Chris Bosh.Foto: Mike Ehrmann
Korvpall
3. juuni 2017, 11:57

KARM! NBA tähtmängija peabki raske tervisemure tõttu sportlaskarjääri lõpetama

USA meedia andmetel tuleb juba pikemat aega tervisemurede küüsis vaevelnud Chris Boshil lõplikult korvpalliketsid varna riputada. 

33aastasel Boshil avastati 2015. aastal talvel kopsudest vereklomp, mistõttu ta platsilt mõneks ajaks eemale pidi jääma. Järgmiselt hooajal jõudis korvialune jõudis kaasa teha 53 kohtumises, kui tervisemure taas end ilmutas. Pärast 2016. aasta 9. veebruari polegi korvpallur üheski mängus osalenud. 

Otsus karjääri lõpetamisest avab Miami Heati meeskonnale 37 miljoni dollari ulatuses palgaraha, millega kahe hooaja vahel vabaagente meeskonda tuua. Boshil oli Heatiga lepingut järel veel kaks hooaega, mis talle siiski suures osas ligi 50 miljoni dollari väärtuses hüvitatakse. 

211 sentimeetrine korvialune jõud võitis 2008. aastal USA koondisega olümpiakulla ning on kahekordne NBA tšempion. Samuti on ta 11 korral valitud NBA tähtedemängule. 

Päriselt välistatud Boshi naasmine suurde korvpalli siiski pole, kuid selleks läheb vaja sama diagnoosi andnud arsti tõestust, et mees on täiesti terve.