Enes KanterFoto: Jim Mone
Korvpall
27. mai 2017, 11:18

Türgi andis välja NBA staari vahistamiskäsu

Türgi valitsus andis reedel välja Oklahoma City Thunderi mängija Enes Kanteri vahistamiskäsu, süüdistades korvpallurit terrorirühmitusse kuulumises. 

Kanter on suur president Erdogani kriitik ning toetab Ameerikas eksiilis elavat Fethullah Gülenit, keda riigipea süüdistab eelmise aasta luhtunud putšikatses.

Selle nädala reedel teatas Türgi valitsusmeelne ajaleht The Daily Sabah, et Kanter kasutas krüpteeritud sõnumite saatmiseks mõeldud rakendust Bylock, mis väljaande sõnul loodi just Güleni toetajatele. 

Kuna Gülenit ja tema liikumist peetakse terroristlikuks rühmituseks, tõestab see The Daily Sabahi sõnutsi Kanter sidemeid terroristlike organisatsioonidega ning korvpallur tuleks koheselt arreteerida.  

Kanter ise naeris enda Twitteris uudise välja, sõnades, et inimesed võiksid tegeleda millegi muuga kui tema tagaajamisega. 

Korpalluri Twitteri konto on riigis blokeeritud ning eelmisel suvel Daily Sabahile antud intervjuus ütles Enes Kanteri isa Mehmet oma pojast lahti. Enesi enda sõnul pole ta perega rääkinud ligi kaks aastat. 

Eelmisel nädalal tühistas Türgi valitsus korvpalluri passi ning ta jäi mõneks ajaks Rumeeniasse kinni. Mehe enda arvates oli selle taga president ise ning Twitterisse postitatud videos nimetas Kanter Erdogani selle sajandi Hitleriks. 

Pärast Rumeenia intsidenti antud pressikonverentsil rääkis Kanter, kuidas Indoneesias reisides äratas mänedžer ta keset ööd üles. Korvpalluri sõnul otsisid teda taga riigi sõjavägi ja salateenistus, sest ta olevat väga ohtlik mees.

"Praegu olen riigitu ning üritan saada Ameerika kodanikuks," sõnas Kanter.