Andrus Veerpalu.Foto: Jörgen Norkroos
Talisport
31. mai 2017, 17:32

Team Haanja toetab kiiruisutajat Saskia Alusalu 10 000 euroga!

Andrus Veerpalust sai ametlikult Team Haanja treener, aga koostöö Poltoraniniga jätkub ilmselt samuti (18)

Eesti paremaid suusatajaid koondavas Team Haanjas on nüüdsest kolm Veerpalu. Juba mullugi tiimi kuulunud Andreasele (23) lisandusid kahe hooaja vahel tema õde Anette (20) ja isa Andrus.  

Kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu tegi Team Haanjaga ka möödunud hooajal (eelkõige ettevalmistusperioodil) koostööd, kuid tänasel pressikonverentsil esitleti teda kui tiimi teist treenerit Anti Saarepuu kõrval.

Samas kinnitas Veerpalu, et suure tõenäosusega jätkub ka tema koostöö Kasahstani suusataja Aleksei Poltoraniniga. Meenutagem, et see seati kevadel kahtluse alla, sest Poltoranin naasis Lahti MMilt medalita.

"Olen Team Haanja liige ja ametlikult treener seal," lausus Veerpalu. "Kindlasti on koostöö intensiivsem suvel ja sügisel. Üritame ka Alekseiga koos laagreid teha nagu eelmiselgi aastal. Talvel olen natuke rohkem seotud Alekseiga MK-etappidel. Aga eks võistlused on samade kohtade peal, mingil määral saame suhelda edasi."

Täpsustava küsimuse peale, kas Poltoranini abimehena jätkamine on ametlik, vastas Veerpalu: "Allkirja pannud ei ole, aga enam-vähem on kindel. Aleksei soov on koos edasi minna. 99%, et koostöö jätkub olümpia lõpuni, siis vaatab edasi." 

Saarepuu sõnas oma paarimehe kohta, et Veerpalu on tasakaalustav jõud. "Meie koostöö Andrusega on hea. Mina olen selline kärsitu, kes tahab asju ruttu teha. Siis Andrus kutsub mind oma mõistliku ja tasakaaluka olekuga nii-öelda korrale. Näen, et koostöö on edasiviiv jõud."

Lisaks avalikustas Team Haanja tänasel pressikonverentsil, et toetab 10 000 euroga kiiruisutaja Saskia Alusalu ettevalmistust olümpiaks. Saarepuu rõhutas, et Alusalu pole otseselt Team Haanja liige, seega on tegu endiselt suusatiimiga. Asjaolu, et ühed liiguvad suuskadel ja Alusalu uiskudel, ei välista sportlaste treeningalast koostööd. Läbiva joonena viskasid suusamehed nalja, et ehk aitab Alusalu eestlastel uisu- ehk vabatehnika parandada.

Saskia Alusalu. Foto: Jörgen Norkroos

Aga kuidas säärase ootamatu diilina üldse jõuti? "Teame Saskiat varasemast ajast, ta elab hullult suusatajatele kaasa," selgitas Saarepuu. "Olime juba eelmisel aastal ühenduses ja kutsusime teda Austrias laagrisse. Siis ta ei saanud kahjuks tulla. Ühesõnaga, meie poolt oli see, et Saskia on tuline suusatamise fänn, teisalt siiras soov Saskia tegemistele kaasa aidata."

Alusalu lisas: "Kuna Eesti on väike riik, siis pole kõikidel spordialadel suurt koondist. Seega on hea mingil määral jõud ühendada. Organisatoorse poole pealt läheb mul palju lihtsamaks, olen väga tänulik."

Team Haanja läheb uuele hooajale vastu kümneliikmelisena: Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Alvar Johannes Alev, Marko Kilp, Raido Ränkel, Andreas Veerpalu, Anette Veerpalu, Kaarel Kasper Kõrge, Karel Tammjärv ja Karl Erik Rabakukk. Treenerid on Anti Saarepuu ja Andrus Veerpalu ning füsioterapeut Kaire Leibak.