SilmaoperatsioonFoto: Marina Pushkar / Postimees
Eesti uudised
29. mai 2017, 22:11

Nägemise kaotanud naine pidi silmaoperatsiooni eest ise maksma (65)

Eesti tervishoiu hammasrataste vahele jäi naine, kelle silmanägemine halvenes pimedaksjäämiseni ning ta oli sunnitud lõpuks operatsiooni eest ise tasuma.

25 aastat juuksurina töötanud Andra Lepik pani endale silmaarsti aja, mille sai kolme kuu pärast, kuid et ühel hetkel ei näinud naine enam praktiliselt üldse, pöördus ta erakorralise meditsiini osakonda, kus tal tuvastati kiiresti kae, vahendas ERRi uudisteportaal „Aktuaalset kaamerat“.

"Erakorralises mind vastu võtnud arst ütles, et minu jaoks ainuke lahendus on, et ma peaksin minema tagasi tema juurde uuesti vastuvõtule,“ rääkis Lepik, kellele arst ütles ka, et kuna järjekord on pikk, siis ainuke lahendus on tasuline aeg.

"Ma pidin minema sinna tasulisse vastuvõtu aega selleks, et ta teistkordselt tuvastaks mul uuesti selle kae ja paneks mind silmaopi järjekorda, mis noorel inimesel pidi olema pool aastat," rääkis Andra Lepik, kellel ei jäänud lõpuks muud üle, kui 600eurone operatsioon ise kinni maksta, sest pool aastat tööl eemal olemist oleks mõjunud laastavalt.

Haigekassa Harju osakonna juht Ado Viik pidas juhtumit kummaliseks ning soovitas Lepikul haigekassaga ühendust võtta.