hoiatatud?27. mai 2017, 12:57
Kogu Eesti teadis Kevadtormi lähenemisest, ..mis puu otsas sa küll olid, et pauku ei kuulnud?
!!!28. mai 2017, 10:19
Küllap vaatab vaid Venemaa telekanaleid.
JUHAN26. mai 2017, 21:56
Omaaegne rahvakirjanikul, ordenite ning kirjanduspreemiate omanik ning rahvasaadik Juhan Smuulil oli mingi jutustus, mille katkendid olid 60-ndatel lektüürina ka algkooli lugemikuski. Üht-teist on meelde jäänud. Keegi Ingli nimeline kolhoosi seatalitaja andis seal mingile oma õigusi taga ajavale ja vara kaitsvale vanamehele sellise iseloomustuse, et KULAKU HING.
Põhimõtteliselt ei peaks mitte vaid paukpadrunitega poisikesete ees oma laetud tukiga vehkima, räuskama ja paugutama, vaid esitama riigile arve tekitatid kahjude hüvitamiseks. Kultuurselt ning seaduslikult.
TO:JUHAN / 21:56, 26. mai 2017 26. mai 2017, 23:09
Kuidas, riik korvaks kahju? Kui, oma kodu hoovis tekitakse eluohtlik olukord lapsele ? Igal lapsevanemal on õigus oma peret ja vara kaitsta seaduslikult! Minu teada, oma kodu ja vara ja elu kaitseks tehtav "hoiatav laskmine" on kaitse-, mitte, rünnak !
Lapse eest vastutav täiskasvanu , ei tohiks tahtlikult venitada lapsele ohtliku olukorda ignoreerides (mees tegi õigesti -hoiatas !).
Kui sõidetakse puud maha , siis kas kodus oli tal ka turvaline ? - vastus , ei olnud !
Kiidan mehe teguviisi heaks ja paluks tekitatud moraalne ja varaline kahju kinni maksta mitte riigil (maksumaksjal) -vaid ohvitseridel, kes oma tööd tegid hooletult!
Nii, nagu tavaline tööline maksab tööl kinni hooletusest põhjustatud kahjud firmale. Ametilt ole sa kas autojuht, kassapidaja, tehasetööline ikka maksad oma vead !
Maksku ka sellise korralagedus kinni kes tegi tööd hooletult !
on27. mai 2017, 01:46
õige jutt, kes korraldab, see ka vastutab ja oma rahakotiga.
? to 23:0927. mai 2017, 02:40
Ajad segast. Hoiatuslask on ründe peatamiseks, selle tõrjumise eesmärgil. Aga mitte ei tea kui pikka maad mööda avalikku maanteed taga ajades. Kui eam mingit ohtu pole. Räusates ähvardades ja paugutades. Kaugel väljapool oma koduõue. Huvitav, mis ja jeda see sinu "oht" seal tee peal siis veel ähvardas?
xxxx26. mai 2017, 23:21
Kuidas riik korvab kahju kui koduõues sõidab sõjaväeauto lapsest üle?Korraldab
tasuta matused?
to xxx27. mai 2017, 02:42
Mitu last siis ära lömastati? Ma kahjuks ei lugenud. Kipud juba vist nagu olematutes kuritegudes süüdistama.
pärast tuleb välja ,et polnudki ei mängivat last 27. mai 2017, 15:20
ega koera , kellede taha praegu poetakse ,ikka lapsed ja koerad ,siis on ,, kõvasõna,, ja asi ikka mitu korda hullem
patsifist26. mai 2017, 21:50
Milleks üldse sellised "kevadtormid"? Jeepidega vaenlase vastu 21. sajandil? Ümera lahingus oleks see muidugi kõva sõna olnud, aga tänapäeval... Raua asemel oleks ajusid vaja.
? patsifistile26. mai 2017, 22:34
Jeebiga ei minda mitte tankide vastu vaid transporditakse elavjõudu ja kerget relvatust kiiresti ühest kohast teise.
