Foto: Aldo Luud
Galeriid
27. mai 2017, 17:06

GALERII | Katrin Pärn ja Janek Joost pidasid „Baskiniga“ juubelipidu

Laeni välja müüdud saal. Lavale lendav tort. Kimpude kaupa lilli. See on neljapäeva õhtu Tartu Uues Teatris, kus näitlejad Katrin Pärn ja Janek Joost mängivad 55. korda lavastust „Baskin ehk Nalja põhivormid“.

Mõlemal lavalolijal on noil päevil tähistada 40. sünnipäev. Pöördumist „Õnne, juubilar!“ ei tasu aga tol õhtul väga kergekäeliselt kasutada. „Selle sõna ja numbriga ma veel seost ei näe. 40 saab ju Janek,“ muigab Katrin enne etendust ning on pigem ikka ja alati 25aastane.

„No mõnel on nii lihtsalt jah!“ Ning ehkki sõbrad teda pärast etenduse lõppu naerdes ergutavad: “Pane nüüd see volangidega kleit selga!“, ei allu ta provokatsioonidele, vaid silkab ringi valges pluusis ja mustades teksades. Sel põhjusel, et tseremoonitsemine pole tema rida ning pealegi on tal plaan plaatide keerutamise ajal end mõnusalt diskopulti majutada. Kuniks piduõhtu otsa saab.

Janek on seevastu vägagi piduhoos ning nõuab igalt õnnitlejalt bassihäälselt naerdes aru: „Tõid ikka midagi või? Kingituseks, noh?“ Toodi. Nii kingitusi kui ka lilli. Tõsi, esimesed kimbud, mis näitlejaile lavale viidi, ulatasid nood kaks kohe edasi. Oma emadele.