Eestlaste rõõmuhetk, keskel üleplatsimees Oliver Venno (nr 11).Foto: Martin Ahven
Võrkpall
26. mai 2017, 19:41

Lisatud galerii!

GALERII | Eesti võrkpallikoondis alistas ka Montenegro ja on miinimumeesmärgi täitmisele väga lähedal (2)

Eesti võrkpallimeeskond alistas Tallinnas peetava MM-valikturniiri kolmandas voorus Montenegro 3:0 ja jätkab täiseduga. Enne kaht viimast mängupäeva ollakse väiksema sihi saavutamisele väga lähedal.

Teatavasti pääseb otse MMile alagrupi võitja, teise koha tiim aga saab järgmises ringis veel ühe võimaluse. Eeldusel, et suursoosik Venemaa alistab tänase mänguõhtu viimases mängus Ungari, tähendab see, et Eesti vajab vähemalt teise koha kindlustamiseks homme Ungari kahe geimi võitmist ning pühapäevane kohtumine Venemaaga otsustaks ainult esimese-teise koha saatuse - sellest madalamale ei saaks enam langeda.

Tänane kohtumine ei möödunud aga teps mitte kergelt. Eesti jäi esimeses geimis taha 11:15, kuid pääses Oliver Venno suurepärase serviseeria ja eesliinimeeste blokeerimiste abil ette 16:15. See ei tähendanud veel lõplikku geimivõitu, kuid tulemusega 25:23 see siiski kätte saadi.

Teine geim algas košmaarselt - 2:7 ja vihane peatreener Gheorghe Cretu võttis aja, sest hoolealuste mäng logises igast kandist. Kohe pärast seda astus Venno taas esile ja vedas omad järele. Tasavägiselt jätkati lõpuni, punkti pani alles Ardo Kreegi ässpalling - 27:25.

Kolmanda geimi alguses jäi Eesti paari punktiga taha, kuid tasapisi haarati initsiatiiv enda kätte, peagi juhiti 12:9. Kohati näis, et kahe esimese geimi napid allajäämised ikkagi olid Balkani poegade vaimu veidi murdnud, kuid kõva võitlus jätkus. Vaheldusid seisud 13:12, 17:12, 17:15, kuid päris järele vastast enam ei lastud - 25:23.

Eestil on nüüd 9 punkti, Venemaal 6, Ungaril 4 (nagu öeldud, on neil omavaheline kohtumine täna ees), Rumeenial 3, Montenegrol 2 ja Kosovol 0.