Eesti - Ungari 3:1.Foto: Alar Truu
Võrkpall
27. mai 2017, 19:49

GALERII | SUPER! Eesti võrkpallikoondis alistas hõimuvennad ning astus ajaloolisele MM-piletile sammu lähemale (2)

Eesti võrkpallikoondis täitis kodusel MM-valikturniiril miinimumeesmärgi: 3:1 Ungarile säru teinud Sinilõvid kindlustasid koha D-alagrupi kahe parema hulgas. 

Teatavasti pääseb otse MMile, kus Eesti varem mänginud pole, alagrupi võitja, teise koha tiim aga saab järgmises ringis veel ühe võimaluse. Homme heitleb Eesti alagrupi võidu nimel hirmtugeva Venemaaga - matš algab 20.30 - ning tõenäoliselt peame MM-piletit püüdma järgmisel valikturniiril. Aga pall on ju ümmargune ning Venemaa ei koosne võitmatutest robotitest...

Tänane kohtumine Ungari vastu algas väga tasavägiselt, meie kahjuks olid Sinilõvid hõimuvendade vastu pidevalt punkti-paariga taga. Geimi lõpus näitasid madjarid kindlamat mängu ning võitsid 25:20.

Teine geim oli eestlaste jaoks võrreldes kohtumise algusega kui öö ja päev. Sidemängija Kert Toobal tõstis meie pommitajatele ette häid palle, kes ei jätnud midagi juhuse hooleks. Oliver Venno väga hea serviseeria ning ässpalling viisid Eesti teiseks tehniliseks vaheajaks ette 16:7, ungarlased kosuda ei suutnud: geimivõit kuulus võõrustajatele numbritega 25:15.

Kolmas geim meenutas kuni teise tehnilise vaheajani avageimi. Heitlus oli tasavägine ning Ungari pidevalt õrnalt peal. Eesti eduseisul 19:18 asus servima Venno, kes lajatas mitu pommi, oma kohtumise neljanda ässa ning kallutas geimi Eesti kasuks: Sinilõvid võitsid 25:20.

Ehkki koht alagrupi kahe parema seas oli tagatud, jätkasid Gheorghe Cretu hoolealused põhikoosseisuga. Geimi keskel initsiatiivi haaranud Eesti lõpetas mängu 25:14 geimivõiduga.