Inimesed
29. mai 2017, 06:45

FOTOD | Suur hulk tippkunstnike töid leidis uue kodu (1)

Hoone renoveerimise tõttu Maakri tänaval uksed sulgev galerii ja graafikakoda Tallinn Art Space on nädalase välktühjendusmüügiga uued kodud leidnud enam kui kümnele Eesti tippkunstniku teosele.

 

Eelmisel esmaspäeval alanud kümnepäevasele lõpuspurdile pandi välja ligi kolmekümne olulisema Eesti kaasaegse kunstniku tööd, teiste hulgas Jüri Arraku, Raul Meele, Kalev Mark Kostabi, Maarit Murka, Leonhard Lapini, Marko Mäetamme ja Ado Lille teosed.

 

“Tänaseks on meil rõõmsalt uue omaniku saanud üks Kostabi, üks August Künnapu, üks Tiina Tammetalu, kolm Lapinit, Arrak ja nende kõrvale ka paar minu enda tööd,” loetles Tallinn Art Space’i loovjuht ja kunstnik Jaak Visnap. “Minu eesmärk on alati olnud kunst inimestele kättesaadavaks ja lähedaseks teha. Suured kollased kampaaniasõnumid galerii akendel võivad küll kunsti-ekrelased endast välja ajada, aga see on nende probleem. Kunst on elus siis kui tal on vaataja ning Tallinn Art Space’i ideoloogia on julgustada inimesi kunsti nii vaatama kui ka omama,” selgitas Visnap.

 

Tallinn Art Space galerii Maakri tänaval on avatud veel kolm päeva ning tühjendusmüügi formaadis näitus “Muutuv ruum” jääb viimaseks nendes ruumides. Edasi läheb kogu hoone põhjalikule renoveerimisele. Galerii ja graafikakoja Tallinn Art Space uus asukoht selgub lähiajal.

 

Visnapi sõnul ei tähenda tegutsemise lõpp Maakri tänaval galerii tegutsemise lõppu. “Kolida on kergem, kui on vähem mida kolida. Kui kõik läheb hästi, oleme üsna pea võibolla siinsamas Maakri tänavas tagasi. Kunstiline tegevus jätkub aga vahetpidamata, sõltumata asupaigast,” ütles Visnap.

 

Tallinn Art Space on Tallinna kesklinnas asuv nüüdisaegne graafikakoda, müügigalerii ning kunstinäituste ja -sündmuste keskus, mis on tuntud oma värvikate aktsioonide poolest. Galeriis toimuvad näitused kannavad endas eesmärki pakkuda publikule ülevaadet tänapäeva kunsti arengutest Eestis.