Foto: TÜ Kliinikumi Lastefond
Lapsed
29. mai 2017, 06:39

Uus laste seiklusraamat pakub nii lugemislusti kui toetust haigetele lastele (1)

Äsja poelettidele jõudnud laste seiklusromaani “Lüriidiumivaras” ostuga saab toetada ka raskelt haigeid lapsi, sest iga müüdud raamatu pealt annetab Helios Kirjastus 50 senti SA TÜK Lastefondile.

Norra kirjaniku Bobbie Peersi raamatut saab osta kõikidest raamatupoodidest ja suurematest toidupoodidest üle Eesti. Tegemist on Norra laste 2016. aasta lemmikraamatuga, mida on tõlgitud juba rohkem kui 30sse keelde ning mis on kogu maailmas osutunud väga populaarseks. 1500-se tiraažiga raamat on suunatud noortele, kes armastavad seiklusi ja põnevust. Paari aasta jooksul valmib raamatust ka film. 

Kirjastus Heliose toimetaja Triinu Lepa sõnul on kirjastuse üheks oluliseks eesmärgiks olnud alati laste lugemuse edendamine, millest tulenevalt antaksegi välja väga palju lasteraamatuid ning püütakse neid pakkuda ka võimalikult soodsalt. “Usume, et meie järjekordne lasteraamat “Lüriidiumivaras” osutub ka Eestis väga populaarseks, mistõttu tundus selle sidumine heategevusega ainuõige,” lisab ta.

Varasemalt on kirjastus heategevusse panustanud Lasterikaste Perede Liidu kaudu lasteraamatuid annetades ning loomade varjupaiga elanikele sööki ja muud vajalikku soetades.

“Sel aastal tahtsime heategevusprojekti siduda raamatuga, sest seda pole väga palju varem tehtud. Nii saavad ka raamatuostjad ehk veidi kergema südamega ostu sooritada, teades, et osa rahast läheb laste aitamiseks,” räägib Triin Lepp.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar on väga rõõmus, et Helios Kirjastus seesuguse armsa algatuse on ellu kutsunud. “Meile on väga sümpaatne idee, et lisaks lugemisrõõmu pakkumisele, pakutakse uue seiklusjutuga ka toetust haigetele lastele nende raviteekonnal. Kui tihtipeale on raamatud lohutuseks haigetele lastele, siis rahaline toetus lapse ravikulude kandmisel on oluliseks lohutuseks nende vanematele,” nendib Saar.

Käesoleva aasta jooksul koostööga kogutava annetussumma suunab fond oma põhikampaania “Üleannetus” raames ravitoitu vajavate laste toetuseks. Hetkel toetab fond selles 17 last, keda abistatakse aastas kokku rohkem kui 54 000 euroga.

Homme, 30. mail kell 13.00 tutvustab raamatut ”Lüriidiumivaras” Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses muusik Daniel Levi.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/vormista-pusiannetus. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile [email protected].