Albert Prosa lõi karikafinaalis 2:0 värava.Foto: Alar Truu
Evald Tipneri karikas
27. mai 2017, 19:21

Infoneti ründaja Albert Prosa: kõik karikad on meie käes - peame rahul olema! (2)

Tänavused Evald Tipneri nimelised karikavõistlused võitis klubi ajaloos esimest korda FCI Tallinn (endine Infonet), kes alistas finaalis 2:0 Tartu Tammeka. Kohtumise teise värava löönud Infoneti ründaja Albert Prosa lausus autasustamise järel, et neid aitas kõvasti 9. minutil löödud avavärav.

"Tahtsime kiiret väravat saada, et mäng oleks lihtsam, seda me saime. Pärast pidi Tammeka rohkem ründama. Aga suutsime täna kaitses ilusti koos hoida ja tuli võit," sõnas Prosa, kuldmedal kaelas, ajakirjanikele.

Endale Tartu poisina lüüa teine värav Tammeka võrku oli kindlasti mõnus tunne, aga ka valus?
"Mõnus oli, aga oleks mõnusam, kui oleks mõni teine meeskond olnud. Mäng on mäng, jalgpall on jalgpall ja väljakul ei ole sõpru."

Kas Tammeka teise poolaja kohati kõva surve üllatas?
"Arvan, et see ei olnud üllatus - nad olid 0:2 taga ja pidid riskima. Me võtsime rahulikult kaitsesse, et ei riskiks ega forsseeriks asju. Kindlasti oli Tammeka tubli selles mõttes, et nad suutsid meid surve alla panna ja me pidime kaitsetööd tegema."

Kui palju leevendust tänane võit liigahooaja kehvale algusele pakub? Tühjade pihkudega te ei jää, superkarikas ja Tipneri karikas on igal juhul ette näidata.
"Seda kindlasti. Aga tahaks ka liigas näidata, et suudame mängida... 15punktilist vahet on kindlasti raske vähendada, aga proovime kõik anda maksimumi. Meil on euromängud ka, need võiks olla eesmärk nüüd."

Infoneti mehed sammuvad auhinda vastu võtma. Albert Prosa nr 99. Foto: Alar Truu

Emotsionaalselt olete ka nüüd enne euromänge saanud hea hingamise.
"Seda oli vaja, seda emotsionaalset poolt. Arvan, et meil on oskused olemas, võib-olla oli midagi peas kinni. Loodan, et nüüd tunneb meeskond end vabamana."

Olete nüüd ainuvalitsejad, Infoneti käes on nii meistritiitel, superkarikas kui ka karikas. Klubijuhid võivad ju rahul olla.
"Sellega kindlasti! Liigaseis teeb asja natuke kurvaks. Aga kindlasti peab seda respekteerima, sest see on praegu nii, et kõik karikad on meie käes - peame rahul olema."