Zinedine Zidane teab, kuidas mehed mängima saada. Foto: Daniel Tejedor
Jalgpall
3. juuni 2017, 12:00

Zidane'i sõnum Reali tähtedele: Meistrite liiga finaal pole kõige tähtsam - olulisem on see, kuidas siia jõudsime (1)

Tänas Meistrite liiga finaali eel tuletas Madridi Reali peatreener Zinedine Zidane hoolealustele meelde, et õhtune kohtumine on kõigest üks mäng.

"Kõige olulisem on see, mida oleme siia jõudmiseks (finaali) teinud. Finaal ise pole kõige tähtsam," filosofeeris Zidane eile õhtusel treeningul. "Lõppude lõpuks mängib 32st alustanud võistkonnast finaalis vaid kaks. Tean juba ette, et meil on meeskonnana meeletu motivatsioon ja kasutame selle homme ära." 

Prantslasest lootsi sõnutsi on täna nende kasuks üks kindel faktor. "Te olete võitnud Meistrite liiga kahel korral," ütles ta hoolealustele. "Minu jaoks on see võtmetähtsusega." Teadupärast on Real triumfeerinud viimasest kolmest aastast kahel, kui karikas tõsteti peakohale 2014. aastal ja mullu. Hispaania gigandi kahjuks räägib ka tõik, et tiitlit pole sarja ajaloos õnnestunud kellelgi kaitsta. 

Kuigi viimasel ajal on Reali edu saatnud, siis keskkaitsja Sergio Ramose sõnutsi see motivatsiooni kuidagi ei vähenda. "Anname endast kõik, et karikas koju viia," kinnitas ta. "Me ei ela mineviku edu najal - läheme väljakule viimase hingetõmbeni võitlema ja võitma."