Võrkpall

Eesti koondise ülikogenud kapten Kert Toobal räägib ideaalsest saalivõrkpalli tõstest.

SPORT-EKSTRA | Kert Toobal: võrkpallis ei harju mitte ründaja sidemängijaga, vaid sidemängija ründajaga (5)

LISA KOMMENTAAR

juts5. juuni 2017, 17:33
Eesti koondise suurim häda on see, et nad ei oska servida, mõni mängija muidugi välja arvatud. Enamus mängijatest kasutab lihtsat ülelöödud pallingut, mida siis reporterid planeerivaks pallinguks kohe nimetavad. Tegelikult on need servid rahva keeli lihtsalt karjapoisiservid ja ka need lähevad ligi pooltel juhtudel kas võrku või auti.
Ometi on servimine selline asi, et võta kärutäis palle, mine kasvõi üksi mängusaali ja servi, servi ja servi, kuni serv on selge. Tugev ja hästisuunatud palling, aga mitte need karjapoisipallingud, mida enamus teeb ja mis kohe vastaste poolt ka maha lüüakse. Reporterid aga võiksid ära lõpetada müüdi ja mulli puhumise mingist eriti raskesti vastuvõetavast "planeerivast pallingust".
Lisaks5. juuni 2017, 17:38
Kert, Sa ei oska ise ka korralikku pallingut lüüa. Vaata oma serve videost! Need on ju algaja mängija pallingud. Sorry!
nu proovi5. juuni 2017, 20:10
platsil seda karjapoisi servi vastu võtta. Mine ja proovi. Kui 10-st 1 kätte saad meie võrgukoondise servidest, oled kõva tegija. Lolli tugevat lööki on lihtsamgi vastu võtta, kui seda, mis vänderdab külgedele ja üles alla. Tõeliselt head tugevat lööki löövadki meil ainult Venno, Täht ja Kreek.
wollei villi5. juuni 2017, 09:03
...Kerdil on õigus, aga ka ründaja ei pea olama blokki lammutaja ja siis vinguda,et stt tõste oli, vaid blokist tuleb lihtsalt mööda lüüa-ruumion küll, kui seda ei suuda siis mine ja treeni oma vedrusid, ja tõuse nabani võrgu äärde- siis on aega küll kuhu lajatada... Miks Roberti lajatused on piisavalt resultatiivsed, mees näeb platsi, mees teeb kõik, et üle bloki lajatada, mees näeb auku blokis ja viimases hädas oskab hanitada või blokist palli seina põrutada... Täht on juba praegu tõeline täht, ja on näha, et mees areneb-tema hiilgem aeg on veel ees... Ei alahinda sidemehi, vaid hindan kui satsi kullafondi, seda enam veel- nendele pole aega antud patsutada palli, nigu korvis, väravas või jalkas- tuleb kohe sööta eksimatult... Tänaseks mõned hiilivad kaotused ei kõiguta kodupubliku austust lp. EESTI koondise vastu- rahvas armastab teid juba... EDU teile1
nõus5. juuni 2017, 20:12
täiega. Ise sporti teinuna saan ka aru, miks vahel tuleb mõõn.