Ja millega siis sina, suur strateeg maastikul elavjõudu transpordiksid? Kas ratsahobustega või? Rännakkorras ning kondiauruga kaasajal küll enam asju ei aeta -sõjaolukorra jäädaks siis küll kahalejõudmisega lootusetult hiljaks.
Aga kui tegu on veendunud patsifistiga, siis vist polegi eriti imestada, et ta sõjaasjandust eiti palju ei jaga.
Küsimus patsifistile26. mai 2017, 22:36
Jeebiga ei minda mitte tankide vastu vaid transporditakse elavjõudu ja kerget relvatust kiiresti ühest kohast teise.
Ja millega siis sina, strateegiaspetsialist maastikul elavjõudu transpordiksid? Kas ratsahobustega või? Rännakkorras ning kondiauruga kaasajal küll enam asju ei aeta -sõjaolukorra jäädaks siis küll kahalejõudmisega lootusetult hiljaks.
Aga kui tegu on veendunud patsifistiga, siis vist polegi eriti imestada, et ta sõjaasjandust ei tunne.
21:5026. mai 2017, 23:14
Jah, VENE sõdurid oleksid ainult teretulnud! Muidu virutaksid nad püssipäraga vastu pead!
26. mai 2017, 21:30
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
ERAHOOVIS26. mai 2017, 23:07
omaniku vastu on - mõrv ja võimu kuritarvitamine! RAHUAJAL! oma sõdurite poolt!
21:5926. mai 2017, 23:17
TÄPSELT NII! Kes SÕDURI vastu tuleb RELVAGA, see LASTAKSE MAHA!
on27. mai 2017, 01:51
igal inimesel kaasajal relv rahakotis- kõige tõhusam relv ongi su rahakaart, krediitkaart jne.pole nuga ega püssi vajagi.relvaks võid pidada ka muid kättesaadavaid esemeid, millega saad vastase kahjutuks teha nt. kruvi, naela, puutoigast jne. kas lased maha need kel nael, kruvi jne. käes on...kui tahad korrektne olla, siis pead kirjutama tulirelv, siis oleks su kommil mõte ka.
?27. mai 2017, 02:44
kes ja kussiis mõrvati? fantasiakirjanik! Või jäid tabletid võtmata?
mis ERAHOOVIS ta jooksis ju mööda 27. mai 2017, 15:22
üldkasutatavat maad - teed ,laetud tukiga ,kaitsetute sõjaväelaste suunas
???26. mai 2017, 23:05
Ma artiklist nagu hästi ei mäleta, et õppuse sõjamehed tuppa sisse oleksid trüginud. nii et lugupeetud G, pista aga oma tukk tasku tagasi. Kui sa just suitsiidi ei kavatse sooritada.
!!!26. mai 2017, 21:11
Sojamängud lähevad aina põnevamaks ning sisukamaks. Sest sõja mängu lülituvad ka partisane või vaenuikke diversante mängivad vabatahtlikud. Kes käituvad ettearvamatult, mitte ette antud stsenaariumi järgi. Seega peavad ka osalevad sõdurid ootamatutes situatsioonides reageerima loomingulisemalt. Edu õppustel!
26. mai 2017, 21:52
diiversantidega tuleb käitud nii nagu sõjaolukorras kombeks sest sellised sägad võivad kogu suurõppuste käigu untsu keerata.
JUKULE26. mai 2017, 21:07
Nõuka ajal oli ajateenijal välaspool garnisoni lahingülesannet täites kaks padrunisalve e. 25+25 padrunit (kalasnikov). Kas sul oli kolm salve ja 15 padrunit panid püksi?, poolikut salve relvaseaduses polnud.
abdallahi26. mai 2017, 21:20
kuule tarkpeast diletant sa ei tea isegi seda, et kalashnikovi padrunisalves on 30 padrunit ja lisaks oli NA sõduril võõl kott viie tagavarasalvega
Juku26. mai 2017, 22:51
Sa oleks ka selle ainukese rauas oleva kuuli eest oma püksid täis lasknud, aga ma teadsin mis oli tulemas ja kaitsesin läbirääkimistel (oma mölaga) oma sõdureid
Qwert26. mai 2017, 21:07
Paistab, et kaitseväe ohvitserid ei ole ohvitseri auastet väärt. Nõukogude ajaga võrreldes mingi punaarmee jefreitori tase. Selge, et sõdurid täidavad ainult oma vahetute ülemate käsku, ja kui ülemad ei ole alluvatele elementaarseid reegleid selgeks teinud, siis kasvabki talumeeste hulgas sõjaväevastasus ükskõik kui propagandistlikke patriootlikke loosungeid suurtelt tribüünidelt ka ei lausuta.
n.7728. mai 2017, 07:33
jefreitor n77 Kloogalt 1962a. 3a.,ära ikka neid nii maha ka tee.(Qw.)Ega neid "venesolbakaid" inimesteks küll peetud aga rääkisid eestikeelt,oli jutt juba lõbusam.Venemaal olid teisedlood.Edaspidine-jutt 10-palli.(spordist) Tervitus endistele Klooga-Aedlinnas "vangilaagris" teeninutele!(62-65a.)
patrioot26. mai 2017, 21:06
Kuna tõin oma kommentaaris võrdluseks Ida-Ukrainat, siis jäeti avaldamata. Jõudu kremli poole kummardajad!
MGM26. mai 2017, 21:03
Kohalike sõnul on tegu tüübiga, kes läheb kallale igaleühele, kes tema maja juurest kulgevalt avalikult teelt läbi minna julgeb. Koolilast olla ka püssikabaga lööbub.
sa26. mai 2017, 23:09
nagu külamutt kohe, ise ka ei tea aga keel jubedalt sügeleb..
Kõik selge.26. mai 2017, 21:00
Aga kas vana ei teadnud,et oma kodu võib relvaga kaitsta seespool kodu ust.Relvaga tagaajamine on kurjast.
! 27. mai 2017, 09:52
Eraomandusinstinkt käib üle kaine mõistuse.
kodu ei ole ainult seinad26. mai 2017, 22:37
kodu on kogu majapidamine, pere, eremaa ... . Korterit saab kaitsta seepool seinu, aga talu ja kodumaad mitte.
kilu27. mai 2017, 14:53
Neil inimestel pole enam olemas kodu mõistet. Orjade põlvkond.
26. mai 2017, 20:55
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Kuuuurija26. mai 2017, 22:48
Kui see Eesti kaitsevägi vehib ja sihib relvadest Eesti kodanike suunas, siis on õige ka vastupidine. Püssidega tolakari.
Patrioodile27. mai 2017, 21:18
Vaata, patrioot, kui oleks olnud pilotka ja viisnurgaga õppuste tegijad, siis vaevalt oleks talumehel olnud nn eramaad.
Aga kui džiibi ette/alla oleks jäänud talumehe lapselapsed? Mis juttu oleksid siis siin kommentaariumis ajanud? Õnneks jäi see "oleks" olemata.
Taat26. mai 2017, 20:54
Olgu Tom või Ivan,minu kodu on minu kindlus!
Sa "kaitsja"27. mai 2017, 08:45
Mine käi ja teeni kõigepealt õiges sõjaväes! Samuti teised taolised. Vanal täielikult õigus oma kodu kaitsta. Lähen ka kellegile koju s.ttama ja kõik on korras?!
26. mai 2017, 20:47
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
!!!26. mai 2017, 21:14
Oleks meestel ehtne lahingumoon salvedes, siis iga jahipüssi-vanameees oma tukiga ei laiutaks ja Rambot ei mängiks.
26. mai 2017, 20:45
Nõukogude armeed mingid kuused ja looduskaitse alad küll ei seganud...
sõdur26. mai 2017, 21:20
Selle "demokraatiaga" ongi Eestis juba liiale mindud! Iga jobu tulistab juba oma jahipüssist - mingit HIRMU SÕDURITE ees enam ei tunta!
meh26. mai 2017, 21:50
Eriline "sõdur" oled :D Jätad "vaenlasele" eelnevalt rüüstatud maa?
26. mai 2017, 21:52
kui ikka pihta küll siis hirm ...
21:5026. mai 2017, 23:27
Vaenlane alles näitab sulle, kuidas RÜÜSTADA!
"kangelane"26. mai 2017, 20:44
"Tema teada toimus kunagi ka intsident, mil Ivo laskis üle varjes olevate jahimeeste peade."
Just paras tegelane õhtulehe sotsajakirjanikele haipida.
Juku26. mai 2017, 20:42
Mu onu sõdis saksa poolel ja jäi sõja ajal kadunuks - eelmisel kuul selgus et ta läbis sõja ja suri 1950. aastal (Stalini ajal) Inglismaal mootorõnnetusel - kas on olemas saatust ja karmat
Tont26. mai 2017, 20:39
Äkki julged öelda, mida tegelikult karjusid?! Ja see, et ühel selle "männilatvade" juures hoiatuslasu pea kõrval tegid!
26. mai 2017, 20:36
Mul viskaks ka rihma maha, krt ise istutad taimi ja harid maad, ning mingi seakari kukub rüüstama.
Kui nüüd tõele näkku vaadata26. mai 2017, 20:30
siis see "tormamine" on sõjaväel ikka natuke liiale läinud. Tehku oma kasarmuis mis tahavad aga inimese kodu ja tema maa on püha ja puutumatu. Kui sellest aru ei saada siis tulebki tulirelv mängu.
21.3226. mai 2017, 21:50
Kuule tarkpea, mllal see sõda eestis algas ja kellega sõditakse? Kas lätlase tungisid kallale? Sõdige siis kui vaja sõdida ja jätke rahuajal inimesed rahule oma rumalustega.
Selleks26. mai 2017, 22:22
et mängida sõda on olemas polügoon aga mitte inimeste maad ega kodud. Kas sellest on raske aru saada?
21:50-le26. mai 2017, 23:29
OLE EESTI RIIGI PATRIOOT, MITTE AGA MEMMEKAS VÕI KREMLI LAKEI!
sa 21.50 oled27. mai 2017, 00:19
ei ole liiale mindud26. mai 2017, 21:35
Minu kapsas on neil lubatud olla ja ei tolereeri kaitsevä vastast käitumist
26. mai 2017, 20:26
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Juku26. mai 2017, 22:53
Mina olin sellal Ukrainas ja mängisin oma eluga, sest alluv kutsus mind kaasa - ju tema sisetunne kaitses teda
tundub27. mai 2017, 12:23
ivan, alias 'juku' jättis kogu oma mõistuse punaarmeesse.
jõi ilmselt liiga palju antifriisi...
to "Juku"27. mai 2017, 15:33
Ivan, tak deržatj!
molodets, krasnoarmejets!
Leonid brznv 26. mai 2017, 20:19
Poleks liitlasi ega eesti sõdureid, oleks tont siiani kolhoosi sigalas oma rõõmsat elu elanud, piinlik,et on selliseid inimesi meie seas.
HÄBI võiks sellel mehel olla!26. mai 2017, 21:29
Mõnede eestlaste arvates ei tohi sõjaväe õppusi tema maal pidada, ei tohi raudteed eihitada, ei tohi tuullikuid püstitada, ei tohi tema tee peal käia, ei tohi. ei tohi, ei tohi MITTE MIDAGI teha tema maa peal ega õhus! Tehke mujal aga mitte minu maa peal! Nii kaugele on juba see "demokraatia" ja "eraomandus" jobudel arenenud!
ahah26. mai 2017, 21:40
Ei tohi jah minu maa peal ilma minu loata asjatada. Sa oma maa peal, näiteks oma magamistoas, lubad mind tegutseda?
siil26. mai 2017, 20:08
--- ja kui tegelase lapselaps oleks jäänud masina alla ja surma saanud ... siis oleks lihtsalt nenditud, et õnnetusjuhtum, see ju ette nähtud % igal õppusel. Aga mis saab edasi selle surma saanud lapse emast isast, vanavanematest?
26. mai 2017, 20:43
...27. mai 2017, 12:21
mõttetu hämamine teemal juhul kui.
26. mai 2017, 20:02
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
26. mai 2017, 20:43
neile viisakaile kindlasti
see Ivo26. mai 2017, 20:01
tundub olema niisugune mees, et kui vankad tulevad, käitub samamoodi: krt, minu hoovi ei tulda jeepidega!
26. mai 2017, 20:45
noo26. mai 2017, 19:52
Ajateenijatel käis adrenaliin mõistusest üle, mis teha, noored mehed. Ülemate asi oleks olnud reeglid enne tormi selgeks teha. Igatahes see kriminaalasi tuleks tühistada ja kahjud kompenseerida.
jah26. mai 2017, 19:51
Kas nagu ajateenijate teenijad või`? ET ajateenijatel on teenijad kes nende järelt koristavad ja nende pesu pesevad ja kotti kannavad ja peput pühivad? Mis pealkiri!!!!
26. mai 2017, 20:47
kallis kaitseväe juhtkond26. mai 2017, 19:49
palun õpetage oma poistele,et nad jääks igas olukorras väärikateks inimesteks.
26. mai 2017, 20:48
pole vajadust matsidele
naarits26. mai 2017, 19:48
Kui ta oleks tulistamise asemel filminud ja pildistanud ning seejärel need materjalid avalikustanud, oleks vist parem olnud. Samas on selge, et ta pidi kiirelt sekkuma kui tekkis oht lapse elule. Ivo võiks ka aru anda, et päris sõjategevuse puhul oleks ta lihtsalt maha lastud. Kui keegi tuleb sõjategevuse ajal jahipüssiga ähvardama siis mingti kohut ei peeta. Ähvardaja lastakse lihtsalt maha ja keegi ei köhi. selle peale!
Külahullul olnuks juba ammu relvaluba tulnud annulleerida.26. mai 2017, 19:45
See viga tuleb kiiresti parandada.
on26. mai 2017, 20:19
külas just relva vaja nagu meiegi tänaval jahimehed ikka iga sünnipäev paugutavad ja hoiavad kärntõves rebased kaugemale, muidugi koerake läks teise ilma tänu rebasega tulnud tõvele ja teine on krants, see põeb igal aastal läbi uuesti, krantsidel on tugevam immuunsüsteem aga kaitsevägi ei tohi üle õue ikka tormata, olgu siis kokkuleppel või mitte, minu õuele ei tule ükski konn ilma konstaablita köhima, mul kõik naabrid püssidega ja laudas on kahur kopteri jaoks...
26. mai 2017, 21:47
keda sa vanka nimetad okupantideks?
avka26. mai 2017, 19:45
kas ajateenijatel on teenijad? Lp. ajakirjanik võiks pealkirja enne avaldamist ikka üle ka vaadata
26. mai 2017, 19:31
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
to siil26. mai 2017, 19:36
pigem meditsiiniline probleem..:)
ST26. mai 2017, 20:58
Hr siil-il on vist valus tõde kuulata. see ammu selge et neil sääl kaitseväes ei ole kõik korras. sellsed kevadtormid ja muud jamad tuleks sääl ära lõpetada kui enda järelt ei koristata ja ronitakse eramaadele kuhu neil üldse asja pole. mina teeksin täpselt sama mida to härra nende nolkidega tegi kes tema eramaale tulid.
26. mai 2017, 19:24
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
26. mai 2017, 20:52
nii peab alati tegema