Foto: MATI HIIS
Nipid
30. mai 2017, 14:10

Juba rohkem kui 200 000 inimest kasutab Smart-IDd (1)

Tänase seisuga on Eestis elektroonilise identiteedi lahenduse Smart-ID kasutusele võtnud juba 50 000 inimest. Kokku on Smart-ID kasutajaid Baltikumis üle 200 000.

Enim on uue autentimisvahendi omaks võtnud inimesi Lätis - 100 000. Ühes päevas kasutab Smart-IDd keskmiselt 45 000 inimest.

Eelmisel nädalal pälvis Smart-ID Leedus riikliku ettevõtlusauhinna konkursil prestiižika tiitli "Aasta teenus 2017". Žürii hindas nominentide juures innovaatilisust, loodud lisandväärtust, kasutajate rahuolu ja konkurentsivõimet. Konkursi 12 kategoorias osales 150 toodet ja teenust.

Lisaks SEB Pangale, Swedbankile, DigiDoc portaalile ja teistele e-teenustele on nüüd võimalik Smart-IDd kasutada ka Eesti Gaasi iseteeninduses ning LHV interneti- ja mobiilipangas. Alates tänasest saavad Telia kliendid ettevõtte iseteeninduskeskkondades end autentida ka Smart-ID abil.

Smart-ID toimib lihtsal põhimõttel: kasutaja laadib Google Playst või App Store’ist nutiseadmesse rakenduse ning tuvastab oma isiku Mobiil-ID või ID-kaardi abil. Nii nagu nendegi puhul, on ka Smart-ID kasutamiseks vaja PIN1 ja PIN2-koode, mille kasutaja loob samas rakenduses. Smart-ID kasutamine on tasuta.

Rohkem infot