Anett Kontaveit.Foto: Reuters / Scanpix
Tennis
28. mai 2017, 16:58

ÕHTULEHT PARIISIS | Anett Kontaveit: ma pole pannud endale suuri ootusi (2)

Anett Kontaveit alustab homme aasta teist suurturniiri, Prantsusmaa lahtisi meistrivõistlusi mänguga rumeenlanna Monica Niculescu vastu ja jäi võistluseelsetes väljaütlemistes endale omaselt tagasihoidlikuks.

"Ma pole endale suuri ootusi pannud," ütles oma neljandat French Openit alustav Kontaveit Roland Garrosi võistluskeskuses Õhtulehele. "Turniir alles algab, üritan võtta ühe mängu korraga. Valmistun sama programmiga nagu igaks teiseks võistluseks."

Teatavasti jõudis Kontaveit eelmisel nädalal Rooma turniiril veerandfinaali, alistades teel sinna maailma esireketi Angelique Kerberi ja edetabeli 22. numbri Mirjana Lucic-Baroni. Sellega tõmbas ta endale ülemaailmset tähelepanu, ta figureerib paljude väljaannete turniirieelsetes ülevaadetes ohtlikemate asetamata mängijate nimekirjas.

"Mingid asjad jõuavad minuni, mingid mitte," vastas Kontaveit küsimusele, kui palju ta jälgib muu maailma reaktsioone. "Natuke olen teadlik. Kui võidad tugevaid mängijaid, siis on loomulik, et huvi suureneb."

Ega viimase aja edu nina püsti aja? "Tahaks loota, et ei aja," vastas Kontaveit naerdes. "Sellele pole aega mõeldagi. Peaaegu igal nädalal tuleb uus turniir, uued mängud. Ma ei tunne pinget. Mul on ainult võita, eelmisest aastast pole punkte, mis võiksid kaotsi minna."

Pikemat turniirieelset lugu Anett Kontaveitiga loe homsest Õhtulehest!