Anett Kontaveit ületas esimese mängu pinged ning tegutses rahulikult ja läbimõeldult.Foto: AFP / Scanpix
Tennis
29. mai 2017, 15:33

ÕHTULEHT PARIISIS | Anett Kontaveit: tundsin, et kontrollin mängu

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel esimest korda põhiturniiril teise ringi jõudnud Anett Kontaveit ütles Monica Niculescuga peetud 7:5, 6:1 võidumängu kommenteerides, et iga turniiri esimene kohtumine on alati närvilisem, kuid teisalt säilitas ta rahu ja tundis kiiresti, et kontrollib väljakul toimuvat.

"Mingi kergendustunne on nüüd ikka," ohkas Kontaveit naeratades. "Esimese ringi mäng on alati natuke närvilisem. Esimeses setis oli mängu kõvasti, vastane oli raske ja harjumatu. Üks asi on see, kui sa teoorias tead, mida ta teeb, teine aga, kui pead väljakul seda "lugema"."

Esimeses setis hoidsid mõlemad oma servi, kuid siinkirjutajal tekkis peagi tunne, et ühel hetkel peab Kontaveit vastase pallingugeimi murdma. See juhtus küll alles seisul 7:5, aga juhtus siiski.

"Jah, tundsin küll, et mina kontrollin siin mängu," noogutas Kontaveit Õhtulehega vesteldes. "Mäng oli minu teha. Tähtis oli jääda rahulikuks, tegutseda läbimõeldult ja oma hetk ära oodata. Vastase mängustiiliga harjumine võttis aega, ta mängib harjumatult, ebamugavalt."

Kontaveit lausus, et näeb väljakul olles ikka, kui treener tema mänguga rahule jääb – Glenn Schaap aplodeeris teise seti kuuendas geimis iga punkti võitmise järel. "Treener ärgitas mind "laiemalt" mängima, et vastane väljakult välja saada. Ning eks seisul 4:1 ole ka vabam ja rahulikum mängida," kommenteeris Kontaveit muheldes.

Ta lisas, et kui alguses võttis harjumatu vastasega mängides rütmi sisse saamine aega, siis iga geimiga hakkas ta end paremini tundma. Siiski – avasetis oli Niculescul seisul 5:5 murdepall, kuid ta ei saanud seda kätte ja murdus. "Suutsin mängida murdepunktil väga hästi. Suutsin tasavägisest geimist ja setist võidukana välja tulla, see lisas kindlust. Teine sett oli juba palju parem ja siis mängisin enda meelest ka targemini. Kokkuvõttes arvan, et suutsin pingetest hästi üle olla."

Kontaveit tänas talle kaasa elanud eestlastest fänne, kes annavad jõudu juurde. Jõudu oli vaja, sest sooja oli mängu ajal üle 25 kraadi ja avasett kestis tund aega. "Ega lihtne olnud. Vastane tegi palju "stoppe" ja täna tuli palju spurtida."

Selgunud on ka Kontaveiti teise ringi vastane - nagu eeldada võis, tuleb selleks tiitlikaitsja Garbine Muguruza, kes alistas 2010. aasta meistri Francesca Schiavone 6:2, 6:4. Kuu aega tagasi Stuttgartis oli Kontaveit mäletatavasti Muguruzat võitnud.

"Mäng tuleb ilmselt suurel väljakul, hea atmosfääriga, loodan seda nautida! Mul pole midagi kaotada ja lähen endast kõike andma. Ta sai täna hea võidu ja tundub, et on heas vormis. Rohkem ei oskagi praegu midagi arvata, eks paneme treeneriga mänguplaani paika," lausus Kontaveit.