Arsene Wenger (vasakul) ja Antonio ConteFoto: AFP / Scanpix
Jalgpall
27. mai 2017, 12:06

Londoni Chelsea juhendaja: Arsene Wenger on ajaloo parimaid peatreenereid

Londoni Chelsea peatreener Antonio Conte tuli enne FA Cupi finaali Londoni Arsenali vastu välja väitega, millega ilmselt paljud fännid ei nõustu. 

Täna kohtuvad legendaarsel Wembley staadionil hooaja lõppu tähistavas FA karikafinaalis Londoni kaks suurklubi - Chelsea ja Arsenal. BBC-le antud intervjuus kiitis Premier League'i meistriks tulnud Antonio Conte laupäevast vastast. 

"Ma tean väga hästi, et Arsene Wenger on FA Cup'is suurepäraselt esinenud ning võitnud mitu trofeed," sõnas Conte.

67aastane prantslane on Arsenali eesotsas olnud alates 1996. aastast ning võitnud kuus FA Cupi. Üks veel, ning meeskonnal on sama palju karikaid kui Ragnar Klavani koduklubil Liverpoolil. 

Wengerit on iga aastaga rohkem kritiseeritud ning tänavune hooaeg läks aia taha. Meeskond lõpetas Premier League'i viiendana ega saanud kohta jalgpalli Meistrite liigas. Kuigi juhendaja leping lõpeb käesoleva hooajaga, siis Conte usub, et prantslane jääb tiimi peatreeneriks edasi.

"Ma ei usu, et laupäevane finaal on Arsene'i viimane mäng. Ta väärib Arsenaliga töötamist. Ta on teinud fantastilist tööd. Inglismaal mõnikord alahinnatakse Meistrite liigasse kvalifitseerumist, kuid tänavu nad seda ei teinud.

Kuna ta on nii kaua meeskonda juhtinud, siis tegemist on hea peatreeneriga. Teda tuleb pidada ajaloo üheks parimaks juhendajaks."