VAHVAD KOSTÜÜMID: Võimlemispeol jäid eriti silma esinemisrõivad, mis varieerusid mesimummukostüümist kokatädi riietuseni. Foto: Martin Ahven
Inimesed
29. mai 2017, 04:00

Efektsed kostüümid: mudilased riietusid võimlemispeol kokatädideks ja mesilasteks

Eile Pirita spordikeskuses peetud XVIII Tallinna võimlemispeost võttis osa peagu 1900 võimlejat Harju- ja Raplamaalt. Võimlemis­peost pealkirjaga "Kui sõnast saab liblikalend" sai tõeline generatsioonide ühendaja – tantsuplatsil said kokku nii beebid kui ka memmekesed.

Võimlemispeol esinesid 223 beebit ja väikelast, 468 mudilast, 681 koolilast, 83 poissi ja meest, 326 naist, ning 112 memme ja taati. Eakaim ehk 60.–80. eluaastates memmede ja taatide grupp osales võimlemispeol esimest korda.

Peale eesti ja vene lasteaedade, koolide ja võimlemisklubide võimlejate võttis peost osa ka Tallinna rahvusvahelistest koolidest hispaanlasi, itaallasi ja sakslasi.

Erilise kummarduse tegid oma klubi asutajale ja eluaegsele kalevlasele Mall Kalvele võimlemisklubi Piruett võimlejad spetsiaalselt talle pühendatud kavaga, mis valmis koostöös Kaitseväe orkestriga Peeter Saani juhatusel.

Eilsele võimlemispeole oli ilm nagu tellitud – väljas oli suvesoe ning päikesepaiste. See meelitas kohale lausa uskumatult palju inimesi, möödujate suust kõlas, et tegu oleks nagu laulu- või tantsupeoga. Ka kogu Pirita spordikeskuse ümbrus oli autosid täis pargitud ning peole hilinejad parkisid autod lausa lähedalasuvasse metsatukka.

Eriti elas publik kaasa muidugi mudilastele. Väikesed võimlejad olid selga saanud ka väga efektsed kostüümid, näiteks 7–11aastased mudilased olid riietatud mesimummudeks või kokatädideks, beebidele ja vanema generatsiooni võimlejate kostüümidele olid efektiks lisatud näiteks CD-d.

VAHVAD KOSTÜÜMID: Võimlemispeol jäid eriti silma esinemisrõivad, mis varieerusid mesimummukostüümist kokatädi riietuseni. Foto: Martin Ahven

Nunnumeetri lõi põhja kõige väiksemate, beebide ja imikute võimlemiskava. Kusjuures eraldi oli kava kokku pandud ka isadele ja poegadele, keda sageli võimlemistunnist ei leia.

Võimlemispidu näis nautivat mõnusa suvepäikese käes nii kohale tulnud arvukas publik kui ka kõik võimlejad. Ka väikesed mudilased lahkusid peolt naerusuisena.

Võimlemispeo projektijuhi Lembe Laasi sõnul õnnestus tänavune võimlemispidu suurepäraselt. "Pidu läks suurepäraselt korda, ilm oli nagu tellitud. Ma arvan, et lapsevanemad said väga ilusa elamuse ja pidu õnnestus. Ma korraldajana olen igati rahul," kommenteeris ta.

VAHVAD KOSTÜÜMID: Võimlemispeol jäid eriti silma esinemisrõivad, mis varieerusid mesimummukostüümist kokatädi riietuseni. Foto: Martin Ahven

Kuid kui raske on üldse nii suurt ja nii paljude eri vanuses võimlejatega pidu korraldada? "Kogemus tekib aastatega ja ma teen seda pidu 14. korda. Iga aastaga saad uusi kogemusi," ütles Laas.

"Pidu on kasvanud suureks, kui enne oli 1500–1200 osalist, siis nüüd oleme jõudnud 2000 läveni. See tähendab, et meil on piir ees, me ei saagi rohkem võtta vastu. Meil on mudilasi palju, meil on kõige väiksemaid beebisid tulnud juurde, meil on ka eakad. See teeb ainult rõõmu, et Tallinn ja Harjumaa on nii hästi liikuma hakanud!" naeris ta.

Sel aastal oli võimlemispeo motiiviks liblikas, ka peo nimi oli "Kui sõnast saab liblikalend".

Peo lõpus kogunesid Pirita spordikeskuse väljakule kõik võimlemisrühmad ning moodustasid suure liblika. Kuid kust tuli mõte võtta võimlemispeo motiiviks just liblikas?

RAHVAST MURDU: Ilusa ilmaga õnnistatud võimlemispeole oli kohale tulnud väga palju rahvast, nagu päris tantsu- ja laulupeole! Foto: Martin Ahven

"Igal aastal erinev pealavastaja mõtleb oma teema, mida ta tahab lahti jutustada ja seekord otsustas Katre Jaani, et tema valib teemaks "Kui sõnast saab liblika lend", Janika Sillamaa laulu. Ja sellest liblikateemast kasvas välja ilus naistekava, ilus riietus koos liblikapleedidega, mis said spetsiaalselt tellitud. See kõik tuli tervikuna väga ilus ja uhke pidu!" rääkis Laas.

Kel sel aastal võimlemispidu nägemata jäi, saab uue võimalus järgmisel aastal. Laasi sõnul toimub järgmise aasta pidu 3. juunil ja uuesti Pirita spordikeskuses.

"Pirita Spordikeskuse täis­tribüünid ja võimlejate erakordselt suur osalus näitasid taas, et harrastusvõimlemine läheb väga paljudele korda. Emotsioonid tänasest peost on ülevad ning loodame, et huvi võimlemise vastu on sama suur ka järgnevatel aastatel," sõnas Laas.