Tartu Tammeka fännid.Foto: Alar Truu
Evald Tipneri karikas
27. mai 2017, 19:40

Tammeka kaitsja Jürgen Lorenz: 400 inimest oli Tartust kohale tulnud, et vaadata meid jalgpalli mängimas - mida veel tahta amatöörsatsist?

Tänavused Evald Tipneri nimelised karikavõistlused võitis klubi ajaloos esimest korda FCI Tallinn (endine Infonet), kes alistas finaalis 2:0 Tartu Tammeka. Taaralinna keskkaitsja Jürgen Lorenz nimetas vastasseisu võrdseks ja kiitis rohkearvulist fänkonda.

"See Kruglovi karistuslöök ei olnud mingi väga tugev löök, vaid väga täpne. See andis neile kohe eelise, et nad ei pidanud enam nii palju ründama," lausus Lorenz, hõbemedal kaelas, ajakirjanikele. "Esimesel poolajal me ei olnud võib-olla nii mängus sees, aga teisel poolajal lasime kohe alguses rikošetist ühe. Aga olime kõvasti mängus sees.

Kiidron lõi karistuslöögi, Igonen tõrjus, ma lõin põhimõtteliselt meetri pealt uuesti latti - võimalusi oli! Infonetil väga rohkem selliseid kindlaid võimalusi ei olnud. Täna olid kaks päris võrdset tiimi väljakul - nemad lõid ära, meie seekord ei löönud."

Jürgen Lorenz (paremal) võitlemas Albert Prosaga. Foto: Alar Truu

0:2 kaotusseisust, mis Tammekat ei murdnud, ja oivalistest fännidest: "Karikafinaal, siin sa ei lase end murda! Ja kuna meid tuli nii palju rahvast vaatama, kogu aeg oli selline atmosfäär... ma olen väga tänulik! Teisel poolajal kui me ründasime ka veel sinna ja nemad olid kogu aeg meie taga, meil oli kaks väga head varianti, nad kogu aeg toetasid - suur-suur aitäh kõikidele fännidele, kes kohale tulid! See oli väga-väga kõva!

Kogu aeg elasid kaasa, toetasid - vahet ei olnud, et läks halvasti, nemad olid meie poolt. See on võimas! 400 inimest oli Tartust kohale tulnud, et vaadata meid jalgpalli mängimas - mida veel tahta amatöörsatsist?

Näitasime, et suudame mängida ja paneme lõpuni. Arvan, et jätsime neile positiivse elamuse. Nüüd ootama neid Tammale (Tamme staadionile - M.T.). Arvan, et on põhjust tulla."

Tartu Tammeka fännid. Foto: Alar Truu

Kaelas rippuvast karikavõistluste hõbemedalist: "Hetkel on mõru maitse suus, aga selles suhtes oleme ikkagi päris kaugele tulnud. Võib-olla loos aitas, aga poolfinaalis pidime ikkagi Paide ära võtma, kellega oleme ka kaks võrdset tiimi. Arvan, et oleme ikkagi Tartu Tammeka ajalugu teinud ja võib rahul olla, kuigi oleks kindlasti tahtnud võitu."