Cristiano Ronaldo ja Real Madrid krooniti küll Hispaania meistriks, kuid portugallast viie tippliiga peale koostatud väravaküttide esikümnest ei leia.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
29. mai 2017, 17:19

GRAAFIKUD | Ronaldo ega Juventus ei mahu oma kategoorias Euroopa tippliigade 10 resultatiivseima sekka (1)

Nädalavahetusel lõppesid jalgpalli Itaalia meistrivõistlused, mis tähendab, et nüüdseks on kõigi Euroopa viie tippliiga* hooajale joon alla tõmmatud. Seega on paras aeg tabelitesse vaadata ning selgitada välja Vana Maailma parimad väravakütid ja resultatiivseimad klubid.

Alljärgnevad graafikud räägivad suuresti enda eest, aga olgu saateks toodud välja paar huvitavat tähelepanekut:

  • maailma parimaid jalgpallureid, Real Madridi ründetuus Cristiano Ronaldo ei mahtunud esikümnesse, vaid jagab koos Romelu Lukaku (Everton) ja Anthony Modestega (Köln) 11.-13. kohta. Tõsi, kui võrrelda võrku kõmmutatud palle mängitud mängu kohta, kerkib portugallane mõnest mehest mööda.
  • Ragnar Klavani koduklubi FC Liverpool esikümnesse ei mahtunud, kuid oli 78 löödud väravaga Euroopa tippliigade 11. sats.
  • ainult Prantsusmaal ja Saksamaal tuli meistriks klubi, kes lõi hooaja peale kõige rohkem väravaid (Monaco ja Müncheni Bayern). Oma liiga suurimad sahistajad Barcelona ja Tottenham jäid teiseks ning Napoli suisa kolmandaks. 
  • ainsa meistermeeskonnana jäi esikümnest välja Torino Juventus, kelle 77 tabamust olid koos Olympique Lyoniga Euroopa 12.-13. näitaja,
 

* - viie tippliiga määratlus põhineb UEFA liigade edetabelil